Róża Waltztime
Kupiłam ją wiosną 2016r w markecie jako różę w kapersie. Na obrazku miała ładny liliowy kolor. Kiedy zakwitła okazało się, że mam już taką samą kupioną kilka lat wcześniej i długo była jako NN. Kolorek ma jasnej jagody. Ten pierwszy krzak urósł u mnie do około 50 cm wysokości i podobnej szerokości. Rośnie i poszerza się raczej powoli, corocznie troszkę więcej. Wypuszcza sztywne pędy, ale kwiaty raczej opuszczają łebki. Jest dość zdrowa.
Róża White Queen
Bardzo ja lubię. Dostałam ją wiosną, chyba w2014 r. Kupiona była w markecie w kapersie za jak mi darczyńca powiedział za śmiesznie małe pieniądze. Przyznam, że popatrzyłam na obrazek, przeczytałam, że to róża wielkokwiatowa, w białym kolorze. Nie byłam zadowolona, to wszystko nie brzmiało zachęcająco.

No cóż, musiałam ją posadzić. Bardzo miło mnie zachwyciła, jest cudna. Krzak raczej wąski, około 50 cm , wysoki na ponad metr. Krzak nie jest ładny, ale kwiaty ma cudne. Piękne w pąku, rozkwicie i w pełni kwitnienia. Zdobyła moje serce bez większego wysiłku. Polecam wszystkim bo dodatkowo jest dość zdrowa i ładnie pachnie.
Róża Queen of England
Ta królowa przybyła do mnie razem z poprzednią, ale nie zachwyca mnie aż tak bardzo. Dość chorowita i nie wiem, czy tak ma, czy to spowodowały niezbyt dogodne warunki. Długo rosła w doniczce pozostawiona sama sobie. To różą wielkokwiatowa o dość dużych, pachnących kwiatach w kolorze różowym. Niepokoi mnie ta chorowitość
Róża William Shakespeare 2000
W poprzednim ogrodzie miałam WS bez 2000. Piękna była, ale bardzo chorowita. Na tą działkę kupiłam z dopiskiem 2000 bo ponoć jest zdrowsza. Mam ją od wiosny 2016 r. Krzaczek póki co jest wąski, ale dość wysoki - ponad metr. Jak na razie cały sezon była zdrowa, co mnie bardzo cieszy. Kwiaty ma dość duże, w kolorze burgundowym, cudne, pachnące. Układ płatków wewnątrz kwiatu wspaniała. No cóż, dla niej
I ostatnia z moich róż to
Róża Vanilla
Kupiłam dwa krzaki, które były chore na nekroze. Udało się je uratować. Źle ją posadziłam bo raczej w cieniu i nie mała możliwości pokazania całego swoje piękna. a jest na co popatrzeć. Pąki są seledynowe a kwiaty w kolorze wanilinowym. To róża wielkokwiatowa. Krzak rośnie raczej na wysokość niż szerokość. U mnie wyrosła na jakieś 80 cm. Przesadziłam ja jesienią do słoneczka i liczę na piękny wiosenny spektakl

Od przygody z nekrozą rośnie zdrowo a mam je od 2014r.