Clematisy też przepięknie kwitną, muszę posadzić sobie 4 krzaczki na miejsce wypadnietych....ale jest tyle pięknych odmian, ze nie mam pojęcia na jakie się zdecydować
Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz.8
Aguś jakież cudeńka pokazujesz....piwonie wspaniałe uwielbiam je, niestety poza majówkami zima większość mi załatwiła
Clematisy też przepięknie kwitną, muszę posadzić sobie 4 krzaczki na miejsce wypadnietych....ale jest tyle pięknych odmian, ze nie mam pojęcia na jakie się zdecydować

Aga, ten dereń mnie zauroczył, najpierw pies z dredami,teraz dereń.
Gdzie ja to wsadzę, jak kupię?
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Agus ja nie jestem fachowcem ale dla mnie foty robisz - mistrzostwo swiata
Normalnie kazda zylkie na platku widac, pieknie
U mnie sie tez zachmurzylo ale nic z tego nie bedzie... moze jutro cos popada.
U mnie sie tez zachmurzylo ale nic z tego nie bedzie... moze jutro cos popada.
Julek, u mnie też się zanosiło i nic z tego... pokazują niby w prognozie codziennie jakieś opady, ale mnie póki co omija...
Zdjęcia jakieś tam mi wychodzą, ale wiesz co, jak patrzę co wyczynia Kasik i Agness to mnie skręca że nie potrafię tak pięknie pokazać natury...
Beatko, uważam że marzenia trzeba spełniać... na derenia kousa też zwrócono mi uwagę i zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia - mam go od roku
żebyś wiedziała, jak on się zjawiskowo przebarwia jesienią - mistrzostwo świata! Swojego kupiłam koło Rogowa, w Nowym Dworze. Nie są tanie, ale to cukiereczki.... spójrz tylko, jak zjawiskowo kwitną...
Aga, mnie clematisy kręcą w stopniu umiarkowanym i mam tylko kilka odmian, sprawdzonych, zawsze obficie kwitnących (Warszawska Nike, Kardynał Wyszyński, Jackmani, Sweet Autumn, i nowe Mikelite) i te mogę Ci polecić...
Zdjęcia jakieś tam mi wychodzą, ale wiesz co, jak patrzę co wyczynia Kasik i Agness to mnie skręca że nie potrafię tak pięknie pokazać natury...
Beatko, uważam że marzenia trzeba spełniać... na derenia kousa też zwrócono mi uwagę i zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia - mam go od roku
Aga, mnie clematisy kręcą w stopniu umiarkowanym i mam tylko kilka odmian, sprawdzonych, zawsze obficie kwitnących (Warszawska Nike, Kardynał Wyszyński, Jackmani, Sweet Autumn, i nowe Mikelite) i te mogę Ci polecić...
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Aguś, kochana, ja wiem, że Ty teraz nie masz czasu, o powojnik już się nie upominam
Ta niby Goldstern to chyba podkładka - nie rosa canina przypadkiem?
Stanowczo muszę dokupić pięciorników - najlepiej białych (chyba przez Jule w ogóle coraz bardziej żegluję w stronę białego
) -nabrałam na nie ochoty po obejrzeniu Twojego zdjęcia. Mam różowe ale je lekko ciachnęłam i muszę trochę poczekać na kwitnienie.
Ta niby Goldstern to chyba podkładka - nie rosa canina przypadkiem?
Stanowczo muszę dokupić pięciorników - najlepiej białych (chyba przez Jule w ogóle coraz bardziej żegluję w stronę białego
Franci, Tuszyńscy na razie uparcie Rebecci nie przywożą, ale jak wpadam do ogrodniczego, to nękam - myślę, że w końcu się uda. Tylko kochana, proszę o cierpliwość, bo nie ode mnie to zależy
Pięciorniki polecam - białe i żółte mam posadzone w grupach i krzewy te tworzą prawdziwe łany kwiatów, całe lato kwitnących... bardzo je lubię... mam jeszcze pomarańczowy, ale to już pojedynczy krzaczek... bladawiec różowy za mną chodzi...
Wiesz, gugluję zdjęcia rosa canina i jestem prawie pewna, że to moje cudo, to ona... czy to zdrowa, obficie kwitnąca róża? Pączków ma zatrzęsienie, tyle że maleństwa...
Pięciorniki polecam - białe i żółte mam posadzone w grupach i krzewy te tworzą prawdziwe łany kwiatów, całe lato kwitnących... bardzo je lubię... mam jeszcze pomarańczowy, ale to już pojedynczy krzaczek... bladawiec różowy za mną chodzi...
Wiesz, gugluję zdjęcia rosa canina i jestem prawie pewna, że to moje cudo, to ona... czy to zdrowa, obficie kwitnąca róża? Pączków ma zatrzęsienie, tyle że maleństwa...
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Aguś, to jest po prostu dzika róża
. Zdrowa i wypuszcza dużo odrostów
. Ja myślę, że ta róża nawet w lesie u Aprilki by sobie poradziła w trochę bardziej słonecznym miejscu; znam skraj lasu gdzie rośnie - chodziłam tamtędy do szkoły w dzieciństwie (tak sobie myślałam, kiedy czytałam jej smuteczki o braku możliwości hodowli róż). Koło mnie jest z pięć takich krzaków dzikiej róży rosnących przy drodze.
Ok, to czekam na powojnik
. Ha, będzie okazja do spotkania
.
Ok, to czekam na powojnik
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięciornik mam wciąż tylko jeden, ale powinnam się chyba zmobilizować do powiększenia kolekcji
Cięty wiosną, więc jeszcze nie kwitnie, ale wiem, że będzie mnie cieszył aż do mrozów.
Śliczne powojniki
Do Twojego zestawu dodałabym Mme Julia Correvon. Czasem mam wrażenie, że niezniszczalny
Podobnie Atragene-jeden,nawet zniszczony przez koty, wydał wiosną jeden kwiatek i rośnie jak szalony.
Śliczne powojniki
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
Mogę szczerze napisać nie narażając się na powtórzenie (bo to mój pierwszy wpis w tym wątku)., że masz bajeczny ogród. Pełen elegancji subtelności, wypieszczony, wypielęgnowany aż oczy bolą i zazdrość bierze
Aga super i wielki szacun
Pierwsze zdjęcie z wejściem frontowym do zagapienia extra.
Pierwsze zdjęcie z wejściem frontowym do zagapienia extra.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Jule

