Jadziu Chopin cudo..... to jedna z moich ukochanych róż...... pięknie u Ciebie kwitnie ....a i wszystkie pozostałe zachwycają swoją urodą..... czyż róża może nie być piękna
Nie masz wyjścia...musisz przyjechać, co by na 100% wykluczyć bądz zidentyfikować Mozarta ja żadnych szorstkości na liściach nie widzę, ani nie czuję, ale może Ty masz delikatniejsze paluszki
BASIA masz rację ,że bardzo delikatne od pielenia i kopania w ziemi No cóż będę musiała podjechać nie mam innego wyjścia ,albo Ty do mnie i sprawdzisz na miejscu Dzisiaj podziwiałam z Tosią kwiat Isabel Renaissance .CUDO sama zobacz .On też zaczyna sie kulkować .Jak podoba Ci sie Pretty Sunrise piękna i kto to mówi przeciwnik pustaczków
A także zaczyna kwitnąć Mister Lincoln kwiat również w podobnym stylu
JOASIU Chopin śliczny i zdrowy i nie straszny mu mróz .Wytrzymała róża polskiego hodowcy Brawa dla niego
AGUSIU wszystkie róże są piękne nawet te co mają parę płatków ,ale ja pałam miłością do tych czarnych jak je Ewa nazywa brunetek .Na ich widok serce zaczyna mocniej bić
BOŻENKO ciekawe czy pomogłam podjąć decyzję
GRAŻYNKO może kiedyś ja zidentyfikuję muszę jeszcze zmierzyć ten kwiat ,ale na oko ma jakieś 4 cm. Pąki wyglądają jak u mchówek tylko nie takie okolcowane Może Nelka pomoże
MARYSIU ta piękna w kolorze żółtym buduje krzaczek .Na razie nie kwitnie jeśli podrośnie na tyle ,żeby uciąć patyczek masz jak w banku Na razie ledwo widoczna od ziemi .Wczoraj porobiłam sadzonki Silesii ciekawe czy tym razem przetrwają .Isabel jest jakby z aksamitu taka delikatniusia
Jadziu,ciekawi mnie czy sasiadki wasze tez maja bzika na punkcie kwiatów,czy pukaja się w czoło jak widza baby rozanielone na widok róz i innych roslinek?U mnie jak chodze ze znajomymi,którzy chca zobaczyc co kwitnie nowego to mam wrazenie,ze sąsiedzi patrza jak na ufoludki.
Jadziu a może tyle u Ciebie robactwa w związku z tą rewolucją za płotem.
Wszystko ucieka do Ciebie i tak się skomasowało, że masz tego tyle.
W następnym roku powinno już być dobrze, bo robactwo rozejdzie się dalej.
Pomysł z nicieniami masz dobry.
Ja też jesienią je kupię i rozleję.
Jadziu no toś mi tą Isabelką zawróciła w głowie.Czy Marjoli Marchal pachnie?
A ta zółta,śliczniutka to od Petrovica?Ja nie mogę znależć mojej Bright as Button-jakoś mam takich 4 i nie wiem która to może być.
Jadziu jak zwykle uczta dla oczu bo róże cudne same w sobie a jeszcze zdjęcia dobre więc podwójna uczta - dziękuję.
Film z ciekawości tez obejrzałam ... a teraz powiedz mi o co chodzi z tym przycinaniem róż bo temat ostatnio kilkakrotnie poruszany ?
Ja mam z 15 krzewów więc przycinam róże na bieżąco czyli każdy pęd po przekwitnięciu do wysokości gdzie rośnie liść składający się z 5 mniejszych ... jakoś masło maślane ale mam nadzieję,że rozumiesz mnie więc jakie cięcie mam teraz zastosować ?
Muszę przesadzić 3 krzewy bo bardzo mi przeszkadzają - mogę je niżej przyciąć i teraz to zrobić czy zmarnieją ?