Kasiu powiem szczerze, że mleka i coli jeszcze nie próbowałam ale opryskuję różnymi płynami: nalewką tymiankową, nikotynianką, żurkiem, serwatką no i oczywiście gnojówki: ze skrzypu i pokrzywowa wiodą prym. Dla pojawiających się mszyc mam sposób zdejmowania ich zaraz na początku pojawiania się. Tylko w jednym roku potraktowałam mszyce chemią i jak się okazało że one szybko uodparniają się na nią, że trzeba kupować co raz coś innego, a koszt chemii wysoki to zaczęłam szukać bezpłatnych środków.
Martusiu niestety pogoda się spipciła i chyba trzeba będzie spojrzeć na dom krytycznym wzrokiem
 Prezenty jeszcze też trzeba uzupełnić
 Prezenty jeszcze też trzeba uzupełnić  Ja mam kopczyki tylko na różach przesadzanych jesienią, pozostałe jeszcze nie są okopczykowane, bo puszczają młode listki i boję się że jak przyjdzie mróz to uszkodzi rośliny
  Ja mam kopczyki tylko na różach przesadzanych jesienią, pozostałe jeszcze nie są okopczykowane, bo puszczają młode listki i boję się że jak przyjdzie mróz to uszkodzi rośliny  Wręcz zdejmuję z wrażliwców gałązki iglakowe, żeby nie zaszkodzić bardziej niż pomóc roślinom. Posyłam buziaki i dobrego dnia
 Wręcz zdejmuję z wrażliwców gałązki iglakowe, żeby nie zaszkodzić bardziej niż pomóc roślinom. Posyłam buziaki i dobrego dnia  
 Dario zapraszam i dilerek nie musisz przynosić, bo mam zapas
 Mam też wykaz moich nasion pomidorów z opisem więc będziemy wybierać coś dla Ciebie. Wrotycz i żywokost zaproś do ogrodu i warto go posadzić w rogu żeby był pod ręką  i strzegł naszych roślin
  Mam też wykaz moich nasion pomidorów z opisem więc będziemy wybierać coś dla Ciebie. Wrotycz i żywokost zaproś do ogrodu i warto go posadzić w rogu żeby był pod ręką  i strzegł naszych roślin  Do miłego
 Do miłego  
 Aniu porządki w ogrodzie przystopowane z przyczyn obiektywnych, bo sprzęt i pogoda nie sprzyjają

Rozumiem, że piszesz o nasionach werbeny ode mnie? Werbena patagońska jest śliczna ale trzeba pamiętać że wysiewa się bardzo, z chyba dlatego że nie ma mroźnych zim dla wiosnę odbija roślina stara i milion siewek
 Ostatnio wolę W. hastatę bo to bylina i sieje się dużo skromniej
  Ostatnio wolę W. hastatę bo to bylina i sieje się dużo skromniej  Pozdrawiam cieplutko
  Pozdrawiam cieplutko 

Kilka pniaczków leży i czeka na nowe życie
 Kilka pniaczków leży i czeka na nowe życie  
  Teraz to widać, bo tylko one mają korę przypominającą korę platanu
  Teraz to widać, bo tylko one mają korę przypominającą korę platanu  większą część roku nie widziałam ogrodu, a w weekendy nie wiedziałam w co ręce wsadzić
  większą część roku nie widziałam ogrodu, a w weekendy nie wiedziałam w co ręce wsadzić  ale i tak wolałam ten czas kiedy mieszkałam już w domu niż kiedy musiałam jechać na działkę
  ale i tak wolałam ten czas kiedy mieszkałam już w domu niż kiedy musiałam jechać na działkę