Tara kwiaty Edena zwieszają się od ciężaru ...ale są i takie ,które sterczą...Grażynka ma rację ...,lepiej ,że wiszą ,można je oglądać z dołu..Jest jeden warunek...Eden musi osiągnąć wymiary róży pnącej...
Grażynaniektóre róże pnące ,rzeczywiście mają kwiaty
na baczność np. Aloha ,na szczęście nie jest zbyt wysoka ,więc drabiny nie potrzebuję ...

Eden wyjątkowo obrodziła w tym roku,ciekawa jestem ,czy będzie cokolwiek powtarzała...jak na razie ,nie widzę nowych przyrostów...
Ania już widły niepotrzebne... ,pędy ładnie podwiązane ,można zmierzać przez ogród bez uszczerbku na zdrowiu,albo raczej na skórze

Eden pewnie Ci śmignie jak inne róże pnące ,szykuj już na niego pergolę
Andrzeju dochodzę do wniosku,że jedynym wyjściem na zbyt rozbujałą roślinność jest niestety sekator...Bardzo szkoda...
Ewa dopóki się samemu nie spróbuje,tzn nie kupi i posadzi u siebie ,to trudno wyrokować ,.Eden jest wyjątkowo ciepłolubną różą,..,mieszkasz w chłodnym regionie ,warto przetestować niektóre róże .Paul Transon musi być duży,i u Ciebie pewnie też taki będzie...pomimo chłodnego klimatu
Tośka mogę się rozejrzeć ,może u nas będzie Eden w sprzedaży
Jadzia Eden rośnie u mnie od 5 lat ,kwiaty miał zawsze ładne ,ale kwitł tylko raz w sezonie...nie powtarzała kwitnienia ,bo jej aura nie pasowała...nasze przymrozki już we wrześniu nie dają rozwinąć jej kolejne kwiaty
Dobrze ,że już się pojawiłaś...

GDF

Elmshorn

Rosarium Uetersen

Comte de Chambord i Cl.Chopin

Cl.Petit Faucon

Queen of the Musk