Ogródek AGNESS cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu a moje 2 wylądowały w wazonie dzięki podkaszarce męża :roll: :lol:

Judyś, faktycznie jest piękna, mi też bardzo się podoba :D Ma niesamowity zestaw kolorków, środek aż czarny :D

Maju , tak Pup Art mam z ,,cebul,, wiele lilii kupiłam tam tej wiosny i jak na razie jestem bardzo zadowolona, wszystkie będą kwitły, a te, które już zakwitły są takie jak chciałam, więc w przyszłym roku będę tam kupowała znowu.

Dorotko
dziękuję, mi też bardzo się podoba Patricia, jest piękna i ma mnóstwo pąków, ale powiem szczerze, że mi chyba podoba się większość lilii, jestem już od lat zakręcona na ich punkcie :roll: :lol: i wariuję z radości, jak zakwitają kolejne nowo zakupione, których jeszcze nie widziałam :roll: :lol: Wszystkie wydają mi się cudne :wink: Już nie mogę doczekać się, kiedy zakwitną pozostałe, bo wiele jeszcze w pąkach :D

Elu więc zapraszam do oglądania :D a jak mi się rozmnożą to chętnie się podzielę :D

Geniu
a może powodem jest inny rodzaj rodzaj ziemi i warunki w jakich rosną nasze lilie :?: W przypadku róż ma to znaczenie, więc może i u lilii jest podobnie :?: :roll:
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Witaj Agness, zauważyłam, że masz w swojej kolekcji trojeść amerykańską. Jak ona u Ciebie się sprawuje? Podobno jest dość ekspansywna w gruncie i należy ją ograniczać. Moja rośnie w dużym pojemniku i zastanawiam się czy ją wsadzić do gruntu.Przepiękna jest lilia Put Art. Już zapisałam sobie jej nazwę i będę takiej poszukiwała.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Aga już 5 dni nie pokazałaś nowych zdjęć.... że tak nieśmiało wspomnę :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Ewo w moim ogródku :D z Trojeścią to niestety prawda,wyłazi w miejscach gdzie się jej wcale nie spodziewa :roll: :lol: potrafi wyrosnąć kilka metrów dalej, niż była posadzona, ja ją po po prostu wyrywam jeśli wyrośnie tam gdzie przeszkadza. Myślę, że nie głupim pomysłem, jeśli chcesz wysadzić ją do gruntu, jest posadzenie w dużym wiadrze z otworami i zakopanie tego w ziemi, ja tak sadzę miętę, która też mi się wszędzie rozłaziła i rewelacyjnie się sprawdza :D
Lilię kupiłam w sklepie internetowym,, cebule.pl,, jestem bardzo zadowolona z zakupów od nich :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

liska pisze:Aga już 5 dni nie pokazałaś nowych zdjęć.... że tak nieśmiało wspomnę :)
Izuś wiem, biję się w piersi :wink: :lol: . Ale mam niestety przykrą sytuację w domu, jestem w szpitalu z moją córeczka,zachorowała mi , ma wysoką temperaturę, ( chyba zapalenie płuc , ale jeszcze nie są pewni)- teraz śpi, więc się regeneruję na Forum 8) Może moja starsza cyknie mi kilka fotek i przywiezie do szpitala to w wolnej chwili wrzucę
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

AGNESS pisze:
liska pisze:Aga już 5 dni nie pokazałaś nowych zdjęć.... że tak nieśmiało wspomnę :)
Izuś wiem, biję się w piersi :wink: :lol: . Ale mam niestety przykrą sytuację w domu, jestem w szpitalu z moją córeczka,zachorowała mi , ma wysoką temperaturę, ( chyba zapalenie płuc , ale jeszcze nie są pewni)- teraz śpi, więc się regeneruję na Forum 8) Może moja starsza cyknie mi kilka fotek i przywiezie do szpitala to w wolnej chwili wrzucę
Oj to przepraszam!

