Leśny ogród Elli - 2011

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Leśny ogród Elli - 2011

Post »

kogra pisze:Elu przyznam, ze mrówczą pracę wprost wykonujesz.
Ale za to roślinki widać, ze Cię kochają.
Masz tak piękne zdrowe i dorodne funkie i kwasoluby, że aż wierzyć się nie chce, że rosną na piasku.
Po prostu ;:138 ;:138 ;:138
A widoczek z skalnymi zasługuje na gazetową publikację. ;:108
Grażynko ta mrówcza praca właśnie po to, żeby później nie mieć już pracy :lol:
Moje rośliny mają co jeść, napojów chyba też im nie zabraknie, ja będę tylko się przechadzała i patrzyła jak rosną :wink:

Przy dobrym staraniu i na piaskach można mieć bujne rośliny, a co do foteczki....nie miałabym nic przeciwko temu ;:113
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Monia68 pisze:Witaj, Elu
Zacznę od kwasolubów- kwitną cudnie :D
Powiedz, jak nie zakochać się w June :!: Jest piękna, zresztą pozostałe też. Wczoraj dobre parę minut spędziłam na zachwytach nad Striptease :lol: W sprawie host będziemy w kontakcie :) Kupiłam jesienią trochę nowości u Fransena, zobaczymy, w jakim tempie będą przyrastać.
Ogród masz piękny!! Jestem ciekawa, jak się będzie sprawował Bill? U siebie na razie zachwycam się Omoshiro :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:167 ;:196
Witaj Moniu ;:167
W tym roku kwasoluby nie zmarzły i możemy cieszyć się ich pięknem, u Ciebie też kwitną obłędnie :D
Bardzo się cieszę, że hosty ode mnie dają Ci radość....w June zakochałam się od pierwszego wejrzenia .....na jej fotkę w Moim Pięknym Ogrodzie :lol: ....i już jesienią miałam ją w ogrodzie. Z roku na rok jest coraz piękniejsza :D
Co do Bila, to zaczyna się zadomawiać....już nie mogę się doczekać jak oplecie pędami leszczynę i buchnie kwieciem :lol:
Omoshiro cudny....taki porcelanowy się wydaje...na żywo pewnie jest jeszcze bardziej efektowny ;:215

Fransen ma dobrą opinię, więc powinnaś być zadowolona :)

Pozdrawiam Cię serdecznie ;:167 ;:196
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Muszę się Wam pochwalić moja serduszką.
W tym roku jestem w niej zakochana po uszy....sami zobaczcie jaka z niej królowa ogrodu
:!: :!: :!: :!:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co roku na wielu liściach mojej serduszki występują takie, żółte, nieregularne przebarwienia, czy można uznać, że moja serduszka, to jakaś nowa mutacja variegata :?: :!:
Szukałam w necie i nie znalazłam nic pod hasłem Dicentra spectabilis variegata :!:
Wygląda na to, że jeszcze nie ma takiej serduszki :!: :!: :!:

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ale jaki okaz :shock: :shock: :shock: ;:180
Jasminodies
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 5 maja 2011, o 13:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam
uległam urokowi leśnego ogrodu. Gratuluję smaku i wyczucia. Ogród jest wyważony i taki o jakim marzę. Niestety mój ogródek to pewnego rodzaju patelnia a tuje wokół płotu czasem dosięgają aż kolan... :) :;230
Tak więc hosty i niezapominajki stanowią połączenie które obwieszczam - skopiuję. ;:224
Poza tym samo miejsce do wypoczynku jest tak klimatyczne że nic tylko kawka i cudowna cisza w zieleni prosi się aby usiąść.
Pozdrawiam i wracam do podziwiania fotek...
x_Adasko

Post »

A w tle ogromna porcja prymulek :D U mnie już poginęły kwiatuszki... A serduszka wspaniała :wink: Nie mogę się doczekać kiedy i ja się do niej dorwę :D
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie w gorące popołudnie ;:3

Cieszę się, że zaglądacie :D

Rh i Azalie szleją

Japońskie NN

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

'Catawbiense Grandiflorum'

Obrazek

Obrazek

'Nova Zembla'

Obrazek

Obrazek

Tego nie znam :roll: ...w pąku ma bardzo ciemny odcień fioletu.
Moniko może Tobie się coś nasunie i rozpoznasz tę odmianę :?: :?: :?:
Jak się rozwinie zrobię fotkę ;:108

Obrazek

Obrazek

Ognista Azalia 'Gibraltar'

