Grzesiu też mi się tak wydaje, cena jest przystępna, a waga statywu, jeśli chodzi o bezpieczeństwo aparatu, jest tylko plusem. Nie muszę się teraz obawiac, że większy podmuch wiatru, przypadkowe potrącenie statywu, czy też przeciążenie aparatu w jedną stronę przy manipulowaniu głowicą, spowoduje 'katastrofę'. Mój lekki statyw o wadze 0,70 kg, zupełnie się nie nadawał do aparatu Sonygrigori24 pisze:Elu uważam że to dobry wybór chyba nam więcej to nie potrzeba rewelacja i cena też
W.o...Pytania o aparaty cyfrowe - wybór i recenzje
- Ellaa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
-
Jurek

- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Używka,ale nie made in vietnam-tylko najprawdziwszy japan
Kupiłem na allegro w miarę w rozsądnej cenie-930 zł w komplecie z filtrem,a dodatkowo sprzedający dorzucił mi bonus-tripod firmy slik.
Co prawda sprzedający miał w sumie tylko 2 komentarze-i to tylko jako kupujący,no ale....jest ryzyko,jest zabawa
ps.zrobiłem córce kilka kontrolnych zdjęć portretowych i pierwsze,co sie rzuca w oczy to ostrość tego szkiełka (zresztą potwierdzona w testach).Całe szczęście,że dziewczyna ma 10 lat
Kupiłem na allegro w miarę w rozsądnej cenie-930 zł w komplecie z filtrem,a dodatkowo sprzedający dorzucił mi bonus-tripod firmy slik.
Co prawda sprzedający miał w sumie tylko 2 komentarze-i to tylko jako kupujący,no ale....jest ryzyko,jest zabawa
ps.zrobiłem córce kilka kontrolnych zdjęć portretowych i pierwsze,co sie rzuca w oczy to ostrość tego szkiełka (zresztą potwierdzona w testach).Całe szczęście,że dziewczyna ma 10 lat
Soniu nie musisz nic kupować masz obiektyw 55mm prawda?
cyt: Konwerter wyposażony jest w uniwersalny adapter Snap-on, dzięki któremu możliwe jest jego zamocowanie na dowolnym obiektywie / adapterze (tulejce) z gwintem o rozmiarze od 52mm do 67mm.
Polecam ten sklep:
www.infoto.pl/pl/Products/291/raynox_dcr_250/Show
Soniu też się czaję na niego!

cyt: Konwerter wyposażony jest w uniwersalny adapter Snap-on, dzięki któremu możliwe jest jego zamocowanie na dowolnym obiektywie / adapterze (tulejce) z gwintem o rozmiarze od 52mm do 67mm.
Polecam ten sklep:
www.infoto.pl/pl/Products/291/raynox_dcr_250/Show
Soniu też się czaję na niego!
-
Jurek

- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Niestety,pomimo,że przystosowany jest do obiektywów o średnicy do 67 mm-to jednak nie z każdym będzie dobrze współpracował.grigori24 pisze:Soniu nie musisz nic kupować masz obiektyw 55mm prawda?
cyt: Konwerter wyposażony jest w uniwersalny adapter Snap-on, dzięki któremu możliwe jest jego zamocowanie na dowolnym obiektywie / adapterze (tulejce) z gwintem o rozmiarze od 52mm do 67mm.[/b] też się czaję na niego!![]()
![]()
![]()
![]()
W moim sony R1(67 mm) przy ogniskowej 120 mm na zdjęciach z użyciem raynoxa widoczne są na obrzeżach kadru mocowanie soczewki raynoxa-więc niestety trzeba dodatkowo kadrować w komputerze.Nie wspominam już o ogniskowej 24 mm-bo tam te mocowanie jest uwidocznione prawie na połowie kadru.
Jurku zdjęcie otrzymałem jak na szybko to wyszło super widać jednak klasę obiektywu , ale sam obiektyw zdjęć nie robi prawda.
.
Teraz co do raynoxa to znaczy że mój 18-70 się nie nada? Wynika że większość kadru będzie zasłonięta?
Na niektórych forach piszą że super , ale mogła by być większa ogniskowa przynajmniej do 100 wtedy lepsze makro wyjdzie. Kurcze sam już nie wiem co zrobić
.
Teraz co do raynoxa to znaczy że mój 18-70 się nie nada? Wynika że większość kadru będzie zasłonięta?
Na niektórych forach piszą że super , ale mogła by być większa ogniskowa przynajmniej do 100 wtedy lepsze makro wyjdzie. Kurcze sam już nie wiem co zrobić