Ogród Moni cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Moni cz.4

Post »

Aszko, widziałam już wyjaśnienie imienia ;:108 Pięknie wygląda ta Elmshorn :uszy
Taro, ja również w ub.roku sadziłam róże w grudniu :lol: Większość dołków mam już przygotowanych, więc powinno pójść szybko sadzenie - byle doszły przed zamarznięciem gruntu.
Lisko, mam ten problem, że ten tydzień wyjątkowo zakręcony i muszę się jutro wyrwać wcześniej z pracy (ok.14.30), żeby zdążyć wkopać róże, które jutro dostanę. Mam nadzieję, że poczta nie nawali i przyjdzie wszystko na czas, bo od czwartku już nie mam szans, żeby się wyrwać na działkę aż do końca tygodnia :roll:
Ewciu, dziękuję ;:180 Sama jestem ciekawa tej odmiany, bo jeszcze jej nie miałam, a tu zamówiłam taką ilość :lol: :lol:

Jutro powinnam dostać 20 różyczek - część od Gosi/Deirde (Branowscy), a część ze szkółki Rosarium. Lubię tam kupować - dzisiaj zamówiłam, a jutro już będą u mnie :tan To porządna szkółka, dbająca o klienta :uszy Domówiłam jeszcze kilka brakujących Aspiryn i Pomponelle do okrągłej rózanki, w której nieco zmieniłam nasadzenia jesienią. Brakuje mi tam jeszcze 2 szt. Leonardo i 2szt. Pomponelli, ale to już na wiosnę, bo w tym roku już zaszalałam z różanymi zakupami wystarczająco ;:14
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moni, ;:180
Jak Ty to wszystko potem ogarniesz.Będzie pięknie ale pracowicie ;:63 Dobrze,że nie śledziłam Waszych zakupów .
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Moni - mam nadzieję że krzaczki będą się podobać.
Szkółka B. od przyszłego roku nie będzie już wysyłać przez internet - idą teraz w hurt. W przyszłym roku mają mieć jednak dużo nowości Poulsena i Tantau - zobaczymy bo pojadę w lipcu robić zdjęcia. Mam nadzieję że nie jesteście złe za długie czekanie.
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Moniu ! Za każdym razem, kiedy jestem u Ciebie, okazuje się,że powstała jakaś nowa rabata...! Tworzysz i zmieniasz swój ogród tak szybko... Podziwiam Twoją ciągle powiększaną kolekcję róż. Chociaż ten temat nie jest mi bliski.
Zachwyciła mnie piwonia Festiva Maxima - jej białe kwiaty są cudowne ! Obawiam się ,że w moim ogrodzie nie będzie chciała rosnąć, ale jest tak ładna, że bym chciała...
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Gosiu na takie rarytaski to my spokojnie czekamy a zapowiadasz rewelacje, tak łatwo się nas nie pozbedziesz ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu, jestem pewna, że nadrobisz wszystko w kolejnym sezonie zamówić jakieś ślicznotki :uszy
Gosiu, krzaczki mi się podobają i to baaardzo :uszy Są naprawdę zdrowe i mocne :D A Pastelle i Uetersener Klosterrose to aż nie do wiary, że takie duże :shock: Ubiegłoroczna Pastella nie była nawet w 1/3 taka dorodna i nawet teraz przy tych wygląda mizernie ;:224
Izulku, czemu myślisz, że u Ciebie nie będzie rosła Festiva?
Taro, mnie też zaciekawiły te nowości ;:14

