OLIWKO Basia wiosna kupowała tam właśnie roślinki i co do odmian to wszystko sie zgadzało i dostała ładne sadzonki nie tylko róż. Dlatego zamówiłam Bohdalovą bo widziałam ją w realu u Basi .
Moja familokowa oaza spokoju cz.8
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.8
KRYSIU miło mi takie pochlebstwa
Zainwestowałam w ogródek ,ale wciąż nie wiem czy dobrze zrobiłam gdyż jak wiesz mieszkam w familoku . Teren za ogródkiem i kawałek naszego podwórka również nie ma właściciela . Kompania węglowa chce to sprzedać a gdy znajdzie sie chętny to wolę nie myśleć . Nam nie pozwalają wykupić mieszkań i tak koło sie zamyka . na pewno lepiej mi sie teraz przebywa w ogródku i tak patrząc z perspektywy wydaje sie o wiele większy niż jest . Po prostu wzrokowo go rozciągnęłam
OLIWKO Basia wiosna kupowała tam właśnie roślinki i co do odmian to wszystko sie zgadzało i dostała ładne sadzonki nie tylko róż. Dlatego zamówiłam Bohdalovą bo widziałam ją w realu u Basi .
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadźko chcesz pięknotki? Wyobraź sobie, że porobiły się odkłady i mam 6 sadzonek: 4 już rozdysponowane a 2 szukają domku bo szkoda wyrzucić. Baśka nie chce to może Ty albo Tośka byście chciały?
Jesień u Ciebie piękna....słonko jednak jest cudowne.

Jesień u Ciebie piękna....słonko jednak jest cudowne.
- JAKUCH

ELUSIA jakby to nie sprawiło Ci klopotu to chętnie ja przygarnę

- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
To bardzo się cieszę. Po następnej niedzieli wyśla. 
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Oliwko
większość roślin kupionych wiosną to pelargonie i inne sezonowe - petunia Phantom (prześliczna), kleome 'Senorita Rosalita, mięta indiańska. Na probę wzięłam też jedną różę, pachnącą Iżinę Bohdalovą, bardziej rozpowszechnioną jako Julia Child. Różę sadziłam w drugiej połowie kwietnia, a zakwitła jako jedna z pierwszych, tworząc bardzo zgrabny krzaczek. Jako, że sadzonka Bohdalovej bardzo mi się spodobała, a to, co z niej wyrosło, jeszcze bardziej, nie miałam żadnych skrupułów przy jesiennych zakupach. Ba, nawet namówiłam parę osób. W sumie zamawiałam kilkanaście róż. Zastrzeżenia można mieć tylko do dwóch sadzonek Edenki - mają po dwa pędy, a jedna z nich paskudne korzenie. Reszta ma mocarne, grube korzenie i moim zdaniem dobrze rokuje.
Jadzia będzie mi bardzo miło gościć w każdy czwartek Klub MOPów (Maniaczek Ogródkowych Pogaduch)
w najbliższy czwartek czeka Was zbieranie liści
pod czereśnią już nie widac trawnika, a drzewo dopiero w połowie gołe.
PotwierdzamJAKUCH pisze: Basia wiosna kupowała tam właśnie roślinki i co do odmian to wszystko sie zgadzało i dostała ładne sadzonki nie tylko róż. Dlatego zamówiłam Bohdalovą bo widziałam ją w realu u Basi .
Jadzia będzie mi bardzo miło gościć w każdy czwartek Klub MOPów (Maniaczek Ogródkowych Pogaduch)
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- skorpion811-51

- Od: 21 lis 2009, o 17:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elu a ja gapa pytam jakie to są pięknotki bo nie wiem 
Jadziu popytaj może ktoś chce szafirków ,albo Ty bo wykopywałam i mam tonę mogę Wam wysłać
Jadziu popytaj może ktoś chce szafirków ,albo Ty bo wykopywałam i mam tonę mogę Wam wysłać
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Jadziu generał posadzony do donicy a na mojej działce dalej nie widać końca prac, natomiast u Ciebie jest już wszystko przygotowane do zimy nawet róże na bieżąco masz posadzone.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jadziu,przebiegłam po twoim wątku,masz piękną kolekcję róż i lilii,no i nie tylko. 
- JAKUCH

moja domowa pięknosć Nobile

na razie rosną tam sobie różane patyczki
MAŁGOSIU miło gościć Cię w mojej oazie . Cieszę się ,ze podoba Ci sie u mnie
TOSIA jakie naparsteczki nasze to wielkie ogrody
DANUSIU zdążysz wszystko jeszcze porobić a czego nie zdążysz zrobisz wiosną żaden problem
STASIU mam szafirki chyba ,ze masz duzo białych szafirków tych trochę bym wzięła . na pewno znajdzie sie toś kto nadmiar przygarnie
BAŚKA fajnie nas nazwałaś nawet mi sie podoba . Były czwartki u króla Stasia a teraz będą u Basi MOP-owe a moze również być POM [pogaduchy ogrodowych maniaczek ] czy z czymś Ci sie to kojarzy
ELUSIA nie uwijo sie zdąrzy sie ukorzenić do zimy
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Jadziu widać jaki fajny masz ogródek, takie ładne poglądowe zdjęcia. I wygląda na duży i miejsca masz jeszcze sporo żeby dużo róż przygarnąć. 
- JAKUCH

MAJKA przecież byłaś w nim i nie wiem czy on jest duzy . Jak porobiłam rabatki to wygląda jakby sie wyciągnął . Gdyby nie warzywnik to jeszcze masę róż by sie tam zmieściło
. Niestety chcę mieć swoje warzywa . Przecież wiesz ,ze nasze ogródki są z gumy 
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Wiem, wiem i niedługo zrobisz zamach na warzywnik i posadzisz jeszcze jakieś róże.

- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak, tak nabijaj się ze mniebasjak pisze: Klub MOPów (Maniaczek Ogródkowych Pogaduch)![]()
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
Oj, MOPki, MOPki
Jadziu... Twoje dendrobium piękne... moje dogorywa, niestety...
Najpierw tarczniki się na nie zasadziły, potem coś się złego zadziało od korzonków...
Przesadziłam do żwirku z podłożem piaskowym, zraszam... ale chyba jego los jest przesądzony...
Listki żółkną... i kwitnie jak oszalałe, choć te kwiaty wydają się takie nie do końca rozwinięte... łabędzi śpiew, jak nic
Jadziu... Twoje dendrobium piękne... moje dogorywa, niestety...
Najpierw tarczniki się na nie zasadziły, potem coś się złego zadziało od korzonków...
Przesadziłam do żwirku z podłożem piaskowym, zraszam... ale chyba jego los jest przesądzony...
Listki żółkną... i kwitnie jak oszalałe, choć te kwiaty wydają się takie nie do końca rozwinięte... łabędzi śpiew, jak nic