Dzień dobry!
Mamy dopiero (a moze już?) środę, a ja padam na twarz ze zmęczenia...5 godzin snu to zdecydowanie za mało.. Liczę, ze w weekend odeśpię zaleglosci.
Wczoraj nie zdążyłam z odpowiedziami, wybaczcie, ogród miał priorytet ;-))
Aniu, zestaw obowiązkowy wiosennych roślin

Zonkile uwielbiam, muszę dosadzić jesienią kolejne.. Cebulowe mam sadzone zwykle na brzegu rabaty, dlatego mogą wydawać się uporzadkowane, ale posadziłam też grupami na rabatach mieszanych. Jeszcze nie wszystkie kwitną ;-)
Ewa Rozalka, bardzo miło mi to słyszeć!
Annes, sasanki są bardzo wdzięczne, coraz więcej ich zakwita!
Asiu, cebulowe mam posadzone w dużych grupach, akurat teraz kwitnie jedna odmiana wczesnych na brzegu tej rabaty, stad wrażenie rządków ;-) U mnie tez sporo radosnego "bałaganu" w nasadzeniach ;-) Lobelię wysadziłam do gruntu wczoraj - nocami u nas jest ok. 6-7 stopni, więc powinno być ok. W ubiegłym roku wsadzilam mniej wiecej o tej samej porze.
Małgosiu, ja tez uważam, ze cebulowe lepiej wyglądają w dużych grupach, dlatego co roku, będę podobnie jak Ty dosadzać kolejne, w tych samych miejscach. Kolory mogą być wymieszane, to przywilej wiosennych kwiatów!
Agnieszko, magnolia wczoraj zakwitla! Zdjęć nie zdążyłam zrobić, dzisiaj cyknę. Taras już prawie urzadzony, jeszcze parasol wyciągnę i będzie git. Do zmiany czasu wciąż się dostrajam, ale ze mało spimy, ciagle chodzę zmęczona..w weekend przyjdzie ukojenie!
Pat, to żaden dar tylko wcześniejsze odmiany ;-) Botaniczne kwitną pierwsze, mimo, że rosną w głębokim cieniu, ale zaraz ruszą wielokwiatowe! poza tym mikroklimat może i jest, ale zima trwa 5 m-cy jak wszędzie ;-)
Boniu, codziennie pojawiają się kolejne sasanki! Dzisiaj postaram siębo nowe zdjęcia
Lulka, on i wydało się. Wieczorami wsadzam "gotowce" hihihi
Julek, mam wrażenie, ze codziennie widać wsrod roślin chęć do życia i pragnienie słońca, jakby chciały nam wynagrodzić długie oczekiwanie....