Ogród Biedronki641cz.4
-
clem3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641cz.4
Alu cudnie u ciebie cały czas
wszystkie kwiaty piękne, ale jeżówki wyjątkowo ci się udają
Pomidorki fajne, czarne widzę pierwszy raz
Smaczne są?
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- magry

- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Goryczka jest nowa czy faktycznie tak rześko rośnie ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Witam.
Alu to się dogadałyśmy.
Nasionka z pomidorów będą,jeśli chcesz.
Małgosiu pomidorki choć nie są duże to jak dla mnie bardzo smaczne.
Janku goryczka Little Pinke jest stara.W jednym miejscu kwitnie a w drugim nie, bo była przesadzana. Natomiast po raz kolejny nabyłam Zuiko Rindo.
Do trzech razy sztuka. Teraz posadziłam w innym miejscu.

Jakaś lilia zarośnięta zawilcami zakwitła.

Taką trawkę na parapet sobie kupiłam za 2 zł.

Jednoroczna ostnica z siewu.
Alu to się dogadałyśmy.
Nasionka z pomidorów będą,jeśli chcesz.
Małgosiu pomidorki choć nie są duże to jak dla mnie bardzo smaczne.
Janku goryczka Little Pinke jest stara.W jednym miejscu kwitnie a w drugim nie, bo była przesadzana. Natomiast po raz kolejny nabyłam Zuiko Rindo.

Jakaś lilia zarośnięta zawilcami zakwitła.

Taką trawkę na parapet sobie kupiłam za 2 zł.

Jednoroczna ostnica z siewu.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu kokorycz i aminek coraz bardziej mi się podobają.
Czy kokorycz teraz kwitnie, czy wiosną też?
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To na parapecie to papirus?
- jola1313

- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Alu pięknie Ci dojrzewają pomidory
.Moje niemrawo coś.Słońca im brakuje
.Mało słodkie w porównaniu do zeszłego roku.I w tamtym roku wcześniej zaczęły owocować.Na jednej odmianie zaraz 'zjadła' wszystkie liście.
- Florian Silesia

- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Kleome, zawsze robi na mnie wrażenie
Pomidorki czarne super! Też mam nasionka takich i koniecznie muszę je wysiać w przyszłym roku
Pomidorki czarne super! Też mam nasionka takich i koniecznie muszę je wysiać w przyszłym roku
- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Goryczka i kleome pięknie kwitną.
Miałam czarne pomidory, ale trochę inne niż Twoje. W środku były troch zielone, wyglądały jak niedojrzałe. Też mi bardzo smakowały.
Miałam czarne pomidory, ale trochę inne niż Twoje. W środku były troch zielone, wyglądały jak niedojrzałe. Też mi bardzo smakowały.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Alu
Z nasionkami to na razie nie bo nie będę miała gdzie umieścić tyle sadzonek ,choć muszę przyznać ,ze Twoja podpowiedź ,żeby sadzonkować od razu do skrzyneczek to strzał w dziesiątkę .
Twoje cleome piękne ,a u mnie klapa nasionka kupione w sklepie nie wzeszły
.Już nie będę go siać .Jakoś tak w tym roku sianie w większości mi nie wyszło .Oprócz pomidorów i nie licznych ,a nawet aksamitki mi nie powschodziły ,a te co wzeszły to w gruncie zniknęły .
A ja się ze złościłam i wsypałam nasionka gipsówki do wiaderka z ziemią ,które stało na dworze .I zostawiłam je bez opieki i wyobraź sobie ,ze powschodziły
.
Z nasionkami to na razie nie bo nie będę miała gdzie umieścić tyle sadzonek ,choć muszę przyznać ,ze Twoja podpowiedź ,żeby sadzonkować od razu do skrzyneczek to strzał w dziesiątkę .
Twoje cleome piękne ,a u mnie klapa nasionka kupione w sklepie nie wzeszły
A ja się ze złościłam i wsypałam nasionka gipsówki do wiaderka z ziemią ,które stało na dworze .I zostawiłam je bez opieki i wyobraź sobie ,ze powschodziły
Pozdrawiam Alicja
- Biedronka641

Witam,
Dziś dzień spędzony w ogrodzie. Coś przesadzałam,coś innego dosadzałam. Troszkę sobie użyłam.
Soniu stara kępą kokoryczy kwitła wiosną a teraz kwitną siewki. A w zeszłym roku kwitła stara kępa do lata ale nie było siewek. Aminki są jednoroczne. U mnie licho rosną ,ale w Twojej lżejszej ziemi powinny pokazać całe piękno i jeszcze mogą się wysiać. Skoro się podobają to to nasionka będą.
Mariolu to kupiłam jako Cibora zmienna, czyli papirus,kocia trawa. Będę ją traktować jako pokojową roślinę.
Jolu może przyszły rok będzie lepszy dla Twoich pomidorów.Nasionka zbieram.
Florian ja też bardzo lubię kleomę, bo kwitnie do pierwszych przymrozków. Co roku wysiewam, choć wolałabym,żeby się wysiewała sama. A co do pomidorów w przyszłym roku siej. Ja lubię wysiewać i je pikować. Potem wysadzam,a resztą zajmuje się M. czyli kołki ,podwiązywanie i prowadzenie grona. Podkreślam,że niczym je nie pryskamy.
Marysiu moje czarne jak dojrzewają to są w środku czerwone i mi bardzo smakują.Jeśli masz na nie ochotę to służę nasionkami.
Alu nie zrażaj się niepowodzeniami w siewach, Tak czasem bywa. Ja lubię zbierać nasionka i wysiewać swoje, bo mam gwarancje ,że wzejdą.

