Ogródek Robaczka cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 8

Post »

Kasia,
Dziękuję, że do mnie zajrzałaś ;:196 dzięki temu zorientowałam się, że wątek już otwarty. Nie nadążam teraz za forum.....twoja wiosna bardziej zaawansowana w temacie... ;:3
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry!
Mamy dopiero (a moze już?) środę, a ja padam na twarz ze zmęczenia...5 godzin snu to zdecydowanie za mało.. Liczę, ze w weekend odeśpię zaleglosci.
Wczoraj nie zdążyłam z odpowiedziami, wybaczcie, ogród miał priorytet ;-))

Aniu, zestaw obowiązkowy wiosennych roślin :-D Zonkile uwielbiam, muszę dosadzić jesienią kolejne.. Cebulowe mam sadzone zwykle na brzegu rabaty, dlatego mogą wydawać się uporzadkowane, ale posadziłam też grupami na rabatach mieszanych. Jeszcze nie wszystkie kwitną ;-)
Ewa Rozalka, bardzo miło mi to słyszeć!
Annes, sasanki są bardzo wdzięczne, coraz więcej ich zakwita!
Asiu, cebulowe mam posadzone w dużych grupach, akurat teraz kwitnie jedna odmiana wczesnych na brzegu tej rabaty, stad wrażenie rządków ;-) U mnie tez sporo radosnego "bałaganu" w nasadzeniach ;-) Lobelię wysadziłam do gruntu wczoraj - nocami u nas jest ok. 6-7 stopni, więc powinno być ok. W ubiegłym roku wsadzilam mniej wiecej o tej samej porze.
Małgosiu, ja tez uważam, ze cebulowe lepiej wyglądają w dużych grupach, dlatego co roku, będę podobnie jak Ty dosadzać kolejne, w tych samych miejscach. Kolory mogą być wymieszane, to przywilej wiosennych kwiatów!
Agnieszko, magnolia wczoraj zakwitla! Zdjęć nie zdążyłam zrobić, dzisiaj cyknę. Taras już prawie urzadzony, jeszcze parasol wyciągnę i będzie git. Do zmiany czasu wciąż się dostrajam, ale ze mało spimy, ciagle chodzę zmęczona..w weekend przyjdzie ukojenie!
Pat, to żaden dar tylko wcześniejsze odmiany ;-) Botaniczne kwitną pierwsze, mimo, że rosną w głębokim cieniu, ale zaraz ruszą wielokwiatowe! poza tym mikroklimat może i jest, ale zima trwa 5 m-cy jak wszędzie ;-)
Boniu, codziennie pojawiają się kolejne sasanki! Dzisiaj postaram siębo nowe zdjęcia :-)
Lulka, on i wydało się. Wieczorami wsadzam "gotowce" hihihi
Julek, mam wrażenie, ze codziennie widać wsrod roślin chęć do życia i pragnienie słońca, jakby chciały nam wynagrodzić długie oczekiwanie....
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

