Pasja

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Pasja

Post »

Kasiu, tak Ci się tylko wydaje z tym miejscem :wink: . Tylko zdjęcia są tak robione. Sama wiesz jak jest. Twój ogród tez wyglada na duzy :wink: .
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Swoją glicynię wsadziłam do donicy, zawsze marzła do poziomu kopca. Siedzi w piwnicy i wypuszcza blade pędy. Na pewno nie będzie kwitła, ale będzie żyła.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, jak to mówią...to co dobre, to się szybko kończy :P
Chociaż z tego, co piszesz, to w domku też masz zimę za oknem...tylko jeść nie dają :lol:
Pomysł z ciurkadełkiem bardzo mi się podoba. Ja niestety nie mam żadnej wody w ogrodzie i bardzo ubolewam z tego powodu :roll:
Jeżeli chodzi o roślinki, to masz tyle możliwości, że ho, ho...oby tylko kaski starczyło.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

ciekawe od czego zależy kwitnienie glicynii, u niektórych tak cudnie kwitnie, że aż zazdrość łapie :oops: Ja mam malutkie szczepione drzewko-zobaczymy czy uda się coś wyhodować.
Awatar użytkownika
ewka63
500p
500p
Od: 17 kwie 2011, o 09:25
Kontakt:

Post »

Witaj Kasiu :)
nadrabiam swoje zaległości i u Ciebie zaczęłam od tajemniczego cieknącego zakątka. Pięknie będzie wygladało to miejsce :) Juz nie mogę się doczekać na efekty :)
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Witajcie, u mnie znowu przerwa :oops: w podglądaniu i czytaniu waszych wątków. Uciekam przed mrozem :wink: Północny- zachód tym razem.
Iwonko Iwciach to prawda, zależy jak jest zrobione zdjęcie, ale u ciebie wyraźnie widać ,że ciągle można odtrawniczać :lol: a to jest bardzo pożądane.
Ewcia glicynia u mnie rośnie w gruncie, i pewnie znowu słabo będzie kwitła , bo mrozy mogły zaszkodzić pąkom :evil: Trudno. Jest duża, ładnie rozrośnięta i daje troszkę cienia.
Iwonko tak zima jest w tej chwili dość mroźna, ale ze śniegiem kiepsko. Okryłam różę , a reszta musi sobie radzić...
Ciurkadełko też mnie napawa radością, i nie mogę się doczekać wiosny w związku z tym. Oj z tą kaską :| nie tak łatwo. Ale z ciurkadełka nie zrezygnuję :tan
Madziu nie wiem jak to z tymi glicyniami jest. Moja ma pień jak spore drzewo ale kwitnienie jak małe :lol:
Ewcia właśnie oglądałam prognozy nie jest różowo w nadchodzącym tygodniu, gdzie ta wiosna?

a to nasze wybrzeże
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

muszę dozbierać :)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie nawet rozbujać się nie zdążyła, bo zanim odbiła od korzeni i widocznie przyrosła, robiła się zimna jesień. Mam jeszcze białą, ta w ogóle wrażliwsza-posiada tylko jeden pęd, ale cieszę się, że żyje. Zazdroszczę ucieczki od zimy :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Chyba nie udało mi się uciec :shock: Co prawda tu jest najcieplej, ale i tak mróz ma nie odpuszczać do końca tygodnia :shock:
Rany, nie cierpię takiego mrozu jak nie ma śniegu.
Moja glicynia była od razy wsadzona do gleby, nie najlepszej zresztą, ale to chyba był dobry egzemplarz. Trzymam kciuki z twoje. ;:108
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu jeszcze trochę, a będziesz spacerować po plaży i zbierać kamyczki ;:3
W każdym razie myśl o tym, a szybciej miną Ci mroźne dni ;:108
Całe szczęście, że u mnie leży dużo śniegu, bo jakoś łatwiej przetrwać te styczniowe dni :P
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
iwciach
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sty 2009, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Przebiegłam od początku Twój wątek i znalazłam następną inspirację. Tym razem dla wisterii. Rośnie u mnie koło altanki i ma pędy skierowane w lewo ( idą pod dachem). Sadziłam ją jak nie miałam pojęcia o jej ekspansywności . Teraz na wiosnę powyplatam jej pędy i spróbuję pokierować w prawo i postawię jej piękną pergolę. Twój wątek jest dla mnie źródłem inspiracji ;:180 . Na pewno jeszcze nie raz wrócę do niego ( od początku).
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko Heliofitko, chyba tylko jutro mam szanse na zbieranie , bo kamyki przymarzają do piachu , a kilofa nie mam ze sobą :;230 . Coraz większe zimno idzie i spacery też króciutkie, bo dziecka oczywiście włażą do morza w śniegowcach i co chwila lądują na tyłku :lol:
Iwonko Iwciach bardzo to miłe co mówisz :oops: Myslę, że każda z nas przeglądając różne wątki znajduje tu czy ówdzie inspirację ;:108 Wisteria to silne pnącze i zdaje się ,że ja też będę musiała dostawić słupek, bo istnieje obawa, że ten nie wytrzyma. Bardzo się już oplotła i zaczyna pergolę rozsadzać. :shock: Dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ja słyszałam, że nie powinno się jej na dom puszczać, bo potrafi rynny zaciskać i dachówki rozwalać..no chyba, że się skrupulatnie pilnuje.
Jednak co by nie mówić kwitnąca jest imponująca (ale mi się zrymowało :;230 :;230 :;230 )
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oj tak Madziu, tylko z tym pilnowaniem nie bardzo nam wychodzi :)
Czy bardzo marzniecie w centralnej Polsce? Ze strachem myślę o powrocie na tą syberię :evil: Eeech....
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj rano -15, teraz -10. Twarz zamarza migusiem, więc nie warto nawet się uśmiechać :;230 Kasiu już po feriach, kiedy wracasz?
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Niech ta zima się lepiej skończy , nic dobrego nie przynosi :(
Przedłużyliśmy ferie o trzy dni, głównie dlatego by je spędzić z rodziną z innego województwa :) Chodzi o dzieciaki, które z rodzeństwem ciotecznym ledwie się widują.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”