"Witajcie w mojej bajce" dopiero się pisze , hm.....jesień
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: "Witajcie w mojej bajce" dopiero się pisze , hm.....jesień
Loki no właśnie-niech to budują z drugiej strony a nie zabierają ludziom "zielone" płuca,potem się dziwić,że dzieci alergiczne,że dorośli mają astmy i inne takie tam
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Keetee pisze:Marzka i Gosia koniec z tym mazaniem sie , bo wybetonuję wam okolice i dołka nie wykopiecie
niezła metoda albo wyjdą albo wpadną głębiej
Dawaj przepis na zalewajkę. 
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Dziękuję za piękne kwiatuchy.
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Witam witam ,sroda zapowiada sięludzka , jak na ranek , u mnie ciepło
No i juz 120 dni do wiosny
Dziś czeka mnie miłe oczekiwanie na różyczki i sadzenie
Lece po kawusie bo juz pachnie espresso w całym domu
No i juz 120 dni do wiosny
Dziś czeka mnie miłe oczekiwanie na różyczki i sadzenie
Lece po kawusie bo juz pachnie espresso w całym domu
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Cześć Dorotko! Wpadłam na kawkę i lecę odliczać u siebie
Miłego dnia!
Miłego dnia!
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Kawunia Dorotko bardzo potrzebna, bo pogoda zamglona i zimnica
Miłego dzionka
-
Marzenka79
- 1000p

- Od: 27 lis 2011, o 22:54
Pewnie,że coś w tym jest-zostało 99 dni do 1 marca-ale radocha co? Zobaczycie jak szybko nam wszystkim to zleci-dzięki forum oczywiście:)
- Maska

- Kontakt:
U mnie kawą też pachnie, ale na zewnątrz mgła, która wciska do ogrodu smrody z kominów sąsiadów, więc uciekłam do domu, a poza tym mżawka!
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
@ Keetee & Marzenka ? Z jednej strony was rozumiem ? sam obserwowałem, jak kiedyś na ?moim? osiedlu w Krakowie łąki, gdzie bawiłem się jako dzieciak, zostały stopniowo przekształcone najpierw w Carrefour + parking, a potem jeszcze na pozostałym ogryzku wybudował się Kaufland (też z parkingiem)... Inne łąki niewiele dalej przerabiają teraz na budynki mieszkalne...
Z drugiej jednak strony chyba lepiej zagęszczać zabudowę wewnątrz miasta, niż rozpościerać miasto na coraz większej przestrzeni... Potem ludzie muszą dalej dojeżdżać, produkują przez te dalsze dojazdy więcej spalin, dzikie tereny wokół miast kurczą się drastycznie...
Pozdrawiam!
LOKI
Z drugiej jednak strony chyba lepiej zagęszczać zabudowę wewnątrz miasta, niż rozpościerać miasto na coraz większej przestrzeni... Potem ludzie muszą dalej dojeżdżać, produkują przez te dalsze dojazdy więcej spalin, dzikie tereny wokół miast kurczą się drastycznie...
Pozdrawiam!
LOKI
Dorota, no zlituj się odliczaj tak jak Kasia 99 dużo lepiej brzmi.
Będzie wielkie sadzenie?
-
Keetee

