Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3

Post »

:wit Witajcie kochani!
Na dworze/polu paskudnie, a w domu jeszcze jest co robić, więc nie narzekam. ;:333
W przerwie miałam okazję zajrzeć do LM, a przy okazji do części ogrodowej. Oczopląsu tam dostałam i całe szczęście, że nie byłam tam sama, bo zostawiłabym tam duuużo kasiory. :;230 :;230
Pod kuratelą osoby bardziej odpowiedzialnej wybrałam jedynie trzy dalie.

Obrazek

Zuziu - bardzo mi żal Twojego kociaczka, bardzo. ;:167 Tobie też szczerze współczuję. ;:196
Dzisiaj nawet gdybym chciała pobawić się z Misią, to nic z tego. Ona jakby wiedziała, że nie należy przeszkadzać, cały dzień przespała i ciągle jeszcze mocno śpi.
Zastanawiam się, co będzie robiła w nocy ... ;:224

Reniu - nie chcę zapeszać, ale w tym roku Miśka jeszcze nic mi nie zniszczyła i niech tak już zostanie. ;:303
Taka grzeczna to ona nie jest. Czasami mocno się potrafi wyzłośliwiać. ;:145

Iguniu - nasz pies szczęśliwie rozumie, co mu wolno, a czego nie i na rabaty nie wchodzi. Tylko czasami, bardzo, bardzo rzadko zdarza mu się wskoczyć np. na widok obcego psa. ;:134 Natomiast kota wchodzi wszędzie, ale roślinki delikatnie omija, no chyba że podskoczy za motylkiem. ;:306

Kasiu [Kasiula] - za oknem nieco mniej bieli, a z kicią zabawy nie było. ;:185 Śpi niemal bez przerwy. Niemal, bo od czasu do czasu głodniała. :tan
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Lucynko. Szkoda, że nie masz astrów jesiennych. Całkiem ładne krzaczki rosną z nich i długo kwitną. Pogoda u Ciebie nieciekawa ;:185 . Dalie to sobie kupiłaś bardzo ładne ;:170 . Pozdrawiam i słoneczka życzę , wszyscy już tak bardzo go chcemy :wit .
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeszcze nie zdążyłam pochwalić Twoich przepięknych astrów, u mnie one niestety nie chcą rosnąć. Rekompensuję sobie ich brak bylinowymi astrami jesiennymi, mam ich nawet sporo. Mają wprawdzie małe, ale urocze kwiaty.
Misia rzeczywiście na zdjęciach wygląda smutno. Moje działkowe koty też były dzisiaj smutne, jak je zostawiałam na przysypanej śniegiem działce.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No to dobrze, że był z Tobą nadzór. Ja dzisiaj byłam w ciastoramie. I poszłam tylko po podłoże do storczyków. Wyszłam z podłożem i storczykiem. A na ogrodniczym też miałam ochotę dłużej pospacerować. Bardzo ładne dalie wybrałaś. Szczególnie ta jasna mi się podoba.
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Bardzo ładne dalie wybrałaś. ;:333
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko znowu będziesz nadawała że włóczę się po nocach, ale późno wróciłam...wpadam do Ciebie a tu nie remont tylko zakupy ;:63 Chciałam Ci przypomnieć że miałaś sobie odkupić te zmarnowane, a obiecał Ci nikt inny tylko osoba bardziej odpowiedzialna :;230
Poprawiam kołderkę Koteczkę drapię za uchem żeby spała i dobranoc ;:196
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

plocczanka pisze: W przerwie miałam okazję zajrzeć do LM, a przy okazji do części ogrodowej. Oczopląsu tam dostałam i całe szczęście, że nie byłam tam sama, bo zostawiłabym tam duuużo kasiory. :;230 :;230
Pod kuratelą osoby bardziej odpowiedzialnej wybrałam jedynie trzy dalie.
Nigdy nie zapomnę moich wypraw do Jawora z córcią. Były obawy, że zostanę ubezwłasnowolniona. :;230
,,...Mamo! Chciałabym tylko Ci przypomnieć, że mam iść na studia..." A ja tęsknie patrzyłam na stojaki z cebulkami..., choć w koszyku brakło już miejsca. ;:170
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Piękne udało Ci się kupić. Ta żółta jest cudowna. A są białe?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Dalie w moich ulubionych kolorach, ;:173 W zeszłym roku skusiłam się na dwie i znalazłam w sierpniu w garażu, raczej już nie dawały się do posadzenia. ;:306
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko szklarenki zapełnione takimi dużymi pojemnikami. ;:215 Swoje rośliny męczę w multipaletach, bo miejsc oświetlonych mało. Astry piękne, tyle kolorów. ;:oj Daliom się nie oparłaś, będziemy latem podziwiać. :) Kicia obrażona na Panią, która zajęta kuchennym remontem, nie ma czasu miziać. :wink:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Lucynko, dalie super ;:333
A jakie mają bulwy, spore? Ja zauważyłam że te z Auchana były większe niż te z LM, ale może to zależy od odmiany :roll:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Śliczne masz asterki :heja A ten różowy z jaśniejszą czuprynką ;:oj Nigdy nie wysiały mi się astry ;:219 I to pomimo,że zostawiam je na rabatach aż do wiosny. Zawsze muszę kupować, najbardziej lubię właśnie te karłowe. Widzę, że hodowla nasionek ma się dobrze ;:215 Na razie posiałam tylko kobeę, ale poniosłam fiasko na całej linii. Owszem,wykiełkowało chyba z pięć, ale wszystkie się zmarnowały ;:222 Za mokro, za głęboko?
Z zakupami internetowymi dałam już sobie na wstrzymanie, ale w sklepach lokalnych co i rusz coś wpadnie do koszyka ;:138 Tutaj nie umiem się oprzeć. A czeka mnie jeszcze wyprawa do Starego Pola i przecież wiadomo, że nie wrócę z pustymi rękami
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobry wieczór wszystkim!
Ciągle jeszcze jestem uwiązana w kuchni, ale zawsze muszę znaleźć choć odrobinkę czasu dla Was.
Tym bardziej, że wieczorem nie jestem już zdolna do jakiegokolwiek wysiłku. ;:185 Nie umiem pracować przy świetle elektrycznym. ;:185 Noc nie jest do roboty, noc jest do odpoczynku. ;:306

