Pod Jesionem cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz. 3

Post »

Cześć Reniu przykryło nam wszystko białym puchem zima . ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Szczęśliwego Nowego Roku i żebyś częściej z nami przebywała :wink:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Witam serdecznie wszystkich gości! ;:196
Wszelkiej pomyślności i zdrówka życzę! ;:196
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Reniu, ale Ci zazdroszczę tego prezentu.
Ja szaleję z różami. Miejsca coraz mniej, ale chciejstwa są duże.
W kwietniu jadę do Sierpca sadzić róże w ogrodzie przyjaciół.
Może.......... ;:304 ;:306
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tosieńko! Koniecznie! ;:138 ;:304 Rozsmakowałam się ostatnio jeszcze bardziej w różowym winie, ale o tym nie teraz... ;:170
Biorę się za te ogródki, bo do tej pory nic nie zdziałałam... Brak mi weny...mam ogólnie wizję, ale... ;:223
Najgorsze, że posiałam zrobiony wcześniej plan ogródka u Teściowej. ;:202 Jest tak mały, że prawie go pamiętam :;230 ale jednak tylko prawie...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Jak mnie dawno tu nie było...Teraz muszę nadrobić zaległości bo jak nastanie ciepełko to klawiatura znowu się kurzem pokryje i nie będzie czasu na Fo...
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Renatko teraz tylko odpoczywaj, no marzyć możesz, nawet wskazane. :D ;:196
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Brakuje sił, czasu albo weny?
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko! ;:196
Wszystkiego! A najbardziej...zdrowia i sprzętu! Mój laptop ma 8 lat i ostatnia awaria prądu po prostu dobiła mi kolejną baterię (i to całkiem nową). ;:223 Chwilkę mi zajęło połapanie się, że bez niej będzie działać :oops: bo poprzednio nie miałam takich problemów (były całkiem inne :;230 ).
W ostatnim czasie padł mi smartfon, tablet, suszarka, robot, aparat, laptop.... a to straty z okresu od 1 grudnia... ;:202
Pewnie bym to odreagowała w ogrodzie gdyby nie fakt, ze jest zima i mam zapalenie krtani i zatok równocześnie... w tym roku pierwsza choroba, a że dopadła mnie 3 stycznia... a poprzednia zakończyła sie ok 20 grudnia (od 10 października... :twisted: ).

Dotarły do mnie jednak zakupy ,,metalowe" do ogrodu i cieszę się jak dzieciak. :heja fotorelacja najdalej jutro. (naprawa aparatu na gwarancji jedyne 220 zł... :twisted: )

P.S. Choroba zmusiła mnie do wizyty w Płocku ... i choć w naszych sklepach nie ma jeszcze praktycznie nowych nasion... ja wróciłam z reklamówką zakupów nasionkowych... ot warzywka, kilka ziółek i kwiatków... ale słowo: głównie warzywka ;:170 bo tych 19 opakowań kwiatków to się nie liczy... nic ciekawego same klasyki na uzupełnienie zapasów...

5000 postów...jak ten czas leci...
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Renatko, choróbska nie zazdroszczę. Wiem co to zapalenie zatok, bo jak mnie takowe dopadało to kilka dni wycięte z życiorysu. I tak było cyklicznie ;:222 Dopiero jak się zawzięłam i poszłam do laryngologa tak przepisał mi coś o końskiej dawce i od tamtego czasu mam spokój ;:173 zemsta elektroniki też mnie ostatnio dopadła, ale całe szczęście eM wszystkiemu zaradził. Czytam o tych twoich "warzywnych" nasionkach i śmiać mi się chce. Ostatnio w Kauflandzie dopadłam stoisko z nasionami i dzielnie przeszłam obok zgarniając niby przypadkiem jeżówkę, ostróżkę letnią i chabra cesarskiego.. nie żeby mi były potrzebne, ale jak już zobaczyłam te kolorowe opakowania, a jestem na takim kwiatowym głodzie :;230 :;230
P>S. A jak tam mają się twoje wiosenne zamówienia?? Czy już coś skompletowane? wiesz że w BR trwa przedsezonowa promocja ;:224
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko! Kilkudniowe? U mnie poprzednia choroba trwała nieprzerwanie 10.10-20.12 ;:223 O ilości antybiotyków, którymi mnie w tym czasie faszerowali, o ilości miodu i czosnku, którym ja się faszerowałam pisać już nie będę ;:224

