w ubiegłym roku zmieniłam jej miejsce , i dalej taka byle jaka , moja cierpliwośc do tego karzełka jest na wyczerpaniu

, a do tego ma takie dziwne przebarwienia na liściach, chora jakaś, czy co

Niestety ja również posiadam hostę podejrzaną, niezbyt dobrze mi wygląda od 2 lat, ma bardzo dziwne zniekształcenia liści, w tamtym roku miała mniej kłączy niż 2 lata temu, zobaczę co wyjdzie w tym roku ale szykuję się do wywalenia jej.Tomasz II pisze:Aneto, to na pewno jest Citation. U mnie rośnie normalnie, mnoży się nieźle.
Niepokoją mnie te ciemne przebarwienia na liściach. Od kilku lat krąży dość groźny wirus host pod nazwą wirus X.
Love Pat? Taka 'niebieska' z charakterystycznie sterczącymi liśćmi? Toż to najszybciej rosnąca z moich ubiegłorocznych zakupów! Wieczorem się zmobilizuję i znajdę jej zdjęcie.Tomasz II pisze:Bartku, obie to Great Expectations - bez wątpienia. Jeśli funkie u Ciebie wolno rosną to pewnie masz takie odmiany.
Do wybitnych żółwi należą:
Great Expectation
Love Pat
Mam hostę June ,a przynajmniej pod taką nazwą ją kupiłam jako jednopędowe maleństwo .W drugim sezonie wyrosła w taką kępkę ,moim zdaniem całkiem pokaźną,tym bardziej,że była uszkodzona przez późnowiosenne przymrozki .Tomasz II pisze: nie grzeszy szybkością Halcyon, June, High Society, Hotspur, Just So, Dancing in the Rain, Eskimo Pie....
Elegans, Sagae słabo rosną ze dwa trzy lata po posadzeniu, potem wyłażą i nie do poznania:)