Ewelinko - jak już pisałam, dbam o to, by mieć rośliny kwitnące dla mnie, a ja na działce większość czasu spędzam w lecie. Wczesną wiosną i jesienią dni są krótkie, więc na działce przebywam krócej. ;:131
Słoneczka rzeczywiście zaczyna mi coraz bardziej brakować, bo nawet w domu lepiej się pracuje, gdy za oknem jasno. :|

Lidko - dziękuję w imieniu astrów. ;:63
Biedne te nasze zwierzęta, gdy nie mamy dla nich wystarczająco dużo czasu. ;:108

Madziu - tak sobie kombinuję, jak by tu wyrwać się samotnie do dobrego marketu, ale ciężko o wolną i samotną chwilę. bo Razem z M pracujemy w domu. Co prawda on co dzień jeździ do swoich gołąbków, ale zbyt szybko wraca z powrotem. Działka jest zbyt blisko. :;230

Rafiku - dziękuję. ;:180

Marysiu [Maska] - nic nie mówię, bo wiem, gdzie byłaś. Nawet Ci trochę zazdroszczę. ;:303
Dalie zakupiłam na konto M, ale i tak, a może właśnie dlatego pilnował, bym się za bardzo nie rozpędziła. ;:145 Przecież mnie zna. :tan

Reniu - gdy moja trójka studiowała, to ja akurat byłam zawieszona w próżni, tzn. pierwszej działki już nie mieliśmy, a o drugiej nawet nie marzyliśmy. Jeszcze. :)

Dorotko 71 - ta żółta dalia to jest dalia biała, tylko serduszko ma żółtawe. Na zdjęciu słabo to widać. ;:131

Iguniu - zapomniałaś wsadzić dalie??? Ja bym sobie nie wybaczyła takiego zaniedbania. Pewnie bym się pobiła. ;:7 ;:7

Soniu - roślinki w dużych pojemnikach to te, które zostały przepikowane po raz drugi. Teraz rozrastają im się korzonki, by roślinki wzmocnić, a nieco później zacznie się rozrastać część nadziemna.
Mam zamiar jeszcze dokupić ze dwie dalie, tylko okazji mi chwilowo brakuje. Ale nic straconego. Mam nadzieję. ;:108

Zuziu - ta biała dalia ma nieco mniejsze bulwy, ale ona pochodzi z innej firmy, aczkolwiek kupiona w tym samym markecie. ;:131

Iwonko 1 - ja nie zostawiam astrów na zimę, tylko masowo je rozsiewam po całej działce. Zawsze gdzieś wschodzą, a ja je tylko przepikowuję na miejsce dla nich przeznaczone.
Może Twoje kobee nie miały ani zbyt sucho, ani za mokro, tylko w ziemi siedziały ziemiórki? Może to one podgryzły korzonki? ;:218

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy, kochani. ;:196
Awatar użytkownika
IzabelaS
500p
500p
Od: 15 cze 2010, o 23:21

Post »

Dalie, dalie.... Mam jedna taką, jak Twoje, te białą z fioletowym. Piekna była, chociaż z czasem na fiolecie stracila, dominowała biel. A dzisiaj, podczas porządków wiosennych, zauważyłam, ze z ziemi sterczy kilka badyli niewykopanej jesienią dalii! Jak mogłam zapomnieć? Taka piękna, czerwoniutka, z pojedynczymi płatkami. Chyba przemarzła, co?
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Lucynko, piekne masz asterki ;:oj Te fioletowe z środkiem żółtym - cudo :tan Ha, ha zakupy pod nadzorem ? skąd ja to znam ;:306
Bardzo ładne dalie zakupiłaś , chyba jedną taką samą jak ja albo baaaardzo podobną :tan
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”