Storczyki TULIPANA998
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Beatrice -   no wałśnie apetyt ciągle rośnie.. , ja kupiłem dzisiaj jednego fioletowego i białego a miałem już w ręce wcześniej bardzo jasno różowego.. z 3 pędami.. , ale miał krótkie pędy i mniej kwitów.. , a te są ogromne...
 no wałśnie apetyt ciągle rośnie.. , ja kupiłem dzisiaj jednego fioletowego i białego a miałem już w ręce wcześniej bardzo jasno różowego.. z 3 pędami.. , ale miał krótkie pędy i mniej kwitów.. , a te są ogromne... 
Mała_Mi - O to nie musze sie jeszcze martwić , miejsce jest , a storczyków przydało by sie jeszcze... 
   .
  .
Halinuś , juz , już , bo zapomniałem i zasiedziałem sie nad czytaniem innego forum.... 

Poszedłem sobie dzisiaj rano o godzinie 9 na ryneczek.... , chodzę alrejkami , tłum ludzi.... , gdzie znaleść storczyki w tym tłumie ?
 , gdzie znaleść storczyki w tym tłumie ?   . Spotkałem mamę mojej koleżanki , pytam czy nie widziała storczyków
 . Spotkałem mamę mojej koleżanki , pytam czy nie widziała storczyków   , " tam są , tam idż... " . Idze i widze 2 panów taszczących palety metrowych gigantycznych phalaenopsisów z długaśnymi kaskadami kwiatów
  , " tam są , tam idż... " . Idze i widze 2 panów taszczących palety metrowych gigantycznych phalaenopsisów z długaśnymi kaskadami kwiatów   

po 25 zł...
 po 25 zł...   . Szybciej , szybciej....
 . Szybciej , szybciej....   

, żeby nie stracić z widoku , przyciaganie jak magnesem , jakie piękne....

. Wchodzą pod pawilon , patrzę a tam 3 razy więcej
 . Wchodzą pod pawilon , patrzę a tam 3 razy więcej   . Nagle zebrał sie tłum ludzi , że latałem wokół wszystkich phalaenopsisów , szybko przebierając , żeby sobie ktoś za ładnego nie wybrał.... Maiałem w ręce jasnoróżowego , prawie białego niemal.. , ale nie miał dużo kwiatów i miał gnijące korzenie.. , był tez malinowy.. , ale miał liścia poparzonego...
 . Nagle zebrał sie tłum ludzi , że latałem wokół wszystkich phalaenopsisów , szybko przebierając , żeby sobie ktoś za ładnego nie wybrał.... Maiałem w ręce jasnoróżowego , prawie białego niemal.. , ale nie miał dużo kwiatów i miał gnijące korzenie.. , był tez malinowy.. , ale miał liścia poparzonego...   .
  . 
Wybrałem takie giganty .
  . 
5 dyszek dla Pana... , zapraszam za tydzień będzie więcej
 , zapraszam za tydzień będzie więcej   

. Oj pokuso !
 . Oj pokuso !   Nie ma mowy o spaniu cały tydzień , trza kombinować skąd lewą gotówkę zdobyć
  Nie ma mowy o spaniu cały tydzień , trza kombinować skąd lewą gotówkę zdobyć   
   . Tata zaraz przyjdzie z pracy i mnie zabije...
 . Tata zaraz przyjdzie z pracy i mnie zabije...   . Muszę je schować.. , na okno mi sie nie zmieszcza...
  . Muszę je schować.. , na okno mi sie nie zmieszcza...   .
  .
Dzisiaj juz nie che ich męczyć , bo musiałem je długo taszczyc z rynku bo nie mam daleko.. i potem sto razy przestawiałem w domu , żeby znalleść miejsce.. , nie che juz ich dzisiaj stresować ze zdjęciami... Dlaego bęą takie beznadziejne.. , fioletowy stoi mi na biurku a biały na komodzie w korytarzu , ale ma jasno :
  :

Pędy maja bardzo długie .
 .
Biały ma kwiaty ogrooomne .
 .

no wałśnie apetyt ciągle rośnie.. , ja kupiłem dzisiaj jednego fioletowego i białego a miałem już w ręce wcześniej bardzo jasno różowego.. z 3 pędami.. , ale miał krótkie pędy i mniej kwitów.. , a te są ogromne...
 no wałśnie apetyt ciągle rośnie.. , ja kupiłem dzisiaj jednego fioletowego i białego a miałem już w ręce wcześniej bardzo jasno różowego.. z 3 pędami.. , ale miał krótkie pędy i mniej kwitów.. , a te są ogromne... Mała_Mi - O to nie musze sie jeszcze martwić , miejsce jest , a storczyków przydało by sie jeszcze...

