Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Ale sie napracowałaś ;:oj Efekty sa piorunujące ja bardzo lubię uporządkowane ogrody Twój jest wzorem do nasladowania ;:180 Wszystko pieknie współgra i jest cudnie zaaranżowane ...BRAWO ;:138 Ciekawa jestem kiedy ja dorosnę do takiej przeróbki ;:131
Buziaki i miłego dnia ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Kasiu ale rewolucję u Ciebie ;:138 oczywiście na plus ;:7 Pergole różane wyglądają fajnie a jak już obrosną to efekt będzie powalający :tan
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiu, jestem pod wrażeniem zmian choć wydawało mi się że jest idealnie to Ty dałaś radę ten ideał poprawić.
Naprawdę jestem zachwycona.
Już widzę jak rozwiązałaś to przejście przy domu o które pytałam wcześniej. Świetny pomysł, nie pomyślałam że to nie musi być całe obsadzone i że kamyki tam można rzucić. Efekt lekkości uzyskany a zarazem ciągłość nasadzeń.
Rodusie pod oknem też Ci się rozrosną i to szybko ale zdecydowanie lepiej wyglądają niż iglaczek, który teraz może poszaleć.
Każda zmiana mi się podoba, i cisy przy ogrodzeniu.
Generalni cudni jest i robi się coraz cudniej choć wydawało się to niemożliwe. A jak róże się wespną po pergolach ;:167 ......to przyjeżdżam zobaczyć to na własne oczy :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Moze wszyscy z forum - zjazd na ranczo u Robaczka :;230
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Kasiu, oddech łapię... ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Bylo ladnie i jest ladnie :lol: ale przesadzenie swierka to bylo TO ... nie zeby pod tym oknem zle wygladal, bo tez bylo spoko ale teraz w tym rogu ... wow, efekt jest cacany ;:108
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

wydawało się że jest już doskonale a jednak może być bardziej doskonale ;:138
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Kasiu, jestem pod wrażeniem ogromu pracy, którą wykonałaś.
Podziwiam umiejętność porządkowania przestrzeni i podejmowania takich decyzji.
Obejrzę jeszcze kilka razy, warto skupić się na szczegółach.
Ciekawa jestem angielskiej rabaty.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Kasia, roboty odwaliłas kawal.
Bardzo dobrze to przemyślałaś.

