Moja zielona kolekcja
- Zyta
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko
Mieszkamy w tym samym województwie, ja dopiero dzisiaj trafiłam do Ciebie.
Masz cudowne Storczyki, ja je bardzo lubię .
Twój pierwszy ten od mężna cenisz najbardziej i słusznie.
Miałam kiedyś jednego , przesadziłam do ziemi (z niewiedzy)aby mu było wygodniej i zmarniał.
W ***Nowym 2009 Roku***Życzę Ci : zdrowia i spełnienia marzeń ogrodowych.
Mieszkamy w tym samym województwie, ja dopiero dzisiaj trafiłam do Ciebie.
Masz cudowne Storczyki, ja je bardzo lubię .
Twój pierwszy ten od mężna cenisz najbardziej i słusznie.
Miałam kiedyś jednego , przesadziłam do ziemi (z niewiedzy)aby mu było wygodniej i zmarniał.
W ***Nowym 2009 Roku***Życzę Ci : zdrowia i spełnienia marzeń ogrodowych.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Iguś dziękuję za odwiedziny,dziękuję za miłe słowa o moich kwiatkach masz rację bardzo je kocham i domowe i ogrodowe, myślę,że chyba my wszyscy tak mamy na tym Forum
AGUŚ bardzo Ci dziękuję, miło mi bardzo, że do mnie zaglądasz i ,że podobają Ci się moje roślinki.Nie wierzę w to, że o swoje nie dbasz
Ty masz po prostu już taką wprawę, że robisz wszystko odruchowo nie przywiązując do tego większej uwagi- nawyk
I roślinki pięknie rosną
Witaj GRZESIU tak, masz rację storczyki to moja pasja, cieszę się, że masz podobną, bardzo proszę pochwal się swoimi
Witaj ZYTKO, cieszę się, że mnie odwiedziłaś, ja do Ciebie zaglądam bardzo często, tylko nie zawsze piszę
Mieszkamy w jednym województwie, ale chyba mamy do siebie spory kawałek, a szkoda 

AGUŚ bardzo Ci dziękuję, miło mi bardzo, że do mnie zaglądasz i ,że podobają Ci się moje roślinki.Nie wierzę w to, że o swoje nie dbasz

Witaj GRZESIU tak, masz rację storczyki to moja pasja, cieszę się, że masz podobną, bardzo proszę pochwal się swoimi

Witaj ZYTKO, cieszę się, że mnie odwiedziłaś, ja do Ciebie zaglądam bardzo często, tylko nie zawsze piszę

- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- AGNESS
Bogusiu, to prawda, że zima jest trudnym okresem dla storczyków, praktycznie większość warunków, które są potrzebne im do życia jest niesprzyjająca. Chodzi o centralne ogrzewanie, które niesamowicie wysusza powietrze a storczyki potrzebują dużo wilgoci w powietrzu, potrzebują też więcej światła niż jest w te szarobure zimowe dni, nie bez znaczenia są też skoki temperatury przy centralnym i te buchające gorącem kaloryfery :?No i właśnie to nieszczęsne wietrzenie i lodowate zimno wpadające przez okna(co jest przecież dla nas konieczne) Te wszystkie czynniki powodują, że storczyki gorzej rosną, wolniej zawiązują i rozwijają pąki, które niestety często opadają
Możemy starać się bardzo zminimalizować te złe warunki, na ale niestety wszystkiego nie przeskoczymy. I czekamy wiosny 

- AGNESS
Geniu, cieszę się ,że podobają Ci się moje kwiaty, tak myślę, że u Ciebie przyczyną niepowodzeń mogą być kaloryfery, suche powietrze bardzo żle działa na storczyki, paprocie i wszelkie kwiaty lubiące dużą wilgotność powietrza.
Ewa jeśli Ci dobrze rośnie, to nawet się nie zastanawiaj, tylko kup mu kolegę we dwóch zawsze raźniej
Tylko mnie zastanawia jak zimne jest Twoje mieszkanie, bo one lubią ciepełko
ale jak ładnie rośnie, to musi mu być dobrze 
Ewa jeśli Ci dobrze rośnie, to nawet się nie zastanawiaj, tylko kup mu kolegę we dwóch zawsze raźniej

- AGNESS
Hanuś dziękuję Ci bardzo, staram się jak mogę, bo kocham kwiaty a wszystko jakoś rośnie, jedne lepiej inne gorzej
A z tymi piętami, do dopiero powiedziałaś, wystarczy popatrzeć na Twoje kwiaty
i w mysią dziurę to ja 8) ale się nie zmieszczę, bo zbyt dużo sadełka przyrosło
Teresko dziękuję Ci bardzo, cieszę się że podobają Ci się moje doniczkowce

Teresko dziękuję Ci bardzo, cieszę się że podobają Ci się moje doniczkowce

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ten pierwszy falk przybył do mnie zimową porą, w zamieć, ale dobrze opatulony w liczne papiery i folie i już się przyzwyczaił. Kolesia dostanie wiosną, myślę o białym.Stoi na biblioteczce w pobliżu okna, ale nie bezpośrednio przy nim.Wiosną, latem i jesienią ma dość ciepła, a zimą niech odpoczywa.Takie zimno jest pierwszy rok,odkąd sąsiadka zmarła i syn mieszkanie opróżnił.AGNESS pisze:Geniu, cieszę się ,że podobają Ci się moje kwiaty, tak myślę, że u Ciebie przyczyną niepowodzeń mogą być kaloryfery, suche powietrze bardzo żle działa na storczyki, paprocie i wszelkie kwiaty lubiące dużą wilgotność powietrza.
Ewa jeśli Ci dobrze rośnie, to nawet się nie zastanawiaj, tylko kup mu kolegę we dwóch zawsze raźniejTylko mnie zastanawia jak zimne jest Twoje mieszkanie, bo one lubią ciepełko
ale jak ładnie rośnie, to musi mu być dobrze