.
  .Halinuś , juz , już , bo zapomniałem i zasiedziałem sie nad czytaniem innego forum....

Poszedłem sobie dzisiaj rano o godzinie 9 na ryneczek.... , chodzę alrejkami , tłum ludzi....
 , gdzie znaleść storczyki w tym tłumie ?
 , gdzie znaleść storczyki w tym tłumie ?   . Spotkałem mamę mojej koleżanki , pytam czy nie widziała storczyków
 . Spotkałem mamę mojej koleżanki , pytam czy nie widziała storczyków   , " tam są , tam idż... " . Idze i widze 2 panów taszczących palety metrowych gigantycznych phalaenopsisów z długaśnymi kaskadami kwiatów
  , " tam są , tam idż... " . Idze i widze 2 panów taszczących palety metrowych gigantycznych phalaenopsisów z długaśnymi kaskadami kwiatów   

po 25 zł...
 po 25 zł...   . Szybciej , szybciej....
 . Szybciej , szybciej....   

. Wchodzą pod pawilon , patrzę a tam 3 razy więcej
 . Wchodzą pod pawilon , patrzę a tam 3 razy więcej   . Nagle zebrał sie tłum ludzi , że latałem wokół wszystkich phalaenopsisów , szybko przebierając , żeby sobie ktoś za ładnego nie wybrał.... Maiałem w ręce jasnoróżowego , prawie białego niemal.. , ale nie miał dużo kwiatów i miał gnijące korzenie.. , był tez malinowy.. , ale miał liścia poparzonego...
 . Nagle zebrał sie tłum ludzi , że latałem wokół wszystkich phalaenopsisów , szybko przebierając , żeby sobie ktoś za ładnego nie wybrał.... Maiałem w ręce jasnoróżowego , prawie białego niemal.. , ale nie miał dużo kwiatów i miał gnijące korzenie.. , był tez malinowy.. , ale miał liścia poparzonego...   .
  . Wybrałem takie giganty
 .
  . 5 dyszek dla Pana...

. Oj pokuso !
 . Oj pokuso !   Nie ma mowy o spaniu cały tydzień , trza kombinować skąd lewą gotówkę zdobyć
  Nie ma mowy o spaniu cały tydzień , trza kombinować skąd lewą gotówkę zdobyć   
   . Tata zaraz przyjdzie z pracy i mnie zabije...
 . Tata zaraz przyjdzie z pracy i mnie zabije...   . Muszę je schować.. , na okno mi sie nie zmieszcza...
  . Muszę je schować.. , na okno mi sie nie zmieszcza...   .
  .Dzisiaj juz nie che ich męczyć , bo musiałem je długo taszczyc z rynku bo nie mam daleko.. i potem sto razy przestawiałem w domu , żeby znalleść miejsce.. , nie che juz ich dzisiaj stresować ze zdjęciami... Dlaego bęą takie beznadziejne.. , fioletowy stoi mi na biurku a biały na komodzie w korytarzu , ale ma jasno
 :
  :

Pędy maja bardzo długie
 .
 .Biały ma kwiaty ogrooomne
 .
 .|| Mój spis linków  ||  Zagłosuj na nasze forum   ||    Pozdrawiam , Artur  || 
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||

- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Ja też bardzo lubię białe   . Byljeden obficie kwitnący z 2 pędami , ale mniał mniejsze kwiaty i też mnie kusił , ale wyszło na tego wielkoluda
 . Byljeden obficie kwitnący z 2 pędami , ale mniał mniejsze kwiaty i też mnie kusił , ale wyszło na tego wielkoluda   . Spróbuję coś wykąbinowąć , żeby na następną środę przynieść jeszcze jednego... teraz mam juz 30 szt. , ale jedna miniaturka , ta z upadłych z LM co siedziały po kilka w jednej doniczce , zakwitła  ze stożka wzrostu.. i chyba nic z niej nie będzie
 . Spróbuję coś wykąbinowąć , żeby na następną środę przynieść jeszcze jednego... teraz mam juz 30 szt. , ale jedna miniaturka , ta z upadłych z LM co siedziały po kilka w jednej doniczce , zakwitła  ze stożka wzrostu.. i chyba nic z niej nie będzie   .
  .

. Byljeden obficie kwitnący z 2 pędami , ale mniał mniejsze kwiaty i też mnie kusił , ale wyszło na tego wielkoluda
 . Byljeden obficie kwitnący z 2 pędami , ale mniał mniejsze kwiaty i też mnie kusił , ale wyszło na tego wielkoluda   . Spróbuję coś wykąbinowąć , żeby na następną środę przynieść jeszcze jednego... teraz mam juz 30 szt. , ale jedna miniaturka , ta z upadłych z LM co siedziały po kilka w jednej doniczce , zakwitła  ze stożka wzrostu.. i chyba nic z niej nie będzie
 . Spróbuję coś wykąbinowąć , żeby na następną środę przynieść jeszcze jednego... teraz mam juz 30 szt. , ale jedna miniaturka , ta z upadłych z LM co siedziały po kilka w jednej doniczce , zakwitła  ze stożka wzrostu.. i chyba nic z niej nie będzie   .
  .
Mala_MI pisze:25 zł za takie ogromne kwiaty? łoł?

|| Mój spis linków  ||  Zagłosuj na nasze forum   ||    Pozdrawiam , Artur  || 

- 
				volcowitch
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
W Poznaniu takie na giełdzie kwiatów w detalu są po 16-17zł, a jak mają przekwitnięte to za złotówkę idą jak masło.Mala_MI pisze:25 zł za takie ogromne kwiaty? łoł?
Rodzice powinni się cieszyć w jaki sposób sobie zasługuje na to by dostawać pieniądze, a nie na z tego na co je wydaje.Wanda pisze:Rodzice powinni się cieszyć, że zamiast na szkodliwe pier...ły wydajesz kasę na kwiaty.
- 
				volcowitch
- ZBANOWANY
- Od: 8 lip 2008, o 13:03
Wszystko zależy przez ilu pośredników roslina przejdzie. W Poznaniu jest firma http://www.florahurt.pl/ i dużo firm bezpośrednio od nich ciągnie rośliny.orange30 pisze:U mnie ostatnio taki sam był z 1 pędem za 45,- więc różnie z tymi cenami bywa, ale nie kupiłam:)
- 
				Grymasella
- 200p 
- Od: 5 wrz 2008, o 23:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Tulipan998
- Kontakt:
Ło maatuchno... , jak dobrze usiąść na krześle...   . Dzisiaj to sobie charówkę sprawiłem , ale warto było  , wszystko lśni  :P  . Skosiłem trawkę , wyregulowałem obrzeża rabatek , wypieliłem , przyciołem co nieco ., wysprzątałem w domu i nawet za okna się wziołem , ale na wszystkie czasu brakło..
  . Dzisiaj to sobie charówkę sprawiłem , ale warto było  , wszystko lśni  :P  . Skosiłem trawkę , wyregulowałem obrzeża rabatek , wypieliłem , przyciołem co nieco ., wysprzątałem w domu i nawet za okna się wziołem , ale na wszystkie czasu brakło..   . Jakoś tak natchnienie dostałem bo lubie jak jest czysto
  . Jakoś tak natchnienie dostałem bo lubie jak jest czysto   . Nawet babcia powiedziała , ze chyba ktoś mi jakiegoś kopa dła na rozpęd
 . Nawet babcia powiedziała , ze chyba ktoś mi jakiegoś kopa dła na rozpęd   
   .
 .
Halinko - . Ale pożyjemy zobaczymy
 . Ale pożyjemy zobaczymy   . Zaraz musze jakoś uświętować to moje sprzątąnie , nowe storczyki i okrągłą ich liczbę 30
 . Zaraz musze jakoś uświętować to moje sprzątąnie , nowe storczyki i okrągłą ich liczbę 30   
   .
  . 
Beatrice - dziękuję 

Wanda - Wyobraś Sobie , ze mój tata wrócił później dzisiaj z pracy i powiedział " Ooo.. kupiłeś sobie storczyki , ładne " 

volcowitch - . Zasługiwać to chyba na nie zasługuje , czesto muszę zajmować się domem , sprzątać , gdy mama wyjeżdża za granicę a tata jest długo w pracy i czasem zostaje "po godzinach" , oczywiście mam też obowiązki jak mama jest i szkoły też sobie nie olewam...
  . Zasługiwać to chyba na nie zasługuje , czesto muszę zajmować się domem , sprzątać , gdy mama wyjeżdża za granicę a tata jest długo w pracy i czasem zostaje "po godzinach" , oczywiście mam też obowiązki jak mama jest i szkoły też sobie nie olewam...
Jeśli chodzi o te phalaenopsisy , to cena i tak niska , a na takie giełdy , wyprzedaże to mam daleko i szkoda jeszcze tracić na autobus i mordować sie w upały..
W kwiaciarniach i tak po 45 zł najmniej i to byle jakie czasem.. , a z jednym kwiatkiem za 35.. i jak się pytam czy taka cena tych przekwitających to sprzedawca odpowiada " tak taka cena , bo one przekwitają i dlatego takie "tanie" " .
 .
Grymasello - dziękuję

. Dzisiaj to sobie charówkę sprawiłem , ale warto było  , wszystko lśni  :P  . Skosiłem trawkę , wyregulowałem obrzeża rabatek , wypieliłem , przyciołem co nieco ., wysprzątałem w domu i nawet za okna się wziołem , ale na wszystkie czasu brakło..
  . Dzisiaj to sobie charówkę sprawiłem , ale warto było  , wszystko lśni  :P  . Skosiłem trawkę , wyregulowałem obrzeża rabatek , wypieliłem , przyciołem co nieco ., wysprzątałem w domu i nawet za okna się wziołem , ale na wszystkie czasu brakło..   . Jakoś tak natchnienie dostałem bo lubie jak jest czysto
  . Jakoś tak natchnienie dostałem bo lubie jak jest czysto   . Nawet babcia powiedziała , ze chyba ktoś mi jakiegoś kopa dła na rozpęd
 . Nawet babcia powiedziała , ze chyba ktoś mi jakiegoś kopa dła na rozpęd   
   .
 .Halinko -
On jest malutki.. , ma chyba ze 4 klapmnięte ciagle zwiędnięte listki...orange30 pisze:Zakwitła ze stożka, to pewnikiem wypuści keiki, tzn. basal keiki i będziesz się mógł tą roślinką cieszyć długi czas
 . Ale pożyjemy zobaczymy
 . Ale pożyjemy zobaczymy   . Zaraz musze jakoś uświętować to moje sprzątąnie , nowe storczyki i okrągłą ich liczbę 30
 . Zaraz musze jakoś uświętować to moje sprzątąnie , nowe storczyki i okrągłą ich liczbę 30   
   .
  . Beatrice - dziękuję

Wanda - Wyobraś Sobie , ze mój tata wrócił później dzisiaj z pracy i powiedział " Ooo.. kupiłeś sobie storczyki , ładne "

volcowitch -
Za często ich nie kupuje , ale zaczyna coraz bardziej podobać się moim rodzicom , moje storczykowe hobbyvolcowitch pisze:Rodzice powinni się cieszyć w jaki sposób sobie zasługuje na to by dostawać pieniądze, a nie na z tego na co je wydaje.Wanda pisze:Rodzice powinni się cieszyć, że zamiast na szkodliwe pier...ły wydajesz kasę na kwiaty.
 . Zasługiwać to chyba na nie zasługuje , czesto muszę zajmować się domem , sprzątać , gdy mama wyjeżdża za granicę a tata jest długo w pracy i czasem zostaje "po godzinach" , oczywiście mam też obowiązki jak mama jest i szkoły też sobie nie olewam...
  . Zasługiwać to chyba na nie zasługuje , czesto muszę zajmować się domem , sprzątać , gdy mama wyjeżdża za granicę a tata jest długo w pracy i czasem zostaje "po godzinach" , oczywiście mam też obowiązki jak mama jest i szkoły też sobie nie olewam...Jeśli chodzi o te phalaenopsisy , to cena i tak niska , a na takie giełdy , wyprzedaże to mam daleko i szkoda jeszcze tracić na autobus i mordować sie w upały..
W kwiaciarniach i tak po 45 zł najmniej i to byle jakie czasem.. , a z jednym kwiatkiem za 35.. i jak się pytam czy taka cena tych przekwitających to sprzedawca odpowiada " tak taka cena , bo one przekwitają i dlatego takie "tanie" "
 .
 .Grymasello - dziękuję

|| Mój spis linków  ||  Zagłosuj na nasze forum   ||    Pozdrawiam , Artur  || 

Ale Artur mierzy naszą cierpliwość:) Ale nic, my poczekamy spokojnie na te foteczki
  Ale Artur mierzy naszą cierpliwość:) Ale nic, my poczekamy spokojnie na te foteczki  

Szczególnie ten biały.  Mam sentyment do białych, bo właśnie od takiego rozpoczęła się moja storczykowa "choroba"
  Szczególnie ten biały.  Mam sentyment do białych, bo właśnie od takiego rozpoczęła się moja storczykowa "choroba"