Obrazek

Zakwitł pierwszy liliowiec nn

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu wcale sie nie dziwię, ze jesteś zakochana w swojej serduszce bo jest tego warta :D Przepiękny ogromny okaz :D Pięknie komponuje się z rosnącą obok prymulką :D
Azalie i Rh uwielbiam, masz wspaniałe odmiany, cudownie zdobią ogrody, przyciągają wzrok już z daleka :D
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Ellaa pisze:
...Ja też mam taką lekką, plastikową 'karocę', z którą po szyszki do lasu jeżdżę....
No cóż pewnie o niebo lżejsza , moja to blaszak ale na gumowym kółku żebyś nie myślała że jak blaszak to od góry do samiuśkiego dołu :;230
Eluś piękne kwitnienia i cudne kolorki ;:138 teraz już wiem na pewno że muszę co nieco posadzić w swoim ogrodzie by nie cierpieć oglądając u Ciebie :;230
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Elu a czy na tej serduszce to przypadkiem nie jakiś wirus ?
Czasem takie są objawy, co nie wyklucza wcale możliwości, że to jakaś mutacja.
Ale kwitnie obłędnie.
Krzaczor jest wspaniały, więc się nie dziwię twoim zauroczeniem.
Azalie i rho też masz przepiękne.....cóż prawdziwa wiosna. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jasminodies pisze:Witam
uległam urokowi leśnego ogrodu. Gratuluję smaku i wyczucia. Ogród jest wyważony i taki o jakim marzę. Niestety mój ogródek to pewnego rodzaju patelnia a tuje wokół płotu czasem dosięgają aż kolan... :) :;230
Tak więc hosty i niezapominajki stanowią połączenie które obwieszczam - skopiuję. ;:224
Poza tym samo miejsce do wypoczynku jest tak klimatyczne że nic tylko kawka i cudowna cisza w zieleni prosi się aby usiąść.
Pozdrawiam i wracam do podziwiania fotek...
Witaj Jasminodies w moim leśnym ogrodzie :wit

Przepraszam, że dopiero teraz Ci odpisuję, ale zwyczajnie brak czasu, żeby przysiąść przy komputerze i coś wystukać w odpowiedzi..... :roll:
Dziękuję za wszystkie superlatywy ;:167 ;:170 ;:196 .....jak to czasem, dzięki forum, człowiek się czegoś o sobie dowiaduje, od razu lżej się robi na duszy ;:170 ;:167

Nie przejmuj się, że Twój ogród jeszcze nie jest taki, jaki byś chciała....ogród powstaje powoli, latami, ale z czasem nabiera klimatu.
Drzewa urosną i dadzą cień dla Twoich host.....cierpliwości, ogrodnicy z niej słyną :uszy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Adasko pisze:A w tle ogromna porcja prymulek :D U mnie już poginęły kwiatuszki... A serduszka wspaniała :wink: Nie mogę się doczekać kiedy i ja się do niej dorwę :D
U mnie też po prymulkach nie ma już śladu, ale zatrzymałam ich urodę na zdjęciach :wink:
Dorwiesz się, dorwiesz....i jestem pewna, że o nią zadbasz :wink:
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Śliczności.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

AGNESS pisze:Elu wcale sie nie dziwię, ze jesteś zakochana w swojej serduszce bo jest tego warta :D Przepiękny ogromny okaz :D Pięknie komponuje się z rosnącą obok prymulką :D
Azalie i Rh uwielbiam, masz wspaniałe odmiany, cudownie zdobią ogrody, przyciągają wzrok już z daleka :D
Rh i Azalie to 'komitet powitalny', który wita każdego klienta, wjeżdżającego na plac :wink:
'Nova Zembla' jest złamana do połowy.....runęły na nią zwały śniegu z dachu którejś zimy ;:145

Obrazek

Obrazek

Serduszka z prymulką się komponują, ale tuż obok posadziłam kiedyś ostrogowca czerwonego, bo nie miałam gdzie, a teraz tak bardzo go zacienia serduszka, że już muszę go przesadzić i wreszcie mam dla niego lepsze miejsce.....ale to w swoim czasie.... :roll:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

tija pisze:No cóż pewnie o niebo lżejsza , moja to blaszak ale na gumowym kółku żebyś nie myślała że jak blaszak to od góry do samiuśkiego dołu :;230
Eluś piękne kwitnienia i cudne kolorki ;:138 teraz już wiem na pewno że muszę co nieco posadzić w swoim ogrodzie by nie cierpieć oglądając u Ciebie :;230
Tak Elu leciuśka....bez problemu ją podniosę jak trzeba.... :lol: Miała jednak wadę....plastikowe kółka i kiepski metal na ośce....pewnie projektant myślał tylko o ładowaniu do niej liści....a ja ją do wszystkiego wykorzystuję i ładuję ile się da :twisted:
Hałas był okropny, żadnej amortyzacji, no i ośka się wyginała, a kółka tarły o korpus żłobiąc wgłębienia :roll: :? :evil:
W tym roku mój M wreszcie się nad nią ( i nade mną :wink: ) zmiłował i zmajstrował mi nowe, mocne zawieszenie.
Kółka są z gumy....amortyzują, nie hałasują i się nie trą.....jestem baaardzo zadowolona :D

Ja początkowo też chciałam kupić metalową taczkę na gumowym kółku, ale wydawało mi się, że plastikowa będzie wygodniejsza i bardziej pojemna.....okazało się, że miała wady, ale teraz jest ok :D

Elu sadź dziewczyno i się ciesz....miejsca masz, że ho, ho..... ;:224 ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”