i ja mam ciszę ... jakies pojedyncze kwiaty
Ogród-hal1959 cz.4
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak Jadziu Sissi ma jasnozielone,dość duże liście i matowe jak to określiłaś.pachnie wyjątkowo ,chyba po zapachu bym ją odróżniła,żadnej tak nie czułam,nawet Fresia ma delikatniejszy zapach od niej
.Czy całkiem otwiera kwiat
,raczej nie ,bo nie mam ani jednego zdjęcia nawet z tamtego roku na którym byłaby całkiem otwarta,a robiłam fotki na każdym jej etapie,zobacz sama http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... c&start=14.
Nigdy nie liczyłam płatków,teraz policzę
Bogusiu,jeszcze mnie w moim ogrodzie komar nie ukąsił,a przebywam w nim non stop
.Do hortensji nie podchodzę,bo mnie wkurza,nie kwitnie od 2 lat
Izuniu jak u Ciebie kwitły róże to ja zazdrosnym okiem patrzyłam na nie,a moje spały jak zaklęte
.Zobacz jak to fajnie
Edytko ja nie mam sił żeby oberwać pąk
Po krótkiej przerwie kwitnie

Przez noc otworzyła pak

Następne lilie zaczynają się otwierać

Zeszłoroczna ,nie znam nazwy,ale dorodniejsza niż w tamtym roku

Nigdy nie liczyłam płatków,teraz policzę
Bogusiu,jeszcze mnie w moim ogrodzie komar nie ukąsił,a przebywam w nim non stop
Izuniu jak u Ciebie kwitły róże to ja zazdrosnym okiem patrzyłam na nie,a moje spały jak zaklęte
Edytko ja nie mam sił żeby oberwać pąk
Po krótkiej przerwie kwitnie

Przez noc otworzyła pak

Następne lilie zaczynają się otwierać

Zeszłoroczna ,nie znam nazwy,ale dorodniejsza niż w tamtym roku

- ewkapaw

- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko co tam dużo mówić - nie ma co jak róże i teraz lilie
Cudowne kwiaty . Wiosną też kupiłam lilię Marco Polo , coś słabo urosła , ale ma pąki . Ciekawa jestem czy będzie taka jak Twoja , bo nie zawsze w swoich ogrodach mamy , to co zamawiałyśmy i kupowałyśmy :x
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
HALINKO też mam MARCO POLO ale już sama nie wiem czy ona już zakwitła mam też CASABLANKĘ 2 szt . Jedna rośnie w różach druga z liliami też jeszcze nie zakwitły .Muszę zobaczyć jak pójdę do ogródka ,bo teraz jestem w szoku Jedna lilia w ogóle nie wypuściła listka za to na przyszły rok będzie niespodzianką . Halinko może to jest ta moja blue parfum a u Ciebie SISI . Muszę jeszcze raz się jej przypatrzyć . Miłego dnia
- hal1959

Ewuś ja lilie kupowałam z wielkimi zdjęciami na opakowaniu,ale czy nie ma pomyłki to się okaże w przyszłym roku jak wszystkie zakwitną i przetrwają w ziemi.Często na zdjęciach lilie wyglądają troszkę inaczej niż w realu
.Jednak Marco polo raczej wygląda jak na fotce i nawet dość dorodna wyrosła ta lilia
Jadziu rób jak najwięcej , w różnej pozycji fotek swojej róży to porównamy z moją Sissi
Aguś Belvedere też mnie urzekła,ale ta bez imienia jest w realu przecudna,ma kilka odcieni kolorów i baaaardzo długo kwiat się utrzymuje na krzaczku
Jadziu rób jak najwięcej , w różnej pozycji fotek swojej róży to porównamy z moją Sissi
Aguś Belvedere też mnie urzekła,ale ta bez imienia jest w realu przecudna,ma kilka odcieni kolorów i baaaardzo długo kwiat się utrzymuje na krzaczku
- ewkapaw

Ale w Szczecinie ciemności zapanowały . Będzie burza i zapowiada się straszna 
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- hal1959

Izuś ja nie miałam nigdy róży w doniczce ,wszystkie w gruncie,może i fajnie mieć w doniczce,bo można z nią latać po ogrodzie
Gosiu fajnie ,że cebulki doszły.Nie mogę znaleźć coś o tej róży Auguście Luizie
,moja nie pachnie mocno,bo nie zwróciła mojej szczególnej uwagi swoim zapachem.Jutro rano ją obwącham
Ewuniu u mnie też się zrobiło ciemno,ale cieplutko jest bardzo,niestety jak w Szczecinie tak jest to i u mnie w nocy może być burza,oby sobie bokiem przeszła
Gosiu fajnie ,że cebulki doszły.Nie mogę znaleźć coś o tej róży Auguście Luizie
Ewuniu u mnie też się zrobiło ciemno,ale cieplutko jest bardzo,niestety jak w Szczecinie tak jest to i u mnie w nocy może być burza,oby sobie bokiem przeszła
- ewkapaw

Halinko jak pięknie krwawniki się prezentują
Muszę i ja jesienią pomyśleć o takim krwawnikowym poletku 
Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków