Elila- Mój ogródek-początek.
-
- 50p
- Od: 17 maja 2009, o 19:26
-
- 50p
- Od: 17 maja 2009, o 19:26
- iwa27
- 1000p
- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dzięki Ewelinko za wizytę u mnie i za komentarze. Dopiero dziś skończyłam spacer po twoim nowym ogrodzie. Zapowieda się bardzo ciekawie, podobaja mi sie te rabaty obłożone kamieniami. A trawę tnij jak najczęściej to będzie gęstnieć - już to przerobiłam
Ja też miałam mszycę - w ubr. na Rh, w tym roku na żółtej odmianie derenia - zastosowałam ABC na mszyce, kupiłam w Castoramie - super się sprawuje po jednym zastosowaniu mszyce padają, czego i tobie życzę
Pozdrawiam i zapraszam na rewizytę

Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj imienniczko
Początki są zawsze najtrudniejsze, ale widać ,że lubisz rośliny , więc jestem spokojna,że raz -dwa Twój ogród zazieleni się , rozrośnie i rozkwitnie .
Mam na początek takie uwagi :
- Pokazałaś rojniki i zdumiałaś się ,że kwitną . Owszem , kwitną i to dość oryginalnie - środek rozety wydłuża się , tworząc kwiatostan - kolor w zależniości od odmiany. Jednak to , co widać na zdjęciu - to nie kwiatki lecz maleńkie rozetki potomne. Twój rojnik właśnie się "wyroił"
- W innym zdjęciu widać bluszcz(Hedera helix) a obok tyczkę? Odnoszę wrażenie ,że chcesz go prowadzić po tej tyczce? - Zły pomysł. To bardzo ekspansywna roślina, może okrywać pnie drzew, mury , ściany budynków lub być traktowana jako zadarniająca. W miejscu, gdzie jest u Ciebie posadzona lepiej by było pozwolić jej się płożyć po ziemi.
Zajrzę ponownie , bo ciekawa jestem , jak zagospodarujesz resztę ogródka.
Pozdrawiam ,Ewelina

Mam na początek takie uwagi :
- Pokazałaś rojniki i zdumiałaś się ,że kwitną . Owszem , kwitną i to dość oryginalnie - środek rozety wydłuża się , tworząc kwiatostan - kolor w zależniości od odmiany. Jednak to , co widać na zdjęciu - to nie kwiatki lecz maleńkie rozetki potomne. Twój rojnik właśnie się "wyroił"

- W innym zdjęciu widać bluszcz(Hedera helix) a obok tyczkę? Odnoszę wrażenie ,że chcesz go prowadzić po tej tyczce? - Zły pomysł. To bardzo ekspansywna roślina, może okrywać pnie drzew, mury , ściany budynków lub być traktowana jako zadarniająca. W miejscu, gdzie jest u Ciebie posadzona lepiej by było pozwolić jej się płożyć po ziemi.
Zajrzę ponownie , bo ciekawa jestem , jak zagospodarujesz resztę ogródka.
Pozdrawiam ,Ewelina