Aniu 
będę czekała na ewentualny Twój zakup.
Jestem strasznie ciekawa jak będzie wyglądać Nina W.,bo ta którą dokupiłam w ubiegłym roku jako Nina W, wygląda zupełnie inaczej niż moja 'stara'... a może była pomylona nazwa? Wiemy jak wygląda ta sprawa nazewnictwa,nawet w renomowanych miejscach zdarzają się 'cuda'.
Aga 
nie mogę udzielić jednoznacznej odpowiedzi odnośnie Artura Bell.
Przejrzałam swoje wątki różane jakie zakładałam na otwarcie kolejnych sezonów różanych w
2008,
2009 i
2010 roku i owszem zawsze pokazuje tam Artura B ale występuje tam również cała gama innych moich róż... więc jest to raczej trudne do uznania za pewnik.
Uważam,że ogromny wpływ na rozpoczęcie kwitnienia róż ma wiele czynników jak choćby ekspozycja,gleba,wiosenna aura itp. i w każdym sezonie inny krzew może rozpocząć jako pierwszy sezon różany.
Nie mam róż od Bogdana ,nie mam żadnej róży z allegro....
Ta drobnokwiatowa szczepiona biała różyczka .była kupiona jako bezimienna i została rozpoznana na forum przez nasze ekspertki jako Alba Meidiland .
Flora Danica kupowałam w szkółce w Rzgowie ,dość dawno temu i dość dawno temu tam byłam ostatnio,nie mam więc orientacji czy nadal można ją tam kupić .
Zapytaj o nią tutaj
cyrzandrzewka@wp.pl i zapytaj czy ewentualnie wyślą Ci
Aga dopiero zaczynasz przygodę z różami?

To przepiękna przygoda,szkoda,że już się kończy w tym sezonie.
Musimy czekać następnego lata ale mam nadzieję,że dyskutować będziemy przez całą zimę