To u niego normalne.
Białe są tylko wiosenne liście, a im bliżej lata, tym więcej chlorofilu,
by móc prowadzić fotosyntezę, czyli wyżywić roślinę.
Jesienią, Białe Pióro jest juz regularnie- ciemnozielone. :P

Gabisiu tak to jest z cebulami że często znikają. A to gryzonie je schrupią, a to zgniją od deszczów. JaGabriela pisze:Piękny liliowiec... i lilie... jestem chora...
Wiesz, skojarzyłam sobie, że też kupowałam jesienią 'Netty's Pride' ...
Kurcze...ale gdzie ja ja posadziłam ?;:24 Nigdzie jej u mnie nie widzę...![]()
U mnie po kilu burzach, też się ochłodziło, ale od środy znowu mają być upały...
Pozdrawiam więc cieplutko...
Grazynko a myślałam że one są wytrzymałe na mrozy bo bardzo popularne w Kanadzie. A tu masz ci babokogra pisze:Wiesiu większośćpięknych liliowców to ev i niestety trzeba będzie o nie zadbać.
Ja też mam ich sporo, bo na początku kupowałam jakie mi się podobały.
Teraz zmądrzałam i stałam się bardziej kapryśna.![]()
Hanuś jak go ślimole nie wyjkończą do jesieni to może jeszcze go zobaczę zielonegohanka55 pisze:Wiesiu, zielenieniem Białego Pióra się nie martw.
To u niego normalne.
Białe są tylko wiosenne liście, a im bliżej lata, tym więcej chlorofilu,
by móc prowadzić fotosyntezę, czyli wyżywić roślinę.
Jesienią, Białe Pióro jest już regularnie- ciemnozielone. :P
Witaj Jolu i wpadaj częściej. Gorąco zapraszam.JolantaGraj pisze:Bajeczne lilie ,liliowce ,róże............
Agness witaj serdecznie na kawce. Lilie ' Landini' które Ci się podobają pasują mi do tej części ogrodu.AGNESS pisze:Wiesiu widoczki tarasowe cudo, dosiadłam sie do Ciebie z kawką![]()
Lilie powalające, ta ciemna wspaniałaa liliowiec , o rany- bajeczny
![]()
![]()
Magdziu jedno z moich marzeń jest stworzenie rabaty z takim morelowym kolorem. Ale niestety niewiele jestmag pisze:Cudowna... i co za kolorabeille pisze: Niesamowita dalia ma 20 cm średnicy
Gabiś dopiero zaczęłam ją tworzyć ale za jakiś rok albo dwa można będzie ja podziwiać, mam nadzieję.Gabriela pisze:Wiesiu, masz kremowo bordową rabatę ?
Jestem ciekawa jak to wygląda, albo będzie wyglądało...
I bardzo podobają mi się te latarenki... chyba odmałpuję...
100krotko w rzeczywistości to nie zupełnie tak wygląda z tym planowaniem. Aby uniknąć źle dobranych100krotka pisze:Oj, Wiesiu, jak się ogląda zdjęcia, to wszystko wygląda tak spontanicznie, romantycznie, naturalistycznie etc... a wystarczy przeczytać o tajemnicach warsztatu - i okazuje się, że to wszystko według planu. Masz niesamowity talent - świadomego kształtowania rzeczywistości tak, jakby sama się ukształtowała, to rzadka i godna pozazdroszczenia umiejetność...
Aluś rozgość się na tarasie i podziwiaj. Zaraz przyniosę kawkęsnowflake pisze:Wiesiu dawno nie nie było, a u Ciebie piękne eleganckie rośliny... te barwy u Ciebie.... taki % 3o, ciepło
Gabi może ranek tez taki cieplutki jak wieczór?Gabriela pisze:Oj jest cieplutki Wiesiu... nawet bardzo... dzięki i wzajemnie...abeille pisze:
Cieplutkiego wieczorka