Dziękuję, że do mnie zajrzałaś
Ogródek Robaczka cz. 8
- justi177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Robaczka cz. 8
Kasia,
dzięki temu zorientowałam się, że wątek już otwarty. Nie nadążam teraz za forum.....twoja wiosna bardziej zaawansowana w temacie... 
Pozdrawiam
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dzień dobry!
Mamy dopiero (a moze już?) środę, a ja padam na twarz ze zmęczenia...5 godzin snu to zdecydowanie za mało.. Liczę, ze w weekend odeśpię zaleglosci.
Wczoraj nie zdążyłam z odpowiedziami, wybaczcie, ogród miał priorytet ;-))
Aniu, zestaw obowiązkowy wiosennych roślin
Zonkile uwielbiam, muszę dosadzić jesienią kolejne.. Cebulowe mam sadzone zwykle na brzegu rabaty, dlatego mogą wydawać się uporzadkowane, ale posadziłam też grupami na rabatach mieszanych. Jeszcze nie wszystkie kwitną ;-)
Ewa Rozalka, bardzo miło mi to słyszeć!
Annes, sasanki są bardzo wdzięczne, coraz więcej ich zakwita!
Asiu, cebulowe mam posadzone w dużych grupach, akurat teraz kwitnie jedna odmiana wczesnych na brzegu tej rabaty, stad wrażenie rządków ;-) U mnie tez sporo radosnego "bałaganu" w nasadzeniach ;-) Lobelię wysadziłam do gruntu wczoraj - nocami u nas jest ok. 6-7 stopni, więc powinno być ok. W ubiegłym roku wsadzilam mniej wiecej o tej samej porze.
Małgosiu, ja tez uważam, ze cebulowe lepiej wyglądają w dużych grupach, dlatego co roku, będę podobnie jak Ty dosadzać kolejne, w tych samych miejscach. Kolory mogą być wymieszane, to przywilej wiosennych kwiatów!
Agnieszko, magnolia wczoraj zakwitla! Zdjęć nie zdążyłam zrobić, dzisiaj cyknę. Taras już prawie urzadzony, jeszcze parasol wyciągnę i będzie git. Do zmiany czasu wciąż się dostrajam, ale ze mało spimy, ciagle chodzę zmęczona..w weekend przyjdzie ukojenie!
Pat, to żaden dar tylko wcześniejsze odmiany ;-) Botaniczne kwitną pierwsze, mimo, że rosną w głębokim cieniu, ale zaraz ruszą wielokwiatowe! poza tym mikroklimat może i jest, ale zima trwa 5 m-cy jak wszędzie ;-)
Boniu, codziennie pojawiają się kolejne sasanki! Dzisiaj postaram siębo nowe zdjęcia
Lulka, on i wydało się. Wieczorami wsadzam "gotowce" hihihi
Julek, mam wrażenie, ze codziennie widać wsrod roślin chęć do życia i pragnienie słońca, jakby chciały nam wynagrodzić długie oczekiwanie....
Mamy dopiero (a moze już?) środę, a ja padam na twarz ze zmęczenia...5 godzin snu to zdecydowanie za mało.. Liczę, ze w weekend odeśpię zaleglosci.
Wczoraj nie zdążyłam z odpowiedziami, wybaczcie, ogród miał priorytet ;-))
Aniu, zestaw obowiązkowy wiosennych roślin
Ewa Rozalka, bardzo miło mi to słyszeć!
Annes, sasanki są bardzo wdzięczne, coraz więcej ich zakwita!
Asiu, cebulowe mam posadzone w dużych grupach, akurat teraz kwitnie jedna odmiana wczesnych na brzegu tej rabaty, stad wrażenie rządków ;-) U mnie tez sporo radosnego "bałaganu" w nasadzeniach ;-) Lobelię wysadziłam do gruntu wczoraj - nocami u nas jest ok. 6-7 stopni, więc powinno być ok. W ubiegłym roku wsadzilam mniej wiecej o tej samej porze.
Małgosiu, ja tez uważam, ze cebulowe lepiej wyglądają w dużych grupach, dlatego co roku, będę podobnie jak Ty dosadzać kolejne, w tych samych miejscach. Kolory mogą być wymieszane, to przywilej wiosennych kwiatów!
Agnieszko, magnolia wczoraj zakwitla! Zdjęć nie zdążyłam zrobić, dzisiaj cyknę. Taras już prawie urzadzony, jeszcze parasol wyciągnę i będzie git. Do zmiany czasu wciąż się dostrajam, ale ze mało spimy, ciagle chodzę zmęczona..w weekend przyjdzie ukojenie!
Pat, to żaden dar tylko wcześniejsze odmiany ;-) Botaniczne kwitną pierwsze, mimo, że rosną w głębokim cieniu, ale zaraz ruszą wielokwiatowe! poza tym mikroklimat może i jest, ale zima trwa 5 m-cy jak wszędzie ;-)
Boniu, codziennie pojawiają się kolejne sasanki! Dzisiaj postaram siębo nowe zdjęcia
Lulka, on i wydało się. Wieczorami wsadzam "gotowce" hihihi
Julek, mam wrażenie, ze codziennie widać wsrod roślin chęć do życia i pragnienie słońca, jakby chciały nam wynagrodzić długie oczekiwanie....
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Właśnie to samo u siebie wczoraj pisałam...jednak co najmniej 6 godzin snu musi byćrobaczek_Poznan pisze:Dzień dobry!
Mamy dopiero (a moze już?) środę, a ja padam na twarz ze zmęczenia...5 godzin snu to zdecydowanie za mało..
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Kasiu, a czy wykopujesz któres cebule, czy po prostu co roku dosadzasz nowe? Postanowiłam zaopatrzyć się w sasanki, są tak urocze u ciebie
. Ja z lobelią jeszcze się wstrzymam kilka dni, u nas mimo wszystko trochę chlodniej.
Kasiu machnij fotki swojej lobelii, bo nie wiem czy moje mizeroty nadają się już do gruntu, czy trzymać je w warunkach cieplarnianych
.
Już środa! Każdy dzień przybliża mnie do urlopu
!
Już środa! Każdy dzień przybliża mnie do urlopu
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzień dobry Kasiu,
z czym skomponowałaś powojniki Little Artist? Ja jeszcze nie zdecydowałam gdzie je wsadzę, muszę najpierw ogarnąć rabaty, bo niby sroga zima była, a chwastów jest ogrom. Zastanawiam się, czy nie wsadzić ich do skrzyń z różami
Czekam z niecierpliwością na nową porcję fotek
Miłego dnia
z czym skomponowałaś powojniki Little Artist? Ja jeszcze nie zdecydowałam gdzie je wsadzę, muszę najpierw ogarnąć rabaty, bo niby sroga zima była, a chwastów jest ogrom. Zastanawiam się, czy nie wsadzić ich do skrzyń z różami
Czekam z niecierpliwością na nową porcję fotek
Miłego dnia
- robaczek_Poznan

