Pod Jesionem cz. 3
- becia123
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod Jesionem cz. 3
Cześć Reniu przykryło nam wszystko białym puchem zima . 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Szczęśliwego Nowego Roku i żebyś częściej z nami przebywała 

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Witam serdecznie wszystkich gości!
Wszelkiej pomyślności i zdrówka życzę!

Wszelkiej pomyślności i zdrówka życzę!

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Tosia1
- Od: 13 mar 2010, o 16:48

Ja szaleję z różami. Miejsca coraz mniej, ale chciejstwa są duże.
W kwietniu jadę do Sierpca sadzić róże w ogrodzie przyjaciół.
Może..........

Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- renzal
Tosieńko! Koniecznie!
Rozsmakowałam się ostatnio jeszcze bardziej w różowym winie, ale o tym nie teraz...
Biorę się za te ogródki, bo do tej pory nic nie zdziałałam... Brak mi weny...mam ogólnie wizję, ale...
Najgorsze, że posiałam zrobiony wcześniej plan ogródka u Teściowej.
Jest tak mały, że prawie go pamiętam
ale jednak tylko prawie...

Biorę się za te ogródki, bo do tej pory nic nie zdziałałam... Brak mi weny...mam ogólnie wizję, ale...

Najgorsze, że posiałam zrobiony wcześniej plan ogródka u Teściowej.

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Jak mnie dawno tu nie było...Teraz muszę nadrobić zaległości bo jak nastanie ciepełko to klawiatura znowu się kurzem pokryje i nie będzie czasu na Fo...
- maryla-56_56
- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Renatko teraz tylko odpoczywaj, no marzyć możesz, nawet wskazane.

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Brakuje sił, czasu albo weny?
- renzal
Aneczko!
Wszystkiego! A najbardziej...zdrowia i sprzętu! Mój laptop ma 8 lat i ostatnia awaria prądu po prostu dobiła mi kolejną baterię (i to całkiem nową).
Chwilkę mi zajęło połapanie się, że bez niej będzie działać
bo poprzednio nie miałam takich problemów (były całkiem inne
).
W ostatnim czasie padł mi smartfon, tablet, suszarka, robot, aparat, laptop.... a to straty z okresu od 1 grudnia...
Pewnie bym to odreagowała w ogrodzie gdyby nie fakt, ze jest zima i mam zapalenie krtani i zatok równocześnie... w tym roku pierwsza choroba, a że dopadła mnie 3 stycznia... a poprzednia zakończyła sie ok 20 grudnia (od 10 października...
).
Dotarły do mnie jednak zakupy ,,metalowe" do ogrodu i cieszę się jak dzieciak.
fotorelacja najdalej jutro. (naprawa aparatu na gwarancji jedyne 220 zł...
)
P.S. Choroba zmusiła mnie do wizyty w Płocku ... i choć w naszych sklepach nie ma jeszcze praktycznie nowych nasion... ja wróciłam z reklamówką zakupów nasionkowych... ot warzywka, kilka ziółek i kwiatków... ale słowo: głównie warzywka
bo tych 19 opakowań kwiatków to się nie liczy... nic ciekawego same klasyki na uzupełnienie zapasów...
5000 postów...jak ten czas leci...

Wszystkiego! A najbardziej...zdrowia i sprzętu! Mój laptop ma 8 lat i ostatnia awaria prądu po prostu dobiła mi kolejną baterię (i to całkiem nową).

W ostatnim czasie padł mi smartfon, tablet, suszarka, robot, aparat, laptop.... a to straty z okresu od 1 grudnia...

Pewnie bym to odreagowała w ogrodzie gdyby nie fakt, ze jest zima i mam zapalenie krtani i zatok równocześnie... w tym roku pierwsza choroba, a że dopadła mnie 3 stycznia... a poprzednia zakończyła sie ok 20 grudnia (od 10 października...

Dotarły do mnie jednak zakupy ,,metalowe" do ogrodu i cieszę się jak dzieciak.

P.S. Choroba zmusiła mnie do wizyty w Płocku ... i choć w naszych sklepach nie ma jeszcze praktycznie nowych nasion... ja wróciłam z reklamówką zakupów nasionkowych... ot warzywka, kilka ziółek i kwiatków... ale słowo: głównie warzywka

5000 postów...jak ten czas leci...

- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Renatko, choróbska nie zazdroszczę. Wiem co to zapalenie zatok, bo jak mnie takowe dopadało to kilka dni wycięte z życiorysu. I tak było cyklicznie
Dopiero jak się zawzięłam i poszłam do laryngologa tak przepisał mi coś o końskiej dawce i od tamtego czasu mam spokój
zemsta elektroniki też mnie ostatnio dopadła, ale całe szczęście eM wszystkiemu zaradził. Czytam o tych twoich "warzywnych" nasionkach i śmiać mi się chce. Ostatnio w Kauflandzie dopadłam stoisko z nasionami i dzielnie przeszłam obok zgarniając niby przypadkiem jeżówkę, ostróżkę letnią i chabra cesarskiego.. nie żeby mi były potrzebne, ale jak już zobaczyłam te kolorowe opakowania, a jestem na takim kwiatowym głodzie
P>S. A jak tam mają się twoje wiosenne zamówienia?? Czy już coś skompletowane? wiesz że w BR trwa przedsezonowa promocja