Prawda foty cacane robia
dobrze, ze nie jestem ambitna osobka a raczej calkowinie nie ambitna
, bo tez moze by mnie skrecalo a tak chociaz zyje sobie spokojnie
U mnie drogi sa poobsadzane Caninami, pieknie to wyglada jak zakwitnal och i ach. Chmura kwiatow ... tyle ze sa bardzio nietrwale, jeden wiekszy deszcz i po kwiatach. To wielkie krzaczyska z czasem sa, no i kwitnal raz.
U mnie drogi sa poobsadzane Caninami, pieknie to wyglada jak zakwitnal och i ach. Chmura kwiatow ... tyle ze sa bardzio nietrwale, jeden wiekszy deszcz i po kwiatach. To wielkie krzaczyska z czasem sa, no i kwitnal raz.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Aguś, cudne zdjęcia!! Coraz więcej róż rozkwita 
Od dwóch dni kopię doły i nawet nie wiem, czy mój kousa już zakwitł
Pozdrawiam Cię serdecznie
Od dwóch dni kopię doły i nawet nie wiem, czy mój kousa już zakwitł
Pozdrawiam Cię serdecznie
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Aguś wygląda bardzo fajnie jak na 'dziczka'
Jule ma rację, foty robisz mistrzostwo świata
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Aguś muszę się chyba do Ciebie wybrać na szkolenie z fotografii. Ja jakoś nie radzę sobie jeszcze ze sprzętem. Dawno, dawno temu w czasach fotografii czarno-białej to nawet sama zdjęcia wywoływałam
Dopiero uczę się sprzętu, syn mi tłumaczy co i jak ale jakoś mało pojętna jestem
Coś piszecie o jakichś różach do mnie? ta rosa canina by się nadawała
hm muszę poczytać o niej jak Agata twierdzi że taka pancerna.
Miłego dnia, byle do 15.30
A przyszły tydzień tylko 3 dni 
Coś piszecie o jakichś różach do mnie? ta rosa canina by się nadawała
Miłego dnia, byle do 15.30
- Jule

Dobry Agus
Popadalo, mokro jest, tyle ze zimnawo sie zrobili i wieje niepotrzebnie.
Piwonie leza plackiem, musze zabrac balkoniki Edenom na razie i podstawic pod bialasy.... niby sa w takich obreczach ale w tym roku juz im nie wystarczaja na wysokosc.
Piwonie leza plackiem, musze zabrac balkoniki Edenom na razie i podstawic pod bialasy.... niby sa w takich obreczach ale w tym roku juz im nie wystarczaja na wysokosc.
- agusia2410
- 500p

- Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Agusiu - ależ ty pędzisz z tymi wątkami
Dobrze że dzisiaj u nas pada to mogę ponadrabiać zaległości
Dobrze że dzisiaj u nas pada to mogę ponadrabiać zaległości