Ogródek to moje drugie życie cz.10 -sezon 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek to moje drugie życie cz.10 -sezon 2016

Post »

Witaj. Dopiero zwróciłam uwagę na ten post do mnie o hostach , dziękuję ;:168 . Przyda się na pewno ;:108 . Sąsiadka ma posadzone takie jakieś hosty na słońcu i okropnie wyglądają takie spalone ;:oj . Osobiście wolałabym tego uniknąć dlatego pytam osób bardziej doświadczonych jak Ty . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
edzywiec
200p
200p
Od: 23 paź 2011, o 04:07

Post »

Dorotko widzę że jesień u Ciebie się trzyma w kolorach na całego i to dobrze
bo u mnie szaro buro i ponuro. :wit
Pozdrawiam i zapraszam na Starą/nową działkę- Ed
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Dorotka, przygoda z kicią to nauczka, jak to trzeba uważać na te futrzaki, no jak by to była Wasza ostatnia wizyta w sezonie, to był by problem dla malucha ;:185 , na szczęście dla niego wszystko dobrze się skończyło, kolorów masz jeszcze sporo, ale Twoja działeczka jest niezwykła w całym sezonie, więc i teraz nie może być inaczej, pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Znalazłaś jeszcze sporo kolorów na działce. 50 chryzantem, to już nie byle jaka kolekcja, aż się zdziwiłam, gdzie je wszystkie zmieściłaś.
Przygoda z kociakiem pouczająca. Trzeba dokładnie sprawdzać altanę przed zamknięciem. Piorun, jak był jeszcze malutki, schował się w altanie sąsiadów. Jak przyszłam rano, to Dasza - jego mama drapała drzwi i wyła wniebogłosy. Od razu zorientowałam się co się stało i poszłam na osiedle szukać ich mieszkania. Sąsiadka przyszła po dwóch godzinach i uwolniła kociaka. Był tak głodny, że zaraz za progiem przyssał się do mamy.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Aniu masz rację w kwestii chryzantem,nie kupuję już takich odmian-choćby nie wiem jak piękne były-które kwitną bardzo późno-jest tak jak mówisz-nie zdąży się zobaczyć kwiatów ,u mnie jak byłam ostatnio w pączkach jeszcze Santos i Arlekin -te dwie to coś dla Ciebie-kolorystycznie ;:306

Ewelinko bluszcz kupiłąm tu,na forum ,jest bardzo ładny i pięknie rośnie ,co do traw to jakby mi ktoś powiedział ,że będę je sadzić to bym się uśmiała ,a teraz sama widzisz :oops: oj gdyby tylko areał był to bym trawiasty i duuuuży zakątek zrobiła,co do host ,to wszystko zależy jakie lato,w normalnych temperaturach hosty sobie poradzą gorzej jak są takie upały jak w ostatnich dwóch latach ,ale zawsze możesz przesadzić w cień

Alu goryczka to LP -zaskoczyła mnie obfitością i długością kwitnienia ,ZR pierwszą zmarnowałam,kupiłam w tym roku nową ,ale nie zdążyła zakwitnąć-oby przezimowała,krokusy rzeczywiście bardzo długo kwitną

Julciu dziękuję w imieniu Majeczki ,słodka i pogodna dziewuszka z niej , ja zwierzątek w domu nie mam ,nie jestem zwolennikiem trzymania ich w bloku,zresztą z nas to takie włóczykije ciągle gdzieś nas gna ,a zwierzę to kłopot,koty na działce zawsze się wałęsały ale nigdy ich nie dokarmialiśmy,nie wiem co ten mój M w tym roku wymyślił,ale jak nauczył to będziemy zimą na spacerek chodzić na działkę i jedzonko zostawiać-mamy blisko to żaden problem,a spacer dla zdrowia

Ed dlatego od paru lat zaczęłam też sadzić rośliny które jesienią kwitną ,kiedyś też o tej porze było u mnie już szaro

Iwonko dziękuję za komplement, w sprawie kociaka to nie pomyślałabym że może być w altanie,kręcimy się,radio gra a on wydawał się taki strachliwy

Lidziu teraz już będę zwracać uwagę na kotki ;:108 ,chryzantemy sadzę przeważnie w miejscach gdzie wiem ,że jesienią pusto się robi ,a,że coraz więcej nowych pięknych odmian to trudno się oprzeć

Weekend ;:333 ale dość ponury , nie chce się wychodzić ,a i odpocząć po tygodniu pracy też trzeba bo w sezonie nie ma na to czasu :;230 nie wiem jak Wy ale mnie powoli nakręcają już świąteczne reklamy i tak jak wiosną i latem szaleństwo zakupowe roślin tak teraz wpadam w wir zakupów świątecznych -to też przyjemne ,no może dla portfela mnie

A żeby mój wątek szaro- bury się nie zrobił trochę kolorów

Obrazek
,miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Dorciu właśnie... wir przedświątecznych zakupów... obciążenie dla portfela... aTy mnie jeszcze takie PW podrzucasz... niegrzeczna kusicielka... Pewnie bym uległa ale dosłownie kilka dni wcześniej dokupiłam kilka kul w Home & You. :D
Skalniak cudny, wiosenny. Ach byle doczekać. ;:168
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Ło matko, jakie cudne zdjęcie. ;:oj Zawsze po wizycie u Ciebie mam wrażenie, że moja wiosna jest bylejaka :uszy
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Dorotko!
Zgromadziłam sporą kolekcję floksów szydlastych, przez pewien czas rosły i kwitły pięknie, a potem, kiedy zaczęły brzydnąć, wysiudałam je pod ścianę domu.
Teraz, kiedy patrzę na ten Twój oszałamiająco piękny kamienny wał z floksami, nerwowo kręcę się po ogrodzie i szukam miejsca na coś podobnego... ;:224.

Serdecznie pozdrawiam - ;:196 Jagi
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Dorcia a co robisz z floksami jak zdrzydną :?: bo moje po przekwitnięciu to najchętniej przycięła bym przy podstawie ale boję się to zrobić aby nie odeszły na stałe. :wit
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Ja w tym roku floksy odmładzałam. Porobiłam młode sadzonki z różnych kolorków i liczę ,że będą ładne.
Trzeba je też po kwitnieniu przycinać. Gęstnieją i powtarzają kwitnienie.
Twoje na podwyższonej rabacie super się prezentują.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Aneczko no nie mów,że nie lubisz być kuszona ;:306

Iga co Ty mówisz ?Twoja wiosna byle jaka ??a jak zdrówko?idzie ku lepszemu ?

Jagi uwielbiam te kwitnące poduchy =dzięki za pozdrowienia - odwzajemniam ;:196

Krysiu floksy przycinam co roku jak przekwitną,a jak widzę,że jakaś kępa się brzydko starzeje ,wykopuję,a najładniejszy fragment sadzę na nowo i...znowu mam piękne kępki

Ala ma rację -też tak robię i jeszcze żaden mi nie padł

no to powtórka z rozrywki

Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Dorotko tymi poduchami zapewniłaś mi rozrywkę
O tej porze kiedy u mnie za oknem zrobiło się biało przyjemnie przenieść się w okres kiedy floksy ubarwiają ogród.
W przyszłym sezonie zadbam też o takie widoki.

Pozdrawiam
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Dorotko, zdrowie coraz lepiej, za tydzień mam pierwszą kontrolę. Niestety raz uszkodzone nerwy i mięśnie się nie regenerują, więc pewien niedowład prawej ręki chyba zostanie. ;:185
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Dorotko. Rajska wiosna ;:196 jest cudowna ;:138. Wspaniale wyglądają te kamienie i floksy i cała reszta ;:108. Świetne zdjęcia ;:224. Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Dorotko....za wspaniałe Floksowe poduchy. ;:215 . Też tak chcę i tak zrobię, już nawet wiem gdzie. ;:173 . Mam pomysła. ;:oj . Tylko czy wyjdzie mi tak jak u ciebie. ;:131
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”