Aguś, u Ciebie tez sporo cebulowych, a jak dosadzisz kolejne to efekt się spotęguje!
Ja uwielbiam większe masy tych kwiatów, ale staram się stosowaćvnasadzenia naprzemiennez bylinami i różami, żeby potem wypełnić luki i zagospodarować miejsca po przekwitłych cebulowych.
Marzenko, dziękuję, jesteś kochana
Uwijasz się z robotą, posadziłaś już mnóstwo róż, więc 18 to pikuś ;-)
April, fajny numer z tą wiewiórką
Sasanki nabierają masy, coraz więcej ich codziennie!
Marta, czekam na relację z botanika!
Aniu, nie znam tego powojnika Lunar Lass - ale ze zdjęć w necie przypomina mi nieco swoimi drobnymi kwiatami Summer Snow, który mam i radzi dobie swietnie. Twój wypatrzony dostępny jest tylko na brytyjskich stronach, będzie cieżko go kupić u nas..
Iwonko, dziękuje za odwiedziny i miłe słowa!
Ja uwielbiam większe masy tych kwiatów, ale staram się stosowaćvnasadzenia naprzemiennez bylinami i różami, żeby potem wypełnić luki i zagospodarować miejsca po przekwitłych cebulowych.
Marzenko, dziękuję, jesteś kochana
April, fajny numer z tą wiewiórką
Marta, czekam na relację z botanika!
Aniu, nie znam tego powojnika Lunar Lass - ale ze zdjęć w necie przypomina mi nieco swoimi drobnymi kwiatami Summer Snow, który mam i radzi dobie swietnie. Twój wypatrzony dostępny jest tylko na brytyjskich stronach, będzie cieżko go kupić u nas..
Iwonko, dziękuje za odwiedziny i miłe słowa!
- Sosenki4

- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Kasiu, podziwiam Cię za ciągłe działanie i to na takich obrotach
. Ja po paru dniach już padam a wciąż mam przed sobą kolejne sadzenie/
Zakwitają kolejne wiosenne, wczoraj pierwsze żonkile poszły do wazonu, syn nie mógł się oprzeć pokusie zerwania ich dla mnie
Zakwitają kolejne wiosenne, wczoraj pierwsze żonkile poszły do wazonu, syn nie mógł się oprzeć pokusie zerwania ich dla mnie
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Kasiu ależ szalejesz z sadzeniem
ciągle przychodzą nowe paczki, ogródek niesamowicie bogaci się w roślinki
Bardzo ciekawa jestem efektów

