Pasja
-
heliofitka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pasja
Kasiu, jak to mówią...to co dobre, to się szybko kończy :P
Chociaż z tego, co piszesz, to w domku też masz zimę za oknem...tylko jeść nie dają
Pomysł z ciurkadełkiem bardzo mi się podoba. Ja niestety nie mam żadnej wody w ogrodzie i bardzo ubolewam z tego powodu
Jeżeli chodzi o roślinki, to masz tyle możliwości, że ho, ho...oby tylko kaski starczyło.
Chociaż z tego, co piszesz, to w domku też masz zimę za oknem...tylko jeść nie dają
Pomysł z ciurkadełkiem bardzo mi się podoba. Ja niestety nie mam żadnej wody w ogrodzie i bardzo ubolewam z tego powodu
Jeżeli chodzi o roślinki, to masz tyle możliwości, że ho, ho...oby tylko kaski starczyło.
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ciekawe od czego zależy kwitnienie glicynii, u niektórych tak cudnie kwitnie, że aż zazdrość łapie
Ja mam malutkie szczepione drzewko-zobaczymy czy uda się coś wyhodować.
- ewka63
- 500p

- Od: 17 kwie 2011, o 09:25
- Kontakt:
Witaj Kasiu
nadrabiam swoje zaległości i u Ciebie zaczęłam od tajemniczego cieknącego zakątka. Pięknie będzie wygladało to miejsce
Juz nie mogę się doczekać na efekty 
nadrabiam swoje zaległości i u Ciebie zaczęłam od tajemniczego cieknącego zakątka. Pięknie będzie wygladało to miejsce
Mój zielony kawałek ziemi
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
Pozdrawim Wszystkich - Ewa
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Witajcie, u mnie znowu przerwa
w podglądaniu i czytaniu waszych wątków. Uciekam przed mrozem
Północny- zachód tym razem.
Iwonko Iwciach to prawda, zależy jak jest zrobione zdjęcie, ale u ciebie wyraźnie widać ,że ciągle można odtrawniczać
a to jest bardzo pożądane.
Ewcia glicynia u mnie rośnie w gruncie, i pewnie znowu słabo będzie kwitła , bo mrozy mogły zaszkodzić pąkom
Trudno. Jest duża, ładnie rozrośnięta i daje troszkę cienia.
Iwonko tak zima jest w tej chwili dość mroźna, ale ze śniegiem kiepsko. Okryłam różę , a reszta musi sobie radzić...
Ciurkadełko też mnie napawa radością, i nie mogę się doczekać wiosny w związku z tym. Oj z tą kaską
nie tak łatwo. Ale z ciurkadełka nie zrezygnuję
Madziu nie wiem jak to z tymi glicyniami jest. Moja ma pień jak spore drzewo ale kwitnienie jak małe
Ewcia właśnie oglądałam prognozy nie jest różowo w nadchodzącym tygodniu, gdzie ta wiosna?
a to nasze wybrzeże

Uploaded with ImageShack.us
muszę dozbierać

Iwonko Iwciach to prawda, zależy jak jest zrobione zdjęcie, ale u ciebie wyraźnie widać ,że ciągle można odtrawniczać
Ewcia glicynia u mnie rośnie w gruncie, i pewnie znowu słabo będzie kwitła , bo mrozy mogły zaszkodzić pąkom
Iwonko tak zima jest w tej chwili dość mroźna, ale ze śniegiem kiepsko. Okryłam różę , a reszta musi sobie radzić...
Ciurkadełko też mnie napawa radością, i nie mogę się doczekać wiosny w związku z tym. Oj z tą kaską
Madziu nie wiem jak to z tymi glicyniami jest. Moja ma pień jak spore drzewo ale kwitnienie jak małe
Ewcia właśnie oglądałam prognozy nie jest różowo w nadchodzącym tygodniu, gdzie ta wiosna?
a to nasze wybrzeże

muszę dozbierać

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
U mnie nawet rozbujać się nie zdążyła, bo zanim odbiła od korzeni i widocznie przyrosła, robiła się zimna jesień. Mam jeszcze białą, ta w ogóle wrażliwsza-posiada tylko jeden pęd, ale cieszę się, że żyje. Zazdroszczę ucieczki od zimy 
- magenta

- Kontakt:
Chyba nie udało mi się uciec
Co prawda tu jest najcieplej, ale i tak mróz ma nie odpuszczać do końca tygodnia
Rany, nie cierpię takiego mrozu jak nie ma śniegu.
Moja glicynia była od razy wsadzona do gleby, nie najlepszej zresztą, ale to chyba był dobry egzemplarz. Trzymam kciuki z twoje.
Rany, nie cierpię takiego mrozu jak nie ma śniegu.
Moja glicynia była od razy wsadzona do gleby, nie najlepszej zresztą, ale to chyba był dobry egzemplarz. Trzymam kciuki z twoje.
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu jeszcze trochę, a będziesz spacerować po plaży i zbierać kamyczki
W każdym razie myśl o tym, a szybciej miną Ci mroźne dni
Całe szczęście, że u mnie leży dużo śniegu, bo jakoś łatwiej przetrwać te styczniowe dni :P
W każdym razie myśl o tym, a szybciej miną Ci mroźne dni
Całe szczęście, że u mnie leży dużo śniegu, bo jakoś łatwiej przetrwać te styczniowe dni :P
- iwciach

- Od: 18 sty 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Przebiegłam od początku Twój wątek i znalazłam następną inspirację. Tym razem dla wisterii. Rośnie u mnie koło altanki i ma pędy skierowane w lewo ( idą pod dachem). Sadziłam ją jak nie miałam pojęcia o jej ekspansywności . Teraz na wiosnę powyplatam jej pędy i spróbuję pokierować w prawo i postawię jej piękną pergolę. Twój wątek jest dla mnie źródłem inspiracji
. Na pewno jeszcze nie raz wrócę do niego ( od początku).
- magenta

- Kontakt:
Iwonko Heliofitko, chyba tylko jutro mam szanse na zbieranie , bo kamyki przymarzają do piachu , a kilofa nie mam ze sobą
. Coraz większe zimno idzie i spacery też króciutkie, bo dziecka oczywiście włażą do morza w śniegowcach i co chwila lądują na tyłku
Iwonko Iwciach bardzo to miłe co mówisz
Myslę, że każda z nas przeglądając różne wątki znajduje tu czy ówdzie inspirację
Wisteria to silne pnącze i zdaje się ,że ja też będę musiała dostawić słupek, bo istnieje obawa, że ten nie wytrzyma. Bardzo się już oplotła i zaczyna pergolę rozsadzać.
Dziękuję 
Iwonko Iwciach bardzo to miłe co mówisz
- lulka

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
No ja słyszałam, że nie powinno się jej na dom puszczać, bo potrafi rynny zaciskać i dachówki rozwalać..no chyba, że się skrupulatnie pilnuje.
Jednak co by nie mówić kwitnąca jest imponująca (ale mi się zrymowało
)
Jednak co by nie mówić kwitnąca jest imponująca (ale mi się zrymowało
- magenta

- Kontakt:
Niech ta zima się lepiej skończy , nic dobrego nie przynosi
Przedłużyliśmy ferie o trzy dni, głównie dlatego by je spędzić z rodziną z innego województwa
Chodzi o dzieciaki, które z rodzeństwem ciotecznym ledwie się widują.
Przedłużyliśmy ferie o trzy dni, głównie dlatego by je spędzić z rodziną z innego województwa