O mojej ulubionej szkółce czyli BR pamiętam... ;:224 Aż się boję jakie zamówienie złoże.... ;:202 i na wszelki wypadek już podpytywałam H kiedy wybieramy się na ,,Szlak Orlich Gniazd" ;:224 ale nie dał się nabrać i z marszu zapytał kiedy potrzebuję odebrać roślinki... :;230
Co do zakupu nasionek, to mam już ustalony status ciężkie uzależnienie... a tyle pokus... ;:170
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Wiem Reniu o czym piszesz.
Moja rodzinka zaczeła chorowac w Wigilie, ciagneło sie do Nowego Roku az 3 stycznia wszyscy - cała czwórka wyladowała na ostrym dyzurze w szpitalu - gardła, migdały, kaszel (straszny kaszel, zaworki puszczaja w dwie strony) i uszy. Bez goraczki - tzn dzieci marudzą, nudzi im się, boli. Nie chca leżeć w łózkach, spac, tylko marudzą. każdy antybiotyk i cos jeszcze w aptece zostało 400 zł ;:145
Nic tak nie bolało, jak apteka. Ostre, wieloogniskowe zapalenie górnych dróg oddechowych - pierwszy raz cała rodzina w jednym wspólnym łózku przed TV. Ostatnie antybiotyki bralismy 8 stycznia. Świeta i Nowy Rok niezapomniane. A na dworze słońce, zero wiatru i dzis 15 stopni - poszłabym na działke, ale jeszcze kiepsko się czuję.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Renatko!
Dotarły do mnie jednak zakupy ,,metalowe" do ogrodu i cieszę się jak dzieciak. :heja fotorelacja najdalej jutro.
bardzo jestem ciekawa na tą relację, bo w tym roku mam zamiar urządzać ogród w różne takie m.in solidną pergolę. W okresie świąteczno noworocznym padła mi zmywarka, suszarka i młynek ...nie jesteś osamotniona ;:168 Dużo zdrowia życzę :wit
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wielkakulka pisze: kaszel (straszny kaszel, zaworki puszczaja w dwie strony) każdy antybiotyk i cos jeszcze w aptece zostało 400 zł ;:145
Nic tak nie bolało, jak apteka. .
Aniu!... Wiem o czym piszesz... ;:131 Tak kasłałam, że w przychodni pacjenci postanowili wpuścić mnie bez zbędnej zwłoki zaraz po tym jak porzucając torebkę pobiegłam do łazienki :;230
A w aptece na własne recepty plus coś od żołądka dla H 486 PLN !!! (i to po rabacie!) - a miałam w zeszłym roku wyrzuty sumienia, że kilka roślinek kupiłam :twisted:
Oby do wiosny... ;:196 Dużo zdrówka dla całej rodzinki!
Maska pisze:Renatko!
Dotarły do mnie jednak zakupy ,,metalowe" do ogrodu i cieszę się jak dzieciak. :heja fotorelacja najdalej jutro.
bardzo jestem ciekawa na tą relację, bo w tym roku mam zamiar urządzać ogród w różne takie m.in solidną pergolę. W okresie świąteczno noworocznym padła mi zmywarka, suszarka i młynek ...nie jesteś osamotniona ;:168 Dużo zdrowia życzę :wit
Marysiu!!! ;:196 Plaga jakaś na ten sprzęt czy ,,amerykanie stonkę zrzucili?" ;:202 Największy horror to przeżyłam, gdy dwa miesiące temu była obawa, że piec mi padł... ;:202 ulga jaką później odczułam... ;:209
Co do ,,metalowych" to ciężko coś przyzwoitego i niedrogiego trafić ;:185 Ja licytowałam kilka metalowych mebelków, ale niewiele wygrałam, bo raz ceny, a dwa na wyjeździe nie działał niestety ,,zbyt dobrze'' internet. Teraz już licytacje z ceną minimalną, którą jak zobaczyłam ;:223 wyłączyłam kompa. :twisted:
Ja do tego roku nie miałam poza jedną pergolą z kwasówki nawet jednego elementu, który mógł mi posłużyć jako wsparcie dla roślinek ;:131 Czekają mnie niestety jeszcze spore zakupy... tyle, że wszystko jakoś tak Chinami mi pachnie... Podpatrywałam w sklepach i necie... jak ''toto'' ma utrzymać np. różę? ;:202
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Otóż to mam taką z Ldl i niby rok przetrwała, ale te wiatry zrobiły swoje i nie wiem czy da się z powrotem skręcić. Chyba wiem gdzie licytowałaś i coś mi nawet uciekło przez skąpstwo ;:306 Jednak jako podpory to mi się wydaje za delikatne. Solidne są bardzo drogie, to już chyba lepiej znaleźć spawacza i pokombinować coś, ale w mojej wsi dwaj dobrze niegdyś spawacze kończą się przez nadużywanie ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”