robaczek_Poznan pisze:Dzień dobry!
Mamy dopiero (a moze już?) środę, a ja padam na twarz ze zmęczenia...5 godzin snu to zdecydowanie za mało..
Właśnie to samo u siebie wczoraj pisałam...jednak co najmniej 6 godzin snu musi być :) Skoro dostałaś już paczkę od Adriana z bylinami, to i ja zacznę swojej wypatrywać, bo doniczki na pelasie stoją już wyszykowane w gotowości bojowej...lobelii po kretyńskich zabiegach pielegnacyjnych za wiele mi nie zostało, ale skoro wysadzasz, to ja swoje też spróbuję...ciekawe ile kwiecia zobaczę z kilkunastu rachitycznych sadzonek? :wink: A heliotropy masz własne? Bo moje 2, które ocalały mają jakieś 5 cm wysokości, w związku z czym dokupiłam 50 razy większe gotowce w ogrodniczym :oops:
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Kasiu, a czy wykopujesz któres cebule, czy po prostu co roku dosadzasz nowe? Postanowiłam zaopatrzyć się w sasanki, są tak urocze u ciebie ;:108. Ja z lobelią jeszcze się wstrzymam kilka dni, u nas mimo wszystko trochę chlodniej.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Kasiu machnij fotki swojej lobelii, bo nie wiem czy moje mizeroty nadają się już do gruntu, czy trzymać je w warunkach cieplarnianych :wink: .
Już środa! Każdy dzień przybliża mnie do urlopu :heja !
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry Kasiu,
z czym skomponowałaś powojniki Little Artist? Ja jeszcze nie zdecydowałam gdzie je wsadzę, muszę najpierw ogarnąć rabaty, bo niby sroga zima była, a chwastów jest ogrom. Zastanawiam się, czy nie wsadzić ich do skrzyń z różami :roll:
Czekam z niecierpliwością na nową porcję fotek :uszy
Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś, u Ciebie tez sporo cebulowych, a jak dosadzisz kolejne to efekt się spotęguje!
Ja uwielbiam większe masy tych kwiatów, ale staram się stosowaćvnasadzenia naprzemiennez bylinami i różami, żeby potem wypełnić luki i zagospodarować miejsca po przekwitłych cebulowych.
Marzenko, dziękuję, jesteś kochana ;:131 Uwijasz się z robotą, posadziłaś już mnóstwo róż, więc 18 to pikuś ;-)
April, fajny numer z tą wiewiórką :-D Sasanki nabierają masy, coraz więcej ich codziennie!
Marta, czekam na relację z botanika! :uszy
Aniu, nie znam tego powojnika Lunar Lass - ale ze zdjęć w necie przypomina mi nieco swoimi drobnymi kwiatami Summer Snow, który mam i radzi dobie swietnie. Twój wypatrzony dostępny jest tylko na brytyjskich stronach, będzie cieżko go kupić u nas.. ;:185
Iwonko, dziękuje za odwiedziny i miłe słowa!
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, podziwiam Cię za ciągłe działanie i to na takich obrotach ;:oj . Ja po paru dniach już padam a wciąż mam przed sobą kolejne sadzenie/
Zakwitają kolejne wiosenne, wczoraj pierwsze żonkile poszły do wazonu, syn nie mógł się oprzeć pokusie zerwania ich dla mnie
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu ależ szalejesz z sadzeniem ;:oj ciągle przychodzą nowe paczki, ogródek niesamowicie bogaci się w roślinki :D
Bardzo ciekawa jestem efektów 8-) :lol:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lulka, dzień doberek! Little Artist właśnie wczoraj posadziłam, miedzy róże. Zagościł w towarzystwie Sweet Juliet, Jude the Obscure, Coral Castle i Pirouette oraz innych powojników bylinowych. Dosadzę jeszcze szalwię i przetaczniki z parapetów :lol: Myślę, ze do skrzyn się nada, ma idealną wielkość, a drobne kwiatuszki bedą lepiej widoczne z bliska ;:108
Asiu, moje lobelki jedne mniejsze, drugie większe, ale ogólnie to maleństwa. Zrobię fotki. Taki same sadzilam w tym czasie w zeszłym roku i szybko nabrały masy więc jestem dobrej myśli :uszy Super, ze masz urlop! Planujesz jakieś wyjazdy czy działeczka?kiedy się spotykamy?
Iwonko Majowa, nie wykopywałam dotychczas tulipanów, bo nigdy nie mam na to czasu w czerwcu, ale widzę, ze są coraz marniejsze, więc moze w tym roku wykopię..albo dosadzę kolejne :uszy
Pat, witaj! Syndrom krótkiej doby powoli daje znać o sobie...nawet jak mam ochotę na popołudniową drzemkę to zwyczajnie szkoda mi czasu na sen :lol: Heliotropy z własnej uprawy, ale tez do olbrzymów nie należą...zobaczę co z nich będzie, w razie czego dokupię. Gdzie kupiłaś swoje? Cieżko na nie trafić :roll:
Justynko, miło, ze jesteś ;:196
Edytko, clemki całkiem ładne, powiedz czy przycinasz je po posadzeniu czy zostawiasz te podpędzone młode pędy?
Reniu, bardzo dziękuje za miłe słowa ;:196
Reniu, Dorciu, Bonia Rośliny od Adriana przyszły całkiem fajne :uszy oby wszyscy tak fachowo pakowali zamówienia ;:108
*moje wątki*
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,ciekawe jakie fuksje zamowiłaś.Moje jak wiesz ściął przymrozek,akurat taka fala przeszła,może jeszcze odbija,ale ciężko bedzie.Rozpaczać nie bedę w mini szklarence ukorzenia się dalsze 7 doniczek i mam do odebrania 3 kolejne magellana.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja również zamawialam w tym roku w e-clematis - piękne sadzonki dostałam i na pewno jeszcze tam zrobię zakupy.
Na przesyłkę od Adriana rowniez czekam - troszkę mnie zmartwiła informacja, że małe sadzonki przetaczników ...
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Kasiu, mam do ciebie pytanie o róże, które masz w donicach. Czy możesz mi powiedzieć jak je przechowujesz, zabezpieczasz, nawozisz?
I jeszcze jedno, bo zglupiałam i juz nie wiem - :( miejsce szczepienia - pod poziomem gleby czy nad ? Na forum czytam że i tak i tak.....
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Przypełzłam i ja do Ciebie. U Ciebie hiacynty już przekwitają? ;:oj U mnie jeszcze nie dały popisu kwitnienia, dopiero wychodzą z ziemi.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasia ja ci się nastepnym razem zapakuje do walizki, bo ty takie ładne zakatki swiata zwiedzasz :uszy A pali ci sie teraz robota w zielonych raczkach az miło ;:oj uwielbiam te twoje sasanki...cały ogród uwielbiam ;:173
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”