Ostrozka, ktora Ci sie najbardziej podoba, mnie tez urzekla, bo ma najladniejsze kwiatki, duze i gesto osadzone na lodydze. A Pink Peace od Flasha ma taki kolor, jak na pierwszym zdjeciu, tylko jakby bardziej nasycony. Temu zdjeciu zabraklo swiatla, ale nie chcialam rozjasniac, bo taki zabieg moglby zmienic odcien rozu, a ten jest wlasciwy.
Mój ogródek - chatte - cz.6
- chatte
- Przyjaciel Forum

- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Danusiu, ani mysle konkurowac z Grazynka, nie mam tyle miejsca
Ostrozka, ktora Ci sie najbardziej podoba, mnie tez urzekla, bo ma najladniejsze kwiatki, duze i gesto osadzone na lodydze. A Pink Peace od Flasha ma taki kolor, jak na pierwszym zdjeciu, tylko jakby bardziej nasycony. Temu zdjeciu zabraklo swiatla, ale nie chcialam rozjasniac, bo taki zabieg moglby zmienic odcien rozu, a ten jest wlasciwy.
U Ciebie tak radośnie,wszystko kwitnie,pięknie się rozwija a ja znowu zapeszyłam-Izulka uwiądł mi klematis Mazury.Dzisiaj z Nelą odkopałyśmy go ,no i korzeń jest ale dlaczego uwiądł?Trudno stwierdzić.Natomiast mizerotka o której wcześniej wspominałam ta z marketu,będzie kwitła.Ma maleńkie pączuszki.(samo życie-jedno ginie inne rodzi się)
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuniu wpadłam do Ciebie po dłuższej nieobecności,z tymi powiadomieniami się ciągle miesza ,ale po linku Cię poszukałam,brak czasu daje się we znaki,ale chociaż na chwilkę muszę pocieszyć oko Twoimi pięknościami
.
Kolekcję liliowców masz ładniutką ,różyce śliczne,muszę Ci zameldować,że roślinki od Ciebie pięknie rosną,ładnie się rozkrzewiły kępki nachyłka,ziółka kwitną ,karagana ma młode przyrosty,rdest także .Nic się nie zmarnowało
.Uciekam dalej nadrabiać zaległości,nie ma co liczyć na powiadomienia
.Pa 
Kolekcję liliowców masz ładniutką ,różyce śliczne,muszę Ci zameldować,że roślinki od Ciebie pięknie rosną,ładnie się rozkrzewiły kępki nachyłka,ziółka kwitną ,karagana ma młode przyrosty,rdest także .Nic się nie zmarnowało
-
minismok

- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Witaj
KOBIETA KOT wróciła na ekran!
..........Flamentanzem
.......czyli tanczacymi płomieniami............A TO RÓZANY POTWÓR!
Iza a patrzac na liliowce płacze
..........w smoczej tylko 1 słownie jeden kwiat dziennie
moze one nie chca być smazone?[ mam +46 w pełnym słoncu!]..........zdecydowanie przesadzam[liliowce nie z temp hihihihi].....tylko kiedy? kiedy najlepiej?
cmokasy z gór
KOBIETA KOT wróciła na ekran!
Iza a patrzac na liliowce płacze
moze one nie chca być smazone?[ mam +46 w pełnym słoncu!]..........zdecydowanie przesadzam[liliowce nie z temp hihihihi].....tylko kiedy? kiedy najlepiej?
cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Minismoku odpowiem za Izę, jeśli można.
Liliowce najlepiej przesadzić zaraz po okwitnieniu.
Im większ karpa wyryta, tym szybszy efekt kwitnienia.
Ale one wytrzymują nieżle wysokie temperatury, bo korzenią się głęboko do 80 cm.
A że tylko jeden kwiat dziennie - bo taka ich uroda.
Ale za to na pędzie po kilka ......naście kwiatów.

Liliowce najlepiej przesadzić zaraz po okwitnieniu.
Im większ karpa wyryta, tym szybszy efekt kwitnienia.
Ale one wytrzymują nieżle wysokie temperatury, bo korzenią się głęboko do 80 cm.
A że tylko jeden kwiat dziennie - bo taka ich uroda.
Ale za to na pędzie po kilka ......naście kwiatów.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Iza! To już chyba łapię - chodzi o liliowca 'Kwanso'? Widzaiłem go u kilku osób więc łatwo zidentyfikuję, jak zakwitnie u mnie
Cząber górski też mam od Ciebie ale on niski, a mi chodziło o taką wyższą roślinę (30-40cm) o zimozielonych liściach. Też ją masz.
Zakwitły mi dwa hyzopy i teraz pytanko, który od Ciebie - niebieski czy biały?
Jeszcze chcę się upewnić, jaki zatrwian dostałem od Ciebie, szerokolistny, czy ten, co pokazujesz?
Piękne kolory lata u Ciebie przypruszone romantyczną mgiełką (to chyba efekt aparatu?)
Cząber górski też mam od Ciebie ale on niski, a mi chodziło o taką wyższą roślinę (30-40cm) o zimozielonych liściach. Też ją masz.
Zakwitły mi dwa hyzopy i teraz pytanko, który od Ciebie - niebieski czy biały?
Jeszcze chcę się upewnić, jaki zatrwian dostałem od Ciebie, szerokolistny, czy ten, co pokazujesz?
Piękne kolory lata u Ciebie przypruszone romantyczną mgiełką (to chyba efekt aparatu?)
- Wisienka
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 lis 2006, o 11:45
Izuniu - a gdzie Ty się podziewasz?
Pięknie Ci wszystko kwitnie. Szałwia rzeczywiście rewelacyjna.
A jeżeli szukasz nazwy tego ciemnego liliowca, to wedle moich
zapisków to powinien być Hemerocallis Black Stockings.
Tylko ten Twój nie ma postrzępionych płatków.
Może jeszcze za młody?
Pięknie Ci wszystko kwitnie. Szałwia rzeczywiście rewelacyjna.
A jeżeli szukasz nazwy tego ciemnego liliowca, to wedle moich
zapisków to powinien być Hemerocallis Black Stockings.
Tylko ten Twój nie ma postrzępionych płatków.
Może jeszcze za młody?
Pozdrawiam serdecznie
- Iwcia&Patyrek
- 500p

- Od: 5 sie 2007, o 20:39
Witaj
Nadrobilam zaległości
Uff a troche tego było:) Widzę, że i ty zachorowałaś na chorobę zwaną "liliowce";) Piekny ten ciemny:) Róże też pięknie się sprawują pomimo niesprzyjającej aury. Zestaw z lawendą , różowym liliowcem bardzo ładnie skomponowany, taki romantyczny. Super.
Pozdrawiam
Iwona
Nadrobilam zaległości
Pozdrawiam
Iwona
do szczęscia dużo nie potrzeba
Iwcia&Patyrek zapraszają
Iwcia&Patyrek zapraszają
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
chatte pisze:
Aguś, u mnie strasznie ciasno, więc moje liliowce pewnie prędko bedą "dojrzewać" do podziału ;)
Jak Ci któryś szczególnie do serca przypadnie, to daj znać
Izuś one wszystkie są przepiękne, ale niech się spokojnie rozrosną, to będę sępić