Bardzo ciekawa jestem efektów
- robaczek_Poznan

Lulka, dzień doberek! Little Artist właśnie wczoraj posadziłam, miedzy róże. Zagościł w towarzystwie Sweet Juliet, Jude the Obscure, Coral Castle i Pirouette oraz innych powojników bylinowych. Dosadzę jeszcze szalwię i przetaczniki z parapetów
Myślę, ze do skrzyn się nada, ma idealną wielkość, a drobne kwiatuszki bedą lepiej widoczne z bliska
Asiu, moje lobelki jedne mniejsze, drugie większe, ale ogólnie to maleństwa. Zrobię fotki. Taki same sadzilam w tym czasie w zeszłym roku i szybko nabrały masy więc jestem dobrej myśli
Super, ze masz urlop! Planujesz jakieś wyjazdy czy działeczka?kiedy się spotykamy?
Iwonko Majowa, nie wykopywałam dotychczas tulipanów, bo nigdy nie mam na to czasu w czerwcu, ale widzę, ze są coraz marniejsze, więc moze w tym roku wykopię..albo dosadzę kolejne
Pat, witaj! Syndrom krótkiej doby powoli daje znać o sobie...nawet jak mam ochotę na popołudniową drzemkę to zwyczajnie szkoda mi czasu na sen
Heliotropy z własnej uprawy, ale tez do olbrzymów nie należą...zobaczę co z nich będzie, w razie czego dokupię. Gdzie kupiłaś swoje? Cieżko na nie trafić 
Justynko, miło, ze jesteś
Edytko, clemki całkiem ładne, powiedz czy przycinasz je po posadzeniu czy zostawiasz te podpędzone młode pędy?
Reniu, bardzo dziękuje za miłe słowa
Reniu, Dorciu, Bonia Rośliny od Adriana przyszły całkiem fajne
oby wszyscy tak fachowo pakowali zamówienia 
Asiu, moje lobelki jedne mniejsze, drugie większe, ale ogólnie to maleństwa. Zrobię fotki. Taki same sadzilam w tym czasie w zeszłym roku i szybko nabrały masy więc jestem dobrej myśli
Iwonko Majowa, nie wykopywałam dotychczas tulipanów, bo nigdy nie mam na to czasu w czerwcu, ale widzę, ze są coraz marniejsze, więc moze w tym roku wykopię..albo dosadzę kolejne
Pat, witaj! Syndrom krótkiej doby powoli daje znać o sobie...nawet jak mam ochotę na popołudniową drzemkę to zwyczajnie szkoda mi czasu na sen
Justynko, miło, ze jesteś
Edytko, clemki całkiem ładne, powiedz czy przycinasz je po posadzeniu czy zostawiasz te podpędzone młode pędy?
Reniu, bardzo dziękuje za miłe słowa
Reniu, Dorciu, Bonia Rośliny od Adriana przyszły całkiem fajne
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kasiu,ciekawe jakie fuksje zamowiłaś.Moje jak wiesz ściął przymrozek,akurat taka fala przeszła,może jeszcze odbija,ale ciężko bedzie.Rozpaczać nie bedę w mini szklarence ukorzenia się dalsze 7 doniczek i mam do odebrania 3 kolejne magellana.
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Ja również zamawialam w tym roku w e-clematis - piękne sadzonki dostałam i na pewno jeszcze tam zrobię zakupy.
Na przesyłkę od Adriana rowniez czekam - troszkę mnie zmartwiła informacja, że małe sadzonki przetaczników ...
Na przesyłkę od Adriana rowniez czekam - troszkę mnie zmartwiła informacja, że małe sadzonki przetaczników ...
- majowa
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Kasiu, mam do ciebie pytanie o róże, które masz w donicach. Czy możesz mi powiedzieć jak je przechowujesz, zabezpieczasz, nawozisz?
I jeszcze jedno, bo zglupiałam i juz nie wiem -
miejsce szczepienia - pod poziomem gleby czy nad ? Na forum czytam że i tak i tak.....
I jeszcze jedno, bo zglupiałam i juz nie wiem -
- justyna_gl

- Od: 10 lut 2011, o 09:38
Przypełzłam i ja do Ciebie. U Ciebie hiacynty już przekwitają?
U mnie jeszcze nie dały popisu kwitnienia, dopiero wychodzą z ziemi.
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Kasia ja ci się nastepnym razem zapakuje do walizki, bo ty takie ładne zakatki swiata zwiedzasz
A pali ci sie teraz robota w zielonych raczkach az miło
uwielbiam te twoje sasanki...cały ogród uwielbiam