Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8

Post »

Aguś jakież cudeńka pokazujesz....piwonie wspaniałe uwielbiam je, niestety poza majówkami zima większość mi załatwiła ;:145
Clematisy też przepięknie kwitną, muszę posadzić sobie 4 krzaczki na miejsce wypadnietych....ale jest tyle pięknych odmian, ze nie mam pojęcia na jakie się zdecydować :roll: 8-)
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aga, ten dereń mnie zauroczył, najpierw pies z dredami,teraz dereń. :roll: Gdzie ja to wsadzę, jak kupię?
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agus ja nie jestem fachowcem ale dla mnie foty robisz - mistrzostwo swiata ;:180 Normalnie kazda zylkie na platku widac, pieknie ;:167
U mnie sie tez zachmurzylo ale nic z tego nie bedzie... moze jutro cos popada.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Julek, u mnie też się zanosiło i nic z tego... pokazują niby w prognozie codziennie jakieś opady, ale mnie póki co omija...
Zdjęcia jakieś tam mi wychodzą, ale wiesz co, jak patrzę co wyczynia Kasik i Agness to mnie skręca że nie potrafię tak pięknie pokazać natury...
Beatko, uważam że marzenia trzeba spełniać... na derenia kousa też zwrócono mi uwagę i zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia - mam go od roku :) żebyś wiedziała, jak on się zjawiskowo przebarwia jesienią - mistrzostwo świata! Swojego kupiłam koło Rogowa, w Nowym Dworze. Nie są tanie, ale to cukiereczki.... spójrz tylko, jak zjawiskowo kwitną...
Aga, mnie clematisy kręcą w stopniu umiarkowanym i mam tylko kilka odmian, sprawdzonych, zawsze obficie kwitnących (Warszawska Nike, Kardynał Wyszyński, Jackmani, Sweet Autumn, i nowe Mikelite) i te mogę Ci polecić...
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Aguś, kochana, ja wiem, że Ty teraz nie masz czasu, o powojnik już się nie upominam :oops:
Ta niby Goldstern to chyba podkładka - nie rosa canina przypadkiem? :roll:
Stanowczo muszę dokupić pięciorników - najlepiej białych (chyba przez Jule w ogóle coraz bardziej żegluję w stronę białego :shock: ) -nabrałam na nie ochoty po obejrzeniu Twojego zdjęcia. Mam różowe ale je lekko ciachnęłam i muszę trochę poczekać na kwitnienie.
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Franci, Tuszyńscy na razie uparcie Rebecci nie przywożą, ale jak wpadam do ogrodniczego, to nękam - myślę, że w końcu się uda. Tylko kochana, proszę o cierpliwość, bo nie ode mnie to zależy ;:196
Pięciorniki polecam - białe i żółte mam posadzone w grupach i krzewy te tworzą prawdziwe łany kwiatów, całe lato kwitnących... bardzo je lubię... mam jeszcze pomarańczowy, ale to już pojedynczy krzaczek... bladawiec różowy za mną chodzi...

Wiesz, gugluję zdjęcia rosa canina i jestem prawie pewna, że to moje cudo, to ona... czy to zdrowa, obficie kwitnąca róża? Pączków ma zatrzęsienie, tyle że maleństwa...
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Aguś, to jest po prostu dzika róża :wink: . Zdrowa i wypuszcza dużo odrostów :lol: . Ja myślę, że ta róża nawet w lesie u Aprilki by sobie poradziła w trochę bardziej słonecznym miejscu; znam skraj lasu gdzie rośnie - chodziłam tamtędy do szkoły w dzieciństwie (tak sobie myślałam, kiedy czytałam jej smuteczki o braku możliwości hodowli róż). Koło mnie jest z pięć takich krzaków dzikiej róży rosnących przy drodze.
Ok, to czekam na powojnik :). Ha, będzie okazja do spotkania :wink: :D .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pięciornik mam wciąż tylko jeden, ale powinnam się chyba zmobilizować do powiększenia kolekcji :wink: Cięty wiosną, więc jeszcze nie kwitnie, ale wiem, że będzie mnie cieszył aż do mrozów.
Śliczne powojniki :D Do Twojego zestawu dodałabym Mme Julia Correvon. Czasem mam wrażenie, że niezniszczalny :D Podobnie Atragene-jeden,nawet zniszczony przez koty, wydał wiosną jeden kwiatek i rośnie jak szalony.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Mogę szczerze napisać nie narażając się na powtórzenie (bo to mój pierwszy wpis w tym wątku)., że masz bajeczny ogród. Pełen elegancji subtelności, wypieszczony, wypielęgnowany aż oczy bolą i zazdrość bierze :wink: Aga super i wielki szacun ;:180
Pierwsze zdjęcie z wejściem frontowym do zagapienia extra.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Prawda foty cacane robia 8-) dobrze, ze nie jestem ambitna osobka a raczej calkowinie nie ambitna :oops: , bo tez moze by mnie skrecalo a tak chociaz zyje sobie spokojnie :;230
U mnie drogi sa poobsadzane Caninami, pieknie to wyglada jak zakwitnal och i ach. Chmura kwiatow ... tyle ze sa bardzio nietrwale, jeden wiekszy deszcz i po kwiatach. To wielkie krzaczyska z czasem sa, no i kwitnal raz.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, cudne zdjęcia!! Coraz więcej róż rozkwita :)
Od dwóch dni kopię doły i nawet nie wiem, czy mój kousa już zakwitł :roll: :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

aguniada pisze: Obrazek
NN - z podkładki do piennej wyrosła całkiem dorodna róża z ładnymi kwiatami...
Aguś wygląda bardzo fajnie jak na 'dziczka' :uszy U mojej sąsiadki wszystkie pienne (ok. 20 ;:202 ) przemarzły i wybiły wieloma kwitnącymi pędami dzikich róż! Widok urzekający mimo że tamtych wciąż żal..Ewa mówila mi, że najczęściej szczepienia są na rugosach, a jak nie ma kolców, to najpewniej rosa multiflora. Podczas obchodu moich róż zauważyła, że przy niektórych krzaczkach od korzenia wybijają właśnie podkładki - mają sztywne pędy, drobne listki, teraz wiem jak je rozróżnić. Ewa to prawdziwa skarbnica wiedzy wszelakiej ;:131

Jule ma rację, foty robisz mistrzostwo świata ;:215 Kurczak, ogród zjawiskowy - muszę się do Ciebie kiedyś przyplątać i zobaczyć to cudo w realu.... ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Aguś muszę się chyba do Ciebie wybrać na szkolenie z fotografii. Ja jakoś nie radzę sobie jeszcze ze sprzętem. Dawno, dawno temu w czasach fotografii czarno-białej to nawet sama zdjęcia wywoływałam ;:224 Dopiero uczę się sprzętu, syn mi tłumaczy co i jak ale jakoś mało pojętna jestem ;:223
Coś piszecie o jakichś różach do mnie? ta rosa canina by się nadawała ;:202 hm muszę poczytać o niej jak Agata twierdzi że taka pancerna.
Miłego dnia, byle do 15.30 :heja A przyszły tydzień tylko 3 dni ;:215
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobry Agus :wit Popadalo, mokro jest, tyle ze zimnawo sie zrobili i wieje niepotrzebnie.
Piwonie leza plackiem, musze zabrac balkoniki Edenom na razie i podstawic pod bialasy.... niby sa w takich obreczach ale w tym roku juz im nie wystarczaja na wysokosc.
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46

Post »

Agusiu - ależ ty pędzisz z tymi wątkami ;:224
Dobrze że dzisiaj u nas pada to mogę ponadrabiać zaległości ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”