Dziś dzień spędzony w ogrodzie. Coś przesadzałam,coś innego dosadzałam. Troszkę sobie użyłam.
Soniu stara kępą kokoryczy kwitła wiosną a teraz kwitną siewki. A w zeszłym roku kwitła stara kępa do lata ale nie było siewek. Aminki są jednoroczne. U mnie licho rosną ,ale w Twojej lżejszej ziemi powinny pokazać całe piękno i jeszcze mogą się wysiać. Skoro się podobają to to nasionka będą.
Mariolu to kupiłam jako Cibora zmienna, czyli papirus,kocia trawa. Będę ją traktować jako pokojową roślinę.
Jolu może przyszły rok będzie lepszy dla Twoich pomidorów.Nasionka zbieram.
Florian ja też bardzo lubię kleomę, bo kwitnie do pierwszych przymrozków. Co roku wysiewam, choć wolałabym,żeby się wysiewała sama. A co do pomidorów w przyszłym roku siej. Ja lubię wysiewać i je pikować. Potem wysadzam,a resztą zajmuje się M. czyli kołki ,podwiązywanie i prowadzenie grona. Podkreślam,że niczym je nie pryskamy.
Marysiu moje czarne jak dojrzewają to są w środku czerwone i mi bardzo smakują.Jeśli masz na nie ochotę to służę nasionkami.
Alu nie zrażaj się niepowodzeniami w siewach, Tak czasem bywa. Ja lubię zbierać nasionka i wysiewać swoje, bo mam gwarancje ,że wzejdą.

- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu moją ulubioną hostę z pachnącym kwiatem pokazałaś.
Dzięki, czyli jednak moja kokorycz latem będzie kwitła.
W sobotę muszę wysadzić z doniczki, bo porosły potwory, a wsadziłam tylko najmniejsze siewki.
Nasionka będą,
ale ja sobie obiecuję, że na parapetach będzie mało. 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Nasiona aminka noszę w koszyku już 2 -gi sezon i parę jeszcze innych torebek z nasionami również...nigdy nie zdążę wysiać...
Dlatego nie bawię się w zbieranie nasion ...
Plantagine'a u mnie też już kwitnie ...ten zapach !
Pomidory w różnych kolorach podziwiam!Miłego dnia Alu!

Plantagine'a u mnie też już kwitnie ...ten zapach !
- Biedronka641

Witam.
Dziś cieplutko. Pracowałam w ogrodzie cały dzień a roboty nie ubyło.
Soniu 100 % gwarancji Ci nie dam,ale mi w zeszłym roku kwitła od wiosny do późnego lata. Ja już na parapetach siewek od tego roku nie trzymam. Wkurzało mnie całe parapety zawalone ani okna otworzyć.
Widziałaś co sobie kupiłam i tam mam spokój. Wczoraj wszystkie cudności od Ciebie posadziłam. Strasznie mi się podobają te trawy a żurawka cudna.
Dziś było ich podlewanie. Jak posadziłam pokaże jutro.
Maryniu dziękuję. Dzień był miły , bo wolny ,bezstresowy a spędzony na świeżym powietrzu.
Ja już też nie wszystkie nasionka zbieram,bo i czasu mało a potem problem . Hosta zakwitła a długo nie widziałam pąków.

Czekam na jej kwiaty,bo pierwszy raz u mnie rośnie.

Dziś cieplutko. Pracowałam w ogrodzie cały dzień a roboty nie ubyło.
Soniu 100 % gwarancji Ci nie dam,ale mi w zeszłym roku kwitła od wiosny do późnego lata. Ja już na parapetach siewek od tego roku nie trzymam. Wkurzało mnie całe parapety zawalone ani okna otworzyć.
Maryniu dziękuję. Dzień był miły , bo wolny ,bezstresowy a spędzony na świeżym powietrzu.
Ja już też nie wszystkie nasionka zbieram,bo i czasu mało a potem problem . Hosta zakwitła a długo nie widziałam pąków.

Czekam na jej kwiaty,bo pierwszy raz u mnie rośnie.

- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Uwielbiam ten Twój ogród.
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Alu ach te twoje goryczki
A co za ładniutkie coś na ostatnim zdjęciu? Przypmina mi trochę driakiew.
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe