Koty z reguły znajdują najlepsze miejsca do leżenia
Na glinie malowane - zima/ wiosna 2013
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Na glinie malowane - zima/ wiosna 2013
Pokropywało cały dzień, pod wieczór rozpadało się na dobre. Teraz też pada i przestaje. Zrobiłam trochę porządku w ogrodzie i żałuję, że tak mało zdążyłam skończyć-dwie rabaty i posadzenie różanecznika. Dobre i to.
Obserwowałam swoje w czasie, kiedy mocno wiało-układały się w najcieplejszych zakątkach. Dziś było trochę mokro, więc Hamlet ułożył się na pozostałości po kretowisku, futerka nie zmoczył 
- imwsz

- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuś
witam Cię w ten dżdżysty niedzielny poranek
Wczoraj, ze względu na delikatne opady to tak latałam ogród, chałupa, ogród, chałupa. Syneks tylko wołał ".... mamuśka przestało padać, możemy iść ...."
Ale i tak uważam dzionek za udany gdyż zostały mi tylko 3 skrzynki z doniczkami do wysadzenia
Dzisiaj z samego rana, po wyjściu na tarasik, znalazłam Melę śpiącą w małych begoniach i niezapominajkach. Ot zaraza nie miała gdzie przespać nocki
Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia bo zaraz śmignęła na swoje miejsce w domu
Wczoraj, ze względu na delikatne opady to tak latałam ogród, chałupa, ogród, chałupa. Syneks tylko wołał ".... mamuśka przestało padać, możemy iść ...."
Ale i tak uważam dzionek za udany gdyż zostały mi tylko 3 skrzynki z doniczkami do wysadzenia
Dzisiaj z samego rana, po wyjściu na tarasik, znalazłam Melę śpiącą w małych begoniach i niezapominajkach. Ot zaraza nie miała gdzie przespać nocki
Niestety nie zdążyłam zrobić zdjęcia bo zaraz śmignęła na swoje miejsce w domu
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj ta Melcia to jest artystka
Duże zniszczenia uczyniła w begoniach
Hosty posadziłam , teraz się zastanawiam czy nie za blisko
, najwyżej będę przesuwać
Śliczne fotki
, iryski wkomponowały się w rabatę, czy ten pomarańczowy kwiatek to bodziszek?
Ptasior przy oczku wygląda świetnie
Piwonia to któraś z odmianowych ? jaki duży pączek
Hosty posadziłam , teraz się zastanawiam czy nie za blisko
Śliczne fotki
Ptasior przy oczku wygląda świetnie
Piwonia to któraś z odmianowych ? jaki duży pączek
- wiolamanka

- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Ilonko ptaszek świetnie wygląda przy oczku
A jak roślinki ode mnie,przyjęło się coś
A jak roślinki ode mnie,przyjęło się coś
- imwsz

Kasiu ona mi się położyła w begoniach co Tobie dawałam, te malutkie. Nie jestem pewna czy coś z nich będzie bo wyglądają bardzo mizernie. Ale mam w jeszcze jednym miejscu
Eeeee a to pierwszy raz będziesz przesadzała. Jak latamy z różami niekiedy to hosta przyjmie się bez dwóch zdań
Tak od góry to:
1. atramentowe iryski, żurawka
2. bodziszek
3. piwonia Ewelina
4. kuklik (jeśli dobrze pamiętam)
5. bodziszek żałobny Sambor, tulipanki mini mini, liliowiec
6. MÓJ PTAK a między nogami wyrasta hosta
Wiolciu
wszystko rośnie a na jednym, ale tak z głowy nie pamiętam nazwy, ma mały pączek
Czy ta niziutka trawka się rozłazi czy jest miarodajnie kompaktowa?
A ptak
był ostatnio nawet przez sąsiadów podziwiany, tak przez sztachety, i ".... dlaczego nie dasz go gdzieś na środek...."
Eeeee a to pierwszy raz będziesz przesadzała. Jak latamy z różami niekiedy to hosta przyjmie się bez dwóch zdań
Tak od góry to:
1. atramentowe iryski, żurawka
2. bodziszek
3. piwonia Ewelina
4. kuklik (jeśli dobrze pamiętam)
5. bodziszek żałobny Sambor, tulipanki mini mini, liliowiec
6. MÓJ PTAK a między nogami wyrasta hosta
Wiolciu
Czy ta niziutka trawka się rozłazi czy jest miarodajnie kompaktowa?
A ptak
Pozdrawiam - Ilona
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Ilonko, ten ptak to i moją uwagę przykuwa. Fajny jest
A jak Ci się spisują te kolorowe zrębki? Pytam, bo troszkę kupiłam, a ktoś mówił, że kolor szybko się wypłukuje- to prawda?
- ARABELLA

- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Ilonka masz piękny ogród,kotki cudne,a teksty odlotowe Cytuję ''MÓJ PTAK a między nogami wyrasta hosta ''

- ewarb
- 500p

- Od: 9 lut 2012, o 14:20
Ilonka u Ciebie jak zwykle ład i porządek, bardzo ładny ogród i z każdym dniem będzie ładniej. 
- imwsz

