Zielony zakątek - Katki
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z wielką przyjemnością pospacerowałam po Twoim ogrodzie
Wspaniały pomysł z "udekorowaniem" kamieni
Rojniki rewelacyjne a wrzosy powalające
Super kolekcja Rododendronów
Tez bardzo je lubię ale nie mam do nich szczęścia
Miałam dwa, to jeden mi ukradli a drugi, mimo, że był okryty, zmarzł
... bo ja mieszkam na biegunie zimna
Teraz dokupiłam jeszcze jeden i mam nadzieję, że wytrzyma zimę i pięknie mi zakwitnie 8)
Witaj Katka !
Ojej, jej.... ile nowych nasadzeń. Krzaczków rododendronów, po prostu Ci zazdroszczę.
.... no tak odrobinę.
Już widzę, jak zakwitną. Też zachorowałam na rododendrony, zresztą nie tylko. na razie dokupiłam tylko jednego.
Piękne zdjęcia jesieni. Pięknieje ta Twoja działeczka. Z serca gratuluję.
Pozdrawiam serdecznie
Maria
Ojej, jej.... ile nowych nasadzeń. Krzaczków rododendronów, po prostu Ci zazdroszczę.
Piękne zdjęcia jesieni. Pięknieje ta Twoja działeczka. Z serca gratuluję.
Pozdrawiam serdecznie
Maria
Jolciu no mam taką nadzieję, że wiosna będzie kolorowa, w sumie mam 17 gatunków razem z Azaliami japońskimi.
Aniu (aanula) witam i cieszę się tak miłymi słowami od Ciebie
. Jak u mnie przeżyją zimę to się okaże na wiosnę. Ostatnia zima była łagodna to i nic mi nie wymarzło, ale i tu u mnie bywa zimno.
Marysiu wielkie dzięki z głębi serca Ty zawsze masz dla mnie tyle ciepłych słów, że aż serce się raduje
. Życzę Tobie realizacji wszystkich tych roślinnych „zachorowań”.
Aniu (aanula) witam i cieszę się tak miłymi słowami od Ciebie
Marysiu wielkie dzięki z głębi serca Ty zawsze masz dla mnie tyle ciepłych słów, że aż serce się raduje
-
konto-nieaktywne2
- ---
- Od: 18 sty 2007, o 08:26
- jolciajci
- Przyjaciel Forum

- Od: 26 lut 2007, o 13:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Katko ależ śliczny ten twój nowy przyjaciel :P
Tak patrzy jakby pozował do zdjęcia
- też bym chciała mieć takiego w swoim ogródku , ale na naszych działkach jest u jednej pani około10 kotów i one buszują u nas po działkach i robią tylko szkody
.
Już nawet jest mało ptaków bo też na nie polują
. No cóż nie wszystko można mieć , ale za to się cieszę że jest u ciebie taki śliczny gość
.
Pozdrawiam.
Tak patrzy jakby pozował do zdjęcia
Już nawet jest mało ptaków bo też na nie polują
Pozdrawiam.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Jolciu, chyba żartujesz.
... Ja panicznie wręcz boję się wszelkich "gadów". Węże, jaszczurki i żaby... wywołują we mnie niesamowity lęk i obrzydzenie. Nic na to nie poradzę. Dobrze, że u mnie nie ma takiego przyjaciela. Kiedyś, na działce leśnej, podczas pielenia, chwyciłam przez nieuwagę taką wielką...śliską ...żabę....brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Było krzyku, że aż wstyd.
M.... to dopiero się uśmiał.
No...ale dobrze, że kochacie takie stworzonka i cieszycie, że odwiedzają Wasze ogrody. Ja to wolę ptaszki i wiewiórki.
Pozdrawiam
Maria
No...ale dobrze, że kochacie takie stworzonka i cieszycie, że odwiedzają Wasze ogrody. Ja to wolę ptaszki i wiewiórki.
Pozdrawiam
Maria
Witaj Dorotko!Dorota Czechowicz pisze:A czy ta trzmielina japońska przetrzyma zimę?
Nie wiem czy przetrzyma zimę, bardzo mocno ją otulę, ale wszystko zależeć będzie od tego jaka ta zima przyjdzie
Kacper wielkie dzięki
Jolciu tak patrzy, bo to jest gad oswojony i lubi pozować do zdjęć, spokojnie daje się brać na ręce a ponieważ ja jestem fanem "gadziorów" to ją tresuje

Marysiu mówisz i masz

Basiu (basga) nie wiem jaki to gatunek jaszczurki, ale chyba zwinka.
Martusiu aż mi mowę odebrało
...
Cieszę się ogromnie, że tak Ci się podoba, ale ja wcale nie uważam, aby był taki piękny, jeszcze wiele w nim do zrobienia. Niemniej cieszę się strasznie, że natchnął Cię chęcią do pracy ogrodowej
. Zapraszam serdecznie zaglądaj, pytaj, choć ja jestem jeszcze „młody” i niedoświadczony zbytnio ogrodnik
.
Cieszę się ogromnie, że tak Ci się podoba, ale ja wcale nie uważam, aby był taki piękny, jeszcze wiele w nim do zrobienia. Niemniej cieszę się strasznie, że natchnął Cię chęcią do pracy ogrodowej