Właśnie wróciłam z działki. W związku z tym, że przyszły róże od Deirde i z Rosarium, pojechałam na działkę, żeby je zakopać. Niestety, zanim się przebrałam (mimo ogromnego pośpiechu) i dojechałam, to było już późno, sypał śnieg i zapadał zmrok. W biegu wkopałam 15 róż, zrobiłam im od razu zimowe kopczyki - zakończyłam o 16.40, a więc już w zupełnej ciemności. Kilku różyczek nie zdążyłam zakopać i nie wiem kiedy to zrobię. Nie było już nic widać, więc nie udało mi się ich zadołować w ziemi, jedynie w górze mokrego piachu, którą bardziej było widać niż ziemię :lol: . Może w piątek je zakopię, jeśli się uda ;:224 Mam nadzieję, że pogoda jeszcze na to pozwoli. Dzisiaj posypało śniegiem, zrobiło się zimno i wietrznie - chyba faktycznie zima idzie wielkimmi krokami :?
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Monia, ja tez czekam jeszcze na przesyłkę od Gosi. Nie chce nawet mysleć w jakiej temperaturze będę zakopywać te róże
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:lol: :lol: Ja też jeszcze czekam na niemieckie róże :) Miejmy nadzieję, że dośla je w tym tygodniu ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Monia - do tej pory nie dostałam od Niemców żadnych potwierdzeń wysyłki - najpierw u nich padał deszcz i nikt nie wjechał do szkółki w to błoto - dziś pokazywali u nich - śnieg. Zastanawiam się czy my dostaniemy tą przesyłkę w tym roku bo przy tej pogodzie mogą ją wstrzymać.
Co do wielkości róż - fakt - niektóre były bardzo duże i był kłopot ze spakowaniem 2 Pastelli. Dobrze że przynajmniej część osób je dostała - zostały mi się róże i nie mam ich wkopanych, a u nas jest już 0 stopni i cały dzień pada deszcz ze śniegiem.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj wykopałam z piachu te róże, których ostatnio nie zdążyłam zakopać. Zakopałam je na rabaty z trudem, bo ziemia już u mnie zupełnie zmarznięta na głębokość 10cm. Dobrze, że kupiłam ziemię w workach, bo nie miałabym czym zasypać dołków. Ziemia na krecich kopcach też zamarznięta :( Zima już na całego :? . Obawiam się, że jeśli niemki nie przyjdą w poniedziałek - wtorek, to później nie ma szans na zakopanie ich we właściwym miejscu. O ile w ogóle je wyślą w tych temp. Poosłaniałam kolejne róże, ale wciąż sporo zostało.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

U nas przymroziło a teraz pada.I pada ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Ja jeszcze czekam z kopczykami..
U nas ciągle plusowe temp.

Monia wykop dół, ziemie schowaj i czekaj .. jak przyjdą róze to je zdołujesz..
One lubią takie kimaty :)

a ja dostałam dziś róze od Sipa.. wyslane.. 8.11
przypadek.. zadzwonilam na infolinie i zapytalam czy czasem nie ma dla mnie paczki..
wiecie w jakim stanie? chyba wiecie..

napisalam skarge na poczcie a w poneidzialek napisze reklamacje ...
na razie w całosci moczą sie w wannie
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ojej, biedne różyczki :( Mam nadzieję, że odżyją - jest chłodno, więc jest szansa, że jest w nich życie.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Chyba lepiej byłoby, żeby wstrzymali wysyłke tych róż do wiosny. Przecież chyba możemy poczekać :roll:
Byleby były wiosną w naszych ogródkach.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U nas zima na całego - mnóstwo śniegu nasypało i wszędzie biało.
Troszkę wspomnień lata, zanim wrzucę jaką zimową fotkę:
Granny - jedna z moich ulubienic ;:167
Obrazek

Obrazek

Rhapsody in Blue - dla tego koloru warto ją mieć :uszy
Obrazek

Bonica - niemal każdy ma tę różę w ogrodzie, ale nie przeszkadza mi jej popularność. Jest tak wdzięczną różą, że nie wyobrażam sobie ogrodu różanego bez tej odmiany :D
Obrazek

Andre le Notre - zauroczyła mnie w tym roku. Jeśli się uda, to chyba jeszcze dokupię :uszy
Obrazek

Odkrycie tego lata to również Heidi Klum - mam ją dwa lata, ale dopiero tego lata pokazała swoje piękno :D
Obrazek

Pirouette - czy jest możliwe, by jej nie pokochać ;:224
Obrazek

Berleburg - kolejny hit 2010 ;:167
Obrazek

Obrazek

Pilgrim - - ma w sobie to 'coś'
Obrazek

Alnwick
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”