Roślinki Anny S.
LeNka Mówisz i masz, no późno ale prędzej znaleźć ich nie mogłam, bo to są już nasionka z tych roślinek co miałam, chyba tylko różowe będą. Tylko dwie sztuki..

Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
Okropnie wolno, na balkonie miałam posiane lwie paszcze i portulakę wielkokwiatową, wysiałam pod koniec kwietnia, a dopiero lwia paszcza zaczyna kwitnąć i w ogóle zamiast kolorowej skrzynki pełnej kwiatów mam zielono, ale lepsze to niż nic.. 
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
Też już o tym myślałam, tylko musiałabym znaleźć miejsce w razie jakby na dworzu było za zimno, będę się martwiła jak wysieję nasiona :P
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
Nie wiem co jest spowodowane tym, że ma te białe plamki, ale mnie się one bardzo podobają, przez to ten kwiat nie jest taki sam jak te, które były
A może kolejne zrobią się takie bardziej nakrapiane białymi plamkami..
Nie pogniewałabym się na niego
No a dziś ładnie cały dzień słonko świeciło, co prawda, chowało się za chmury na chwilę, ale lwie paszcze się pokazują, coraz więcej ich jest
No a dziś ładnie cały dzień słonko świeciło, co prawda, chowało się za chmury na chwilę, ale lwie paszcze się pokazują, coraz więcej ich jest
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Leśny Duch
- 1000p

- Od: 10 lut 2009, o 12:40
:-)przejrzałam cały Twój wątek - imponujące rośliny! Wszystkie takie dorodne i błyszczące, a do tego niektóre wyhodowane od szczepek no no gratuluję! Rzadko się zdarza, żeby wszystkie rośliny w kolekcji były tak ładne. I do tego świetne zdjecia, gratuluję - dodają roślinom wiele uroku!
Pisałaś, że zraszasz rośliny codziennie. Robisz to tylko latem, czy też zimą? Zastanawiam się, jak sobie radzisz z pleśnią - pewnie dużo wietrzysz?
Pisałaś, że zraszasz rośliny codziennie. Robisz to tylko latem, czy też zimą? Zastanawiam się, jak sobie radzisz z pleśnią - pewnie dużo wietrzysz?
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
Tak często zraszam w te cieplejsze dni, zimą u mnie w domu jest równie ciepło. Nie zauważyłam, aby jakiś kwiat czy ziemia pleśniały. Może to dlatego, że ogólnie w mieszkaniu jest raczej suche powietrze.
A jak wietrze, latem zawsze okno mam otwarte, noc czy dzień, a zimą 2-3 razy dziennie okna są otwierane, to zależy od temperatury na dworzu.
A jak wietrze, latem zawsze okno mam otwarte, noc czy dzień, a zimą 2-3 razy dziennie okna są otwierane, to zależy od temperatury na dworzu.
Anna S.
Moje kwiatki
Moje kwiatki
- Leśny Duch
- 1000p

- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Aha rozumiem
no to roślinki mają super - też powinnam swoje zraszać, tylko zawsze nachlapię na szybę albo co gorsza ścianę.. 
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie