Mój ogród wśród łąk część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród wśród łąk część 4

Post »

Małgosiu ja też na skalniaku mam podłożoną folię ale górą zawsze jakaś trawka się wysieje :;230 Wianek śliczny!
Kań nie zazdroszczę ;:185 ja dzisiaj znalazłam 5 sitarzy :wink: w lesie sucho ;:222
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Suuper wianuszek wyszedł .I ta mała budka świetnie wygląda na tle hortensjowych kwiatuszków ;:108 ;:108

O i naparstnice jeszcze ci kwitną ;:333
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit w piątek, mój ulubiony dzień tygodnia, bo zawsze przede mną dwa dni wolnego.
Przymrozek mnie ominął i mam nadzieję, że będzie jeszcze długo omijał.

Dorotko - Jeszcze raz wielki buziak ;:196
Kani nie zbierałam, bo ja się na grzybach nie znam ( jedynie na tych pod okularem :lol: ). Dostałam od koleżanki, a ona to człowiek lasu jest. Zna się na grzybach i zjem z jej ręki w ciemno.
U Ciebie widzę jakieś zmiany się dzieją, ale tak jak Ty mam nadzieję, że wszystko się ułoży jak powinno.
Dla mnie jesień niesie zawsze spokój, bo dziecię do szkoły, w pracy po większych urlopach, nigdzie nie muszę się śpieszyć, taka normalizacja dnia powszedniego. A do tego kominek, szybsze zmierzchy,dobra książka. Ostatnio wyciągnęłam z szafy druty ;:224 Pokraśniało moje towarzystwo ze zdziwienia. :uszy

Krysiu - Stelaże do wianków robię z pędów winobluszczu, albo z gałązek brzozowych, takich zwisających. Powodzenia w pracach i proszę się chwalić. ;:65

Aniu Jedenaście - Kani nie zbierałam, dostałam od koleżanki, która zna się na grzybach jak mało kto. Pyszne były ;:215
Naparstnice są piękne, muszę dozbierać jeszcze inne kolorki.Podobno się dobrze rozsiewają, ale boję się, że wydziabię.

Jacku - A się nazbierało ;:108 Dwa psy, trzy koty, koń....jeszcze były rybki, ale koty były głodne :;230 Mam co karmić ;:306 Jedni zarabiają na waciki, inni na whiskas :;230 Żartuję oczywiście. Nie wyobrażam sobie życia bez sierściuchów. I chociaż problemów moc z nimi, to są moje kochane stworki.

Miłeczko - Nie znam tych smaków o których piszesz. Koniecznie muszę spróbować, bo jestem ciekawa.Już sprawdziłam nawet co to tahini :lol:
Z grzybobrania jestem zwolniona. Moja koleżanka wpadła w fazę w jaką wpada co jesień i mam w domu co drugi dzień tony grzybów.Wczoraj znalazła kilka królewskich prawdziwków i cieszyła się tym znaleziskiem cały dzień. Zakręcona grzybiara ;:63

Dorotko - Biegi są o 11. Nie rób sobie kłopotu, mam jeszcze kilka miejsc w stolycy do odwiedzenia. A biegi są co chwilka, więc spoko damy radę się spotkać. Może Jacek pobiega z moim S i spotkamy się wszyscy?
Mika też wariuje, bo zwiała i nie było jej dwa dni.
Tak, to anabelka.

Ewo - Witaj krajanko kujawska :wit A ta miedza w jakim kierunku? Byłam na Twojej psiej stronce....no cóż, zakochałam się w tych kudłaczach. Piękne psiaki ;:215

Sylwia - Łososiowe też sobie zakupię, bo widziałam i są piękne.Cudowne kwiatki, prawda?

Marysiu - Dlaczego kań mi nie zazdrościsz?Nie lubisz? Ja przepadam. Trochę usmażyłam , a resztę po usmażeniu dałam do zalewy słodko kwaśnej pomidorowej. Moja znajoma myślała, że to ryby ;:173

Anka - Dziękuję. Budkę ukradłam córce, a reszta w ogrodzie rosła. Uwielbiam wianki :D

Zapraszam na spacer po jesiennym ogrodzie. Jest cieplutko, słoneczko świeci....czegóż chcieć więcej. Już niewiele takich cudnych dni przed nami, zanim nastanie zmrok zimowy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Próbowałam zobaczyć zaćmienie....ale jestem śpiochem :oops: . Kilka nocy potem też było fajnie ;:173

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu kiedyś wysłuchałam w radio opowieści kobiety która całe dorosłe życie zbierała i jadła kanie a raz trafiły się sromotniki i wytruła rodzinę z wyjątkiem jednej wnuczki, która walczyła o życie. Od tej pory nie tknę kani ;:185
Śliczny księżyc, kotek i wiadereczkowo ;:63
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu ja nie znam się za bardzo na grzybach, ale czubatki ze sromotnikiem bym nie pomyliła ;:108 Są duże, znaczące różnice. Nie zbieram, ale przed konsumpcją szczegółowo sprawdzam. Na oko widać ;:108
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ja chcę taką kapustę! ;:145 ;:145 ;:145 Niedługo powinnam kisić! Niestety kupną z giełdy ogrodniczej :?

No chcę taka koleżankę z grzybami! Ja nie mam kiedy jechać, a grzyby uwielbiam!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zazdraszczam własnej kapusty.

Piękne zdjęcia, księżyc i brama najbardziej mi się spodobały. Na Twoją bramę mogłabym patrzeć codziennie. Ależ Ty masz dobrze z tym widokiem.

Też wyciągnęłam druty, ale w ramach nauki, mam nadzieję, że jak się zaprę to się naumiem. Dwa lata temu nauczyłam się szydełkować z filmików na YT, próbuję z drutami, ale już mi tak szybko i łatwo nie idzie. A marzą mi się czapki, szale i skarpety, zwłaszcza, że teraz takie fajne włóczki są.
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

No,u mnie przymrozek dzisiaj był,tylko że ogród ominął ;:138
To ten mikroklimat i gorąca miłość ;:306
Fajna kapucha w konewce ;:108
Księżyc fajnie Ci wyszedł ;:108
Kotka mina zawsze powala :lol:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu ogród w słońcu ślicznie sfotografowałaś. ;:63 Marcinki w cudnym kolorze. ;:oj Wianek pomysłowy, świetnie wygląda. ;:215 Tulipany w donicy mogą być w ciepłym bez światła, dopiero jak wstawią kiełki potrzebne im słońce.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Wianek z domkiem śliczny, w ogóle caly ogrod.
Na grzybach się znam, dziwię się jak można pomylić kanie ze sromotnikiem
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj była cudna pogoda. Wyruszyłam w ogród i pomimo zmęczenia jestem zadowolona z siebie. Przesadzałam,podlewałam ( sucho )i porządkowałam warzywniak. Papryka poszła na kompostownik, kapucha jutro będzie deptana przez Zuzę, bakłażanom darowałam,bo jeszcze im się chce :wink: .

Miłeczko - No ma się to szczęście do ludzi :lol: Kapuchę jutro będę kisić, już Zuza przygotowana i sprzęt również. Nie ma to jak smak własnej, ukiszonej kapuchy. ;:138

Sylwia - Już mam zrobiony prawie cały sweterek dla wnuczka. Jestem z siebie dumna :uszy Ileż radości daje hande made.
A cóż zamierzasz na drutach robić? Ja się przyznam, że kolejny sweterek dla Kubusia ;:224

Tulap - Dziękuję.

Soniu - Donicę z tulipanami zadołowałam w gruncie. Nie mam innej możliwości. Ale ekseprymentuję ;:108

Kaśka - No właśnie, sromotnika z kanią pomylić... ;:196

Dziękuję kochani za towarzyszenie w ogrodowych zmaganiach. Jak dobrze czuć, że są tak samo zakręceni jak ja ;:136
Zapraszam do kolejnej części :wit - tutaj -

Moderatorów proszę o zamknięcie wątku.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”