Witajcie
Dziękuję Wam za wszystkie serdeczności, miło mi bardzo, że w tym gronie taka praca jest doceniona
Dorcia7, dzięki!
Kasiu, myślę, że to jest najfajniejsze - zawsze jest co poprawiać
Elu, zdaję sobie sprawę, że zmiany rewolucyjne jak na taki mały ogród, ale uznaliśmy, że jeżeli mamy coś przenosić to lepiej teraz, gdy rośliny są stosunkowo młode. Najstarsze nasadzenia mają 2 lata, to wciąż powstający ogród, więc zmiany - nawet te zasadnicze - są wkalkulowane
Sweety, to bardzo miłe co piszesz, dziękuję

Rzadko który ogród nie wymaga poprawek, a mój jeszcze ma ich sporo przed sobą....miło mi jednak, że zwiedzający nie dostrzegają wszystkich mankamentów
Majka, dzięki! Angielska rabatka powstanie jak przyjdą róże, będą tam też oczywiście byliny i ...może coś jeszcze
Dorotko, cieszę się, że zmiany przypadły Ci do gustu - ten świerk faktycznie posadziliśmy zbyt blisko domu, rzucał sporo cienia. Teraz jest bardziej wyeksponowany, mam tylko nadzieję, że przeżyje przeprowadzkę..
asia2 pisze:WOW

.
Asiu, co za elokwencja! dzięki!
Aguś, dzięki! bardzo mnie cieszy Twoja opinia, jesteś mistrzynią kompozycji

Wiem, że niektóre rośliny będą jeszcze korygowane..np. pęcherznice za koreankami pewnie wylecą na wiosnę...posadzę tam coś kolumnowego...
Beatka, ja też trawię....a sąsiadka pewnie już planuje przeprowadzki
Małgosiu, dziękuję za miłe słowa, choć daleko mi do takiego wyróżnienia...jest wiele zjawiskowych ogrodów na Forum..ja jestem wciąż na początku prac, ale cieszy mnie, że kierunek Wam się podoba! Działka ma 1000 metrów.
Marzenko, bardzo dziękuję za serdeczny komentarz, miło mi, że zmiany uważasz za trafione. Nasadzenia grupowe wzmacniają efekt i odbiór wizualny całości, powoli zaczynam to rozumieć..
Nutka, rodusie przy wejściu to było moje marzenie, ale z uwagi na duży cień w tym miejscu..mam obawy o kwitnienie. Oby miejsce im się spodobało tak jak mi
Ania/wielkakulka - trawnik oddzielony jest od rabat ekobordem - to plastikowa listwa wbijana w ziemię, którą można dowolnie kształtować. Po kilku sezonach przerasta trawą, ale przez jakiś czas wygląda ok.
Madziu/variegata - bardzo dziękuję! Cieszy mnie, że zmiany Ci się podobają - efekt będzie lepiej widoczny w przyszłym roku, ale grunt że obrałam prawidłowy kierunek
Justynko, bardzo dziękuję za ciepły komentarz i odwiedziny