Jak ja lubię zmiany. szczególnie nie u siebie :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Chyba jeszcze z pięć razy obejrzę wszystkie zdjęcia, aby zarejestrować wszelkie poczynione zmiany ;:oj
Kasiu odwaliłaś kawał dobrej roboty ;:333 a nie to co ja...pieszczę się z jednym drzewkiem...przesadzić, nie przesadzić ;:223
Czuję, że pod twoim wpływem dokonam, może nie rewolucji, ale konkretnej zmiany w moim ogrodzie :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie :wit
Dziękuję Wam za wszystkie serdeczności, miło mi bardzo, że w tym gronie taka praca jest doceniona ;:180
Dorcia7, dzięki!
Kasiu, myślę, że to jest najfajniejsze - zawsze jest co poprawiać ;:333
Elu, zdaję sobie sprawę, że zmiany rewolucyjne jak na taki mały ogród, ale uznaliśmy, że jeżeli mamy coś przenosić to lepiej teraz, gdy rośliny są stosunkowo młode. Najstarsze nasadzenia mają 2 lata, to wciąż powstający ogród, więc zmiany - nawet te zasadnicze - są wkalkulowane :uszy
Sweety, to bardzo miłe co piszesz, dziękuję ;:131 Rzadko który ogród nie wymaga poprawek, a mój jeszcze ma ich sporo przed sobą....miło mi jednak, że zwiedzający nie dostrzegają wszystkich mankamentów ;:173
Majka, dzięki! Angielska rabatka powstanie jak przyjdą róże, będą tam też oczywiście byliny i ...może coś jeszcze :uszy
Dorotko, cieszę się, że zmiany przypadły Ci do gustu - ten świerk faktycznie posadziliśmy zbyt blisko domu, rzucał sporo cienia. Teraz jest bardziej wyeksponowany, mam tylko nadzieję, że przeżyje przeprowadzkę..
asia2 pisze:WOW ;:oj .
Asiu, co za elokwencja! dzięki! ;:196
Aguś, dzięki! bardzo mnie cieszy Twoja opinia, jesteś mistrzynią kompozycji ;:180 Wiem, że niektóre rośliny będą jeszcze korygowane..np. pęcherznice za koreankami pewnie wylecą na wiosnę...posadzę tam coś kolumnowego...
Beatka, ja też trawię....a sąsiadka pewnie już planuje przeprowadzki :;230
Małgosiu, dziękuję za miłe słowa, choć daleko mi do takiego wyróżnienia...jest wiele zjawiskowych ogrodów na Forum..ja jestem wciąż na początku prac, ale cieszy mnie, że kierunek Wam się podoba! Działka ma 1000 metrów.
Marzenko, bardzo dziękuję za serdeczny komentarz, miło mi, że zmiany uważasz za trafione. Nasadzenia grupowe wzmacniają efekt i odbiór wizualny całości, powoli zaczynam to rozumieć.. ;:131
Nutka, rodusie przy wejściu to było moje marzenie, ale z uwagi na duży cień w tym miejscu..mam obawy o kwitnienie. Oby miejsce im się spodobało tak jak mi :D
Ania/wielkakulka - trawnik oddzielony jest od rabat ekobordem - to plastikowa listwa wbijana w ziemię, którą można dowolnie kształtować. Po kilku sezonach przerasta trawą, ale przez jakiś czas wygląda ok.
Madziu/variegata - bardzo dziękuję! Cieszy mnie, że zmiany Ci się podobają - efekt będzie lepiej widoczny w przyszłym roku, ale grunt że obrałam prawidłowy kierunek ;:333
Justynko, bardzo dziękuję za ciepły komentarz i odwiedziny ;:180
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Lulka, ja też cieszę się, że w Twoich oczach ogród zyskał na przestrzeni - krzewuszki mam, 2 krzaczki, kwitną na malinowo :D
Danusiu, jesteś kochana ;:196 Twój ogród nie wymaga żadnych przeróbek, jest idealny....ja jeszcze muszę sporo zmienić zanim osiągnę taką harmonię i ideał, jeżeli kiedykolwiek..
Edytko, witaj po przerwie!Miło mi, że pergole Ci się podobają - na razie musi wystarczyć wyobraźnia, ale róże będą już wkrótce!
April, dziękuję, to bardzo miłe i budujące co piszesz ;:180 Zapraszam oczywiście w odwiedziny, byłoby mi bardzo miło Cię gościć ;:138
Wielkakulka - lubię gości, zwłaszcza forumowych ;-))
Aniu, ;:196
Julka, ten świerk już mi działał na nerwa, gdybym go nie przesadziła to zimą wylądowałby w salonie, z lampkami :;230
Monikwiaty, dziękuję - ogród daleki od doskonałości, ale miło, że tak myślisz ;:173
Justynko, bardzo dziękuję, to niezwykle budujące wiedzieć, że taka praca jest dostrzegana i doceniona. Tylko dla osób, które na co dzień się zajmują ogrodem ma to jakiekolwiek znaczenie.
Margo, ja też lubię obserwować zmiany u innych, ale nic nie daje takiej satysfakcji dokonanie rewolucji na własnym poletku :D
Iwonko, ja już tak mam, że jak coś wymyślę to działam :D A że dużo wymyślam, to i rewolucja spora :lol:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Moja Droga! Po prostu mnie zatkało, odebrało mowę, zastopowało, głos mi uwiązł w gardle et cetera na widok Twojej rewolucyjnej działalności. Robespierre, Lenin czy Che Guevara przy Tobie to zwykłe patałachy...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Porównanie Ciebie przez Asi2 do rewolucjonistów ;:224 ;:224 ;:224
Każdy ogród ma mankamenty czy niedoróbki, ale ich nie pokazujeny świadomie lub mniej świadomie. Ja to się np. śmieje do kaliny Sargenta "Onondaga", że musi się bardziej podstarać, by zasłużyć na portret na forum :;230 A tak zupełnie na poważnie - nasze ogród są na zupełnie innym etapie. Twój jest zupełnie dojrzały i wymaga (o ile Ty uznasz to za konieczne) ewentualnie doskonalenia, a ja swój dopiero tworze i jeszcze duzo czasu minie aż dotrę do etapu, na jakim Twoj się znajduje.
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, ale się będzie u Ciebie jeszcze działo ;:oj
hehe się nie dziwie ogrodnikowi, że nie chce telefonów od ciebie odbierać........bo potem bedzie miał koszmary :;230 "rany znowu ta szalona osóbka! ;:202 ;:219 co znowu wymyśliła? ;:219"
no i Asia trafiła w dziesiątkę.......przy Tobie wszyscy rewolucjoniści wysiadają....... ;:196

zazdroszczę bo ja na razie jestem uziemniona......nic nie mogę robić na działce - no przeziębiłam się ;:145 jedynie co mogę dziś zrobić to iść tylko na chwilkę i wracać - lekarz kazał mi leżeć caaaaały weekend w domu ;:145
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”