Ogród Soczewki cz3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Soczewki cz3

Post »

:wit Miniczko, bardzo jestem ciekawa nowej rabatki i co zdziałasz na miejscu po skutej ścieżce.
Bardzo dbasz o swoje roślinki, to widać. Larossa jest tak cudna, że aż zazdroszczę. ;:108
Nie przejmuj się sąsiadami. ;:196
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To już reguła, że w ogródkach forumowiczów trawniki muszą się poddać gdy chodzi o nowe zachciewanki. :D

Larisa - przepiękna i do tego zdrowa.
Muszę ją sobie zapisać ( bo zapomnę ;:224 ) na listę zakupową.
Ujęła mnie nie tylko jej delikatna barwa ale przede wszystkim kształt pąków.
Uwielbiam gdy róża ma takie eleganckie pąki....
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Helenko możliwe, że tak myślą ale z drugiej strony, ja też sie dziwię jak tak można bezczynnie leżeć jak wokół tyle do zrobienia , więc jesteśmy kwita. :D

Agnieszko bardzo dziękuję za miłe słowa. Rabata z hortensją jest ponownie do przerobienia. Wszystko się rozrasta w zawrotnym tempie i zrobiło się za ciasno. Nadal mam problem z zachowaniem odpowiedniej odległości między roslinami. Koncepcja zostaje ta sama tylko muszę rośliny poprzesuwać na boki. Dobrze, że jest jeszcze miejsce.
Jestem na 100% pewna, że to nie jest Leonardo. :evil: Niecierpię pomyłek. Teraz zastanawiam się cóż to za róże są bo kupiłam 3szt.

Maju ja też jestem bardzo ciekawa jak mi wyjdzie ta rabata. Tak jak juz pisałam nie do końca mam na nią koncepcję i niektóre pomysły pojawiąją się w trakcie wykonywania prac. Chciałabym ją tak zrobić bym nie musiała nic tam poprawiać. ;:185 Raczej nie do wykonania ale warto spróbować.
Comciu na szczęscie u mnie tego trawnika jeszcze dużo więc na realizację jeszcze kilku pomysłów znajdzie się miejsce. A nawet jak już braknie to ciagle można robić poprawki na starych rabatach. A przy moich zdolnościach sadzenia za gęsto jest to nawet konieczne.
Larissa jest u mnie dopiero pierwszy sezon ale z czystym sumieniem mogę Ci ją polecić. Mogłaby mieć trochę wieksze kwiaty, ale nie można mieć wszystkiego.
I jak jej nie kochać.

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Moniczko,
pamiętaj, że Laguna dała plamę. Przynajmniej Ty nie miej dodatkowej pracy z nią. Ja też prawie każdy plan
w trakcie realizacji ot, tak zmieniam pod wpływem chwili. Pomysły takie bywają całkiem fajne.
Powodzenia ;:168
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Maju pamiętam.Nie bardzo mi się to podoba ale zdaję sobie sprawę, że u mnie by rosła w pełnym słońcu i nic dobrego z tego by nie było.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Moniko witaj. :wit
Masz piękny, zadbany i elegancki ogród. ;:108
Ładne liliowce i róże przecudnej urody.
Larissa jest naprawdę wspaniałą odmianą róży, a Chippendale oglądałam wczoraj w centrum ogrodniczym, kwiaty miała jakieś umęczone i zrezygnowałam z zakupu.
Szkoda, że wcześniej nie zobaczyłam jej u Ciebie, z pewnością bym się nie wahała. ;:223
Pozdrawiam serdecznie. :)
Awatar użytkownika
Aancyk
1000p
1000p
Od: 20 lis 2010, o 17:21

Post »

Moniczko robisz super zestawienia roślinne, trawy, żurawki, róże w żwirze to mistrzostwo świata. Strasznie spodobała mi się u Ciebie szałwia i dokonałam pierwszych zakupów, nie wiedziałam że jest też biała :shock: Patent na petunie na rabatach też wykorzystałam w tym roku i jestem bardzo zadowolona, bo pięknie ożywiają ogród.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Monisiu, przyszłam podziękować za goździczki - ;:196 ;:196 , a tu takie piękne fotki u Ciebie ;:63

Mam również Ballade i niestety też mnie nie zachwyca :?
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Tajko po Chippendala warto wrócić do tego centrum ogrodniczego. Ta róża tak mi się spodobała, ze nawet mi nie przeszkadza , że na początku jest pomarańczowa. Dziś wszystkie trzy posadziłam do gruntu, bo mąż nareszcie skończył układanie kostki.
Aniu jest także odmiana szałwii w kolorze różowym :D Petunie super zdobią ogród, ale są bardzo delikatne i wrażliwe na deszcz. Wczoraj zerwałam wszystkie poniszczone i przekwitłe kwiaty, a dziś znów padało.

Monia na prawdę nie ma za co. Jest mi trochę wstyd, że tak długo musiałaś na nie czekać. Mam nadzieję, że sadzonki się przyjmą i szybko rozrosną. Mam nadzieję, że mocno nie ucierpiały podczas transportu?
Widziałam, że masz Pink Swany, czy możesz mi napisać gdzie mogłabym ją zakupić. Potrzebuję 3szt.
Pozdrawiam Monika
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Heandel nie wytrzymałam i dziś ją przesadziłam. Na jej miejsce powędrowały 3 szt Fisherman's Friend. Mam nadzieję, że to te róże, bo kupiłam je jako angielki pod nazwą Fisher

Obrazek Obrazek

J. Cartier
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniś, skontaktuj się z Gosią/Deirde - Ona zbiera zamówienia do niemieckich szkółek, a Pink Swany można kupić w jednej z tych szkółek w Rosen Goenewein. Ja mam 4 te róze - jest to świetna odmiana ;:215
http://www.rosen-goenewein.de/index.php ... pink+swany
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Cześć Moniko :wit
A ja jestem ciekawa miejsca po dawnej ścieżce przez środek trawnika, rośnie juz trawa?
......strasznie dużo mamy podobnych roślin.....jednorocznych nawet, i normalnie masz sporo miejsca w gruncie na np. petunie, ale fajnie.....

J. Cartier śliczna..... ;:173
Pozdrawiam
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Monia dziękuję. Cena nawet przystępna i ma ADR ;:138 . I jeszcze jedno pytanie jak szybko Ci rosną bo nie wiem ile mam im zostawić miejsca?
Justynko na byłej ścieżce rośnie już młoda trawa. Minie jeszcze trochę czasu zanim wtopi się w całość trawnika.
Coraz więcej rabat i miejsc na nowe roślinki ale i za to coraz mniej czasu by ogarnąć wszystko. Zachodnia część ogródka całkowicie zaniedbana, Wczoraj zauważyłam, że oset urósł na wysokość krzewuszek. :oops:
Pozdrawiam Monika
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak wygląda teraz jeden z krzewów - ja na wiosnę mocno, króciutko przycinam, a później tak się zagęszcza

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”