P>S. A jak tam mają się twoje wiosenne zamówienia?? Czy już coś skompletowane? wiesz że w BR trwa przedsezonowa promocja

- renzal
Sabinko! Kilkudniowe? U mnie poprzednia choroba trwała nieprzerwanie 10.10-20.12
O ilości antybiotyków, którymi mnie w tym czasie faszerowali, o ilości miodu i czosnku, którym ja się faszerowałam pisać już nie będę
O mojej ulubionej szkółce czyli BR pamiętam...
Aż się boję jakie zamówienie złoże....
i na wszelki wypadek już podpytywałam H kiedy wybieramy się na ,,Szlak Orlich Gniazd"
ale nie dał się nabrać i z marszu zapytał kiedy potrzebuję odebrać roślinki...
Co do zakupu nasionek, to mam już ustalony status ciężkie uzależnienie... a tyle pokus...

O mojej ulubionej szkółce czyli BR pamiętam...

Co do zakupu nasionek, to mam już ustalony status ciężkie uzależnienie... a tyle pokus...

- wielkakulka
- Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Wiem Reniu o czym piszesz.
Moja rodzinka zaczeła chorowac w Wigilie, ciagneło sie do Nowego Roku az 3 stycznia wszyscy - cała czwórka wyladowała na ostrym dyzurze w szpitalu - gardła, migdały, kaszel (straszny kaszel, zaworki puszczaja w dwie strony) i uszy. Bez goraczki - tzn dzieci marudzą, nudzi im się, boli. Nie chca leżeć w łózkach, spac, tylko marudzą. każdy antybiotyk i cos jeszcze w aptece zostało 400 zł
Nic tak nie bolało, jak apteka. Ostre, wieloogniskowe zapalenie górnych dróg oddechowych - pierwszy raz cała rodzina w jednym wspólnym łózku przed TV. Ostatnie antybiotyki bralismy 8 stycznia. Świeta i Nowy Rok niezapomniane. A na dworze słońce, zero wiatru i dzis 15 stopni - poszłabym na działke, ale jeszcze kiepsko się czuję.
Moja rodzinka zaczeła chorowac w Wigilie, ciagneło sie do Nowego Roku az 3 stycznia wszyscy - cała czwórka wyladowała na ostrym dyzurze w szpitalu - gardła, migdały, kaszel (straszny kaszel, zaworki puszczaja w dwie strony) i uszy. Bez goraczki - tzn dzieci marudzą, nudzi im się, boli. Nie chca leżeć w łózkach, spac, tylko marudzą. każdy antybiotyk i cos jeszcze w aptece zostało 400 zł

Nic tak nie bolało, jak apteka. Ostre, wieloogniskowe zapalenie górnych dróg oddechowych - pierwszy raz cała rodzina w jednym wspólnym łózku przed TV. Ostatnie antybiotyki bralismy 8 stycznia. Świeta i Nowy Rok niezapomniane. A na dworze słońce, zero wiatru i dzis 15 stopni - poszłabym na działke, ale jeszcze kiepsko się czuję.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Renatko!
Dużo zdrowia życzę 
bardzo jestem ciekawa na tą relację, bo w tym roku mam zamiar urządzać ogród w różne takie m.in solidną pergolę. W okresie świąteczno noworocznym padła mi zmywarka, suszarka i młynek ...nie jesteś osamotnionaDotarły do mnie jednak zakupy ,,metalowe" do ogrodu i cieszę się jak dzieciak.fotorelacja najdalej jutro.

- renzal
Aniu!... Wiem o czym piszesz...wielkakulka pisze: kaszel (straszny kaszel, zaworki puszczaja w dwie strony) każdy antybiotyk i cos jeszcze w aptece zostało 400 zł![]()
Nic tak nie bolało, jak apteka. .

A w aptece na własne recepty plus coś od żołądka dla H 486 PLN !!! (i to po rabacie!) - a miałam w zeszłym roku wyrzuty sumienia, że kilka roślinek kupiłam

Oby do wiosny...

Marysiu!!!Maska pisze:Renatko!bardzo jestem ciekawa na tą relację, bo w tym roku mam zamiar urządzać ogród w różne takie m.in solidną pergolę. W okresie świąteczno noworocznym padła mi zmywarka, suszarka i młynek ...nie jesteś osamotnionaDotarły do mnie jednak zakupy ,,metalowe" do ogrodu i cieszę się jak dzieciak.fotorelacja najdalej jutro.
Dużo zdrowia życzę

Co do ,,metalowych" to ciężko coś przyzwoitego i niedrogiego trafić

Ja do tego roku nie miałam poza jedną pergolą z kwasówki nawet jednego elementu, który mógł mi posłużyć jako wsparcie dla roślinek

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Otóż to mam taką z Ldl i niby rok przetrwała, ale te wiatry zrobiły swoje i nie wiem czy da się z powrotem skręcić. Chyba wiem gdzie licytowałaś i coś mi nawet uciekło przez skąpstwo
Jednak jako podpory to mi się wydaje za delikatne. Solidne są bardzo drogie, to już chyba lepiej znaleźć spawacza i pokombinować coś, ale w mojej wsi dwaj dobrze niegdyś spawacze kończą się przez nadużywanie