To Ty się nami nie przejmuj. Zdrówka córeczce życzę... i szybkiego powrotu do domku...
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agness, a wiesz, że byś majątek zbiła na tej trojeści - w szkółce jeden badyl kosztuje 15 zł - cena hurtowa, a na allegro ludzie wykupili mi to jak szaleni jak kiedyś wystawiłam:-). Tylko trzeba uczciwie robić opisy aby wiedzieli, że jest to roślina ekspansywna. Zakopię swoją z dużą donicą w tym roku i zobaczymy jaki będzie efekt. Duża kępa tej rośliny wygląda pięknie, a jak pachnie i wabi owady. Szczególnie uwielbiają ją pszczoły bo jest rośliną miododajną (u nas raczej niespotykana).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
x-d-a

Post »

Dziewczynki, Wy dyskutujecie o TOJEŚCI czy TROJEŚCI, bo to dwie różne roślinki, a tojeść, zwłaszcza ta o zielonych listkach rzeczywiście jest bardzo ekspansywna.
Pozdrawiam niedzielnie :lol:
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dyskutujemy o trojeści amerykańskiej, roślinie miododajnej. Tojeść to zupełnie co innego, też się ładnie rozrasta, ale u mnie zachowuje ładną formę i tworzy fajną kępę ozdobną. Trojeść rozłazi się zaś rozłogami i naprawdę trzeba jej pilnować od samego początku. Ale dla samego zapachu warto ją mieć.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko chyba przeoczyłam ale nawet nie wiesz jaką mi sprawiłaś
radość tą wiadomością.Nie przycinaj ich na jesień.Zwiąż je aby śnieg ich
nie połamał a na wiosnę przytnij.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agnieszko te czerwone lilie to prawdziwe cudo, są wspaniałe, przyciągają oko. Czy na etykietce też takie były, bo u mnie wiele się nie zgadza, co innego na zdjęciu i co innego wyrosło.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuś no coś Ty nie ma za co przepraszać :D ja na forum wskakuję w każdej wolnej chwilce :D jak tylko niunia moja śpi, lub się bawi. :D Mam nadzieję, że szybciutko dojdzie do zdrowia i będziemy w domku. A jeśli moja Ola dziś mi doniesie zdjęcia to wkleję, jeśli uda jej się zrobić przed deszczem :wink: :lol:

Ewa to mnie zastrzeliłaś :shock: nie wiedziałam, że to taka wartościowa roślinka, ja ją traktowałam jak piękny, cudnie pachnący chwast :roll: :lol: Bo zapach naprawdę ma wspaniały :D

Dalu powiem szczerze, że myślałam, że nazywa się Tojeść, ale już Ewa wyprowadziła mnie z błędu :oops: :lol: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Danusiu ja też się strasznie cieszę, ale miałam radochę jak zobaczyłam, że zakwitła, jak tylko otworzy następne pączusi to od razu cyknę fotkę i pokażę ;:196

Irenko do tej pory zakwitło mi tylko kilka lilii z ,,cebul.pl,, większość jeszcze w pąkach, jak na razie to wszystkie się zgadzają, zobaczymy co będzie dalej :roll:
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Nie wiem czy wartościowa, ale u nas raczej nieznana i ludzie lubią takie nowości. Z tego co wiem to w Stanach mają całe pola tego cuda w celach pozyskiwania nektaru na miodek. A co do jej ceny to naprawdę znam tylko jedno miejsce gdzie bywa i właśnie jest bardzo droga - u producenta, hurtownika. Także masz kopalnię pieniędzy w ogrodzie:-).
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś to zacznę ją bardziej cenic :wink: i nie będę już tak bestialsko jej wyrywała, tylko pozwolę rozrosnąć jej się w większą pachnącą kępę :D
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam taką trojeść o białych kwiatach, kwitnie pierwszy raz, ładnie pachnie. Dobrze że przeczytałam tutaj, że lubi się rozłazić to zwrócę na to uwagę :lol: :lol:
Agness, życzę Twojej córeczce szybkiego powrotu do zdrowia.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”