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
Dziewczyny ależ nam się chce tej wiosny....jeszcze zima nie zawitała ,a nam jedno w głowie
Beti zalewajka to prosta zupka ślaska, ja zaczęłam ja gotowac po przeprowadzce tutaj dopiero na ugotowanym wywarze z wedzonego czegoś,najczesciej kiełbasy(ja robie z drobiowej) z dodatkiem cebuli i czosnku gootujemy ziemniaczki w kostkę jak sa miekkie dodajemy zurek, najlepiej zrobic kilka dni wczesniej swój zakwas z maki zytniej ,potem dodac śmietanke 30 słodka i ...gotowe.ja dadaje smietanke łaciata 12 ,albo 18 ...pycha jesienno zimowa zupka
mylubimy jeszcze pacnac sobie na talerzu deczko chrzanu
Tadziu dla Ciebie wszystko
no twoich ukochanych liliowców nie mam jakis ładnych to musi byc lelijka
Kasia bedziemy odliczac przeliczać i szybciej nam ten leniwy zimowy czas przeleci
Jeny jakie Ty masz cudne tulipany
Miłej srody
Majka ...Kasia ściemnia ....ale dobra pomamimy sie tu nawzajem ,a nóż wiosence sie pomyli i wczesniej zawita .oby oby.U mnie nawet ciepło ale bez słonka , miłego dnia
Ja mam dzisiaj napięcie ...bo oczekuje ksiezniczek
Marzenko ...zleci zleci ,razem damy rade przetrwac tą badziewna dla nas pore roku, miłego dzisiaj dzionka kochana ,i heja do przodu
Marysiu u mnie ładnie, mgły nie ma...ale ja mieszkam w dosc bliskim sasiedztwie domów...wiec jak Ty smrody kominowe odczuwam, a sama wiesz ...ludziska róznym badziewiem pala w piecach...te kolorowe dymy wprawiaja mnie nieraz w osłupienie
Loki wiem ze prawisz niby rozsadnie....miasto wdziera sie na wies i nie zapobiegniemy temu...ale nieraz albo nawet czesto decyzje gmin sa po prostu głupie kiedy oddaja tereny pod np markety, u nas w Sosnowcu wycieli taki piekny skwer ze starymi drzewami w srodku miasta aby powstał Lidl....to wg mnie straszna porazka ...
Beti no proszę Cie ...mam Cie tak żywcem mamić....jak dziecko no, jak dziecko
Beti zalewajka to prosta zupka ślaska, ja zaczęłam ja gotowac po przeprowadzce tutaj dopiero na ugotowanym wywarze z wedzonego czegoś,najczesciej kiełbasy(ja robie z drobiowej) z dodatkiem cebuli i czosnku gootujemy ziemniaczki w kostkę jak sa miekkie dodajemy zurek, najlepiej zrobic kilka dni wczesniej swój zakwas z maki zytniej ,potem dodac śmietanke 30 słodka i ...gotowe.ja dadaje smietanke łaciata 12 ,albo 18 ...pycha jesienno zimowa zupka
Tadziu dla Ciebie wszystko
Kasia bedziemy odliczac przeliczać i szybciej nam ten leniwy zimowy czas przeleci
Majka ...Kasia ściemnia ....ale dobra pomamimy sie tu nawzajem ,a nóż wiosence sie pomyli i wczesniej zawita .oby oby.U mnie nawet ciepło ale bez słonka , miłego dnia
Marzenko ...zleci zleci ,razem damy rade przetrwac tą badziewna dla nas pore roku, miłego dzisiaj dzionka kochana ,i heja do przodu
Marysiu u mnie ładnie, mgły nie ma...ale ja mieszkam w dosc bliskim sasiedztwie domów...wiec jak Ty smrody kominowe odczuwam, a sama wiesz ...ludziska róznym badziewiem pala w piecach...te kolorowe dymy wprawiaja mnie nieraz w osłupienie
Loki wiem ze prawisz niby rozsadnie....miasto wdziera sie na wies i nie zapobiegniemy temu...ale nieraz albo nawet czesto decyzje gmin sa po prostu głupie kiedy oddaja tereny pod np markety, u nas w Sosnowcu wycieli taki piekny skwer ze starymi drzewami w srodku miasta aby powstał Lidl....to wg mnie straszna porazka ...
Beti no proszę Cie ...mam Cie tak żywcem mamić....jak dziecko no, jak dziecko
- Maska

- Kontakt:
Teraz dzieci już nie bawią się nie tylko na łąkach ale nawet przed domami. To zupełnie inne czasy. Nawet na wsi dzieci chodzą na spacer za rączkę. Nie ma zgrai dzieciaków!Locutus pisze:@ Keetee & Marzenka ? Z jednej strony was rozumiem ? sam obserwowałem, jak kiedyś na ?moim? osiedlu w Krakowie łąki, gdzie bawiłem się jako dzieciak, zostały stopniowo przekształcone najpierw w Carrefour + parking, a potem jeszcze na pozostałym ogryzku wybudował się Kaufland (też z parkingiem)... Inne łąki niewiele dalej przerabiają teraz na budynki mieszkalne...
Pozdrawiam!
LOKI
- lanceta

- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Takie czasy,....dobrze,że mamy co wspominać.Ciekawe jak obecne pokolenie bedzie wspominać okres swojego dzieciństwa.
A co do łąk, ,wiem,że UE dopłaca rolnikom za ich utrzymanie w stanie naturalnym....bo jest ich coraz mniej-niestety.
A co do łąk, ,wiem,że UE dopłaca rolnikom za ich utrzymanie w stanie naturalnym....bo jest ich coraz mniej-niestety.
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Coś wiem o napięciu w oczekiwaniu na księżniczki
Napisz jak je widzisz, ale najpierw naciesz się nimi.