Mariolcia
Prawdę powiedziawszy nie zauważyłam, aby zmieniły kolor, ale one nie leżą na tzw. patelni
Jest jednak coś co mnie denerwuje
- jak weźmiesz w ręce mokre lub wilgotne to sobie je pofarbujesz. Także ręce najlepiej ubrać rękawice !
Lucynko zarazo Ty jedna
Ty to masz skojarzenia. Gdy pisałam tekst to nic nieprzyzwoitego nie miałam na myśli
No kurde muszę się pilnować
Ewuś
staramy się, staramy
Powolutku śmigamy do przodu. Jeszcze tydzień i mam nadzieję, że przyjedzie "Miś"
Prawdę powiedziawszy nie zauważyłam, aby zmieniły kolor, ale one nie leżą na tzw. patelni
Jest jednak coś co mnie denerwuje
Lucynko zarazo Ty jedna
Ty to masz skojarzenia. Gdy pisałam tekst to nic nieprzyzwoitego nie miałam na myśli
No kurde muszę się pilnować
Ewuś
Powolutku śmigamy do przodu. Jeszcze tydzień i mam nadzieję, że przyjedzie "Miś"
Pozdrawiam - Ilona
- wiolamanka

- Od: 16 cze 2012, o 20:12
Ilonko nie pamiętam jakie trawy dostałaś,ale wszystkie chyba opisałam 
- Sylwia85
- 1000p

- Od: 24 lut 2013, o 16:57
witaj Ilonko
Piękny pomocnik, a jak słodko śpi
Ogród pięny, irysy cudne. Piwonie ma już pączki, za chwilę zakwitnie.
Na jednym ze zdjeć zauważyłam oczko. Jak o nie dbasz? Czy pojawiają się u Ciebie glony?
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę.
Piękny pomocnik, a jak słodko śpi
Na jednym ze zdjeć zauważyłam oczko. Jak o nie dbasz? Czy pojawiają się u Ciebie glony?
Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę.
Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Kotem doniczkowym okazał się na razie tylko Hamlet, inne jakoś nie mają pociągu
Nie robiłam wysiewów w dużej kuwecie, więc nikt nie wylegiwał się w siewkach. Za to z wielkim upodobaniem wszystkie skubią trzcinnik, ten na szczęście bujnie rośnie i nic sobie ze skubańców nie robi.
- imwsz

Wiolciu przy jednej był opis "niziutka" i o tą mi się rozchodzi
Sylwio oczko to rzecz, która dla mnie tylko jest. Ja się nim kompletnie nie zajmuję, no chyba że na szybko potrzebuję wody a nie chce mi się latać do ogrodowego kranu
Wiem, że jest tam jakaś pompka a o glony zapytam eMa wieczorem co robi z tym fantem
Ewuś Mela jest drobną kotką ale drzwi do pokoju gdzie stały siewki zamykałam na klucz, bo przecież 1 kic w góre i drzwi otwarte
Ale jak w zeszłym sezonie Tekila (suka) objadła z liści mi wszystkie tiarellę przed domem to mi ciścienie poszło w górę. Zostawiła jedynie 1 żurawkę o bordowych liściach. Chyba jej kolor nie odpowiadał
Sylwio oczko to rzecz, która dla mnie tylko jest. Ja się nim kompletnie nie zajmuję, no chyba że na szybko potrzebuję wody a nie chce mi się latać do ogrodowego kranu
Wiem, że jest tam jakaś pompka a o glony zapytam eMa wieczorem co robi z tym fantem
Ewuś Mela jest drobną kotką ale drzwi do pokoju gdzie stały siewki zamykałam na klucz, bo przecież 1 kic w góre i drzwi otwarte
Ale jak w zeszłym sezonie Tekila (suka) objadła z liści mi wszystkie tiarellę przed domem to mi ciścienie poszło w górę. Zostawiła jedynie 1 żurawkę o bordowych liściach. Chyba jej kolor nie odpowiadał
Pozdrawiam - Ilona
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
Ilonko, jak ptasiek zniesie jajo w tej hoście to ja chętnie zaadoptuję jednego pisklaka
Jakie te zwierzęta są mądre, trzeba zapamiętać że bordowa żurawka nie jest smaczna
Najwyżej z hostami będę latać i przesadzać, co tam, jestem ciekawa czy w ogóle dadzą tam radą bo w jednym miejscu jest dużo słonka
Jakie te zwierzęta są mądre, trzeba zapamiętać że bordowa żurawka nie jest smaczna
Najwyżej z hostami będę latać i przesadzać, co tam, jestem ciekawa czy w ogóle dadzą tam radą bo w jednym miejscu jest dużo słonka
- imwsz

Kasiu jeśli ten ptasiek dałby chociaż jedno jajo to nie byłoby sprawy, ale z hosty by nic nie zostało
Nie wiem czy to taka sama hosta, ta z białym, ale u mnie ona do 14-tej jest na słońcu. No niekiedy ją trochę przypali
, ale wiesz jak u mnie z cieniem
Tak do Tekili wracając to sobie pomyślałam po tym incydencie, że zielonego koloru jej brakowało ale innego kwiecia o zielonych liściach i iglaków nie obgryzła. Chyba tiarellki były dla niej najsłodsze
Nie wiem czy to taka sama hosta, ta z białym, ale u mnie ona do 14-tej jest na słońcu. No niekiedy ją trochę przypali
Tak do Tekili wracając to sobie pomyślałam po tym incydencie, że zielonego koloru jej brakowało ale innego kwiecia o zielonych liściach i iglaków nie obgryzła. Chyba tiarellki były dla niej najsłodsze
Pozdrawiam - Ilona