Strasznie wpadł mi w oko ten kolor
Ogród-hal1959 cz.4
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Halinko, kochana czy mogłabyś pokazać więcej fotek rózycy Monica i Belvedere.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Halinko
Gazanie cudne i cudnie pokazane.Ile Ty masz różności w swoim ogrodzie i wszystkie piękne.
Halinko wydaje mi się,że wiosną u Ciebie widziałam irysy syberyjskie.Gdybyś mogła mi podpowiedzieć co im robisz aby kwitły.Ja mam starą kępę i zawsze pięknie kwitły a od dwóch lat rosną tylko w liście.Kępa średnicy jednego metra w zeszłym roku miała dwa kwiaty a w tym jeden.Byłabym wdzięczna.
Gazanie cudne i cudnie pokazane.Ile Ty masz różności w swoim ogrodzie i wszystkie piękne.
Halinko wydaje mi się,że wiosną u Ciebie widziałam irysy syberyjskie.Gdybyś mogła mi podpowiedzieć co im robisz aby kwitły.Ja mam starą kępę i zawsze pięknie kwitły a od dwóch lat rosną tylko w liście.Kępa średnicy jednego metra w zeszłym roku miała dwa kwiaty a w tym jeden.Byłabym wdzięczna.
- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Hanuś czy o te Ci chodzi

Dostałam kępkę od sąsiadki ok 5 lat temu,posadziłam w 2 miejscach,rozrosła się wiec ją podzieliłam rok temu po kilka szt i kwitły tylko po 2 kwiatki.Myślę,że na przyszły rok zakwitną lepiej.Swoją ogromną kępę powinnaś rozdzielić.Ja miałam problem z małą,była tak zbita
.Może zbyt długo siedzi w tak gęstej gromadce
Edytko koniecznie kup gazanie
Joluś z róży to prawdziwa królowa
,a przecież to odpowiedzialna funkcja
Jeszcze jedna królewna

Dostałam kępkę od sąsiadki ok 5 lat temu,posadziłam w 2 miejscach,rozrosła się wiec ją podzieliłam rok temu po kilka szt i kwitły tylko po 2 kwiatki.Myślę,że na przyszły rok zakwitną lepiej.Swoją ogromną kępę powinnaś rozdzielić.Ja miałam problem z małą,była tak zbita
Edytko koniecznie kup gazanie
Joluś z róży to prawdziwa królowa
Jeszcze jedna królewna

- hal1959

- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Hanuś myślę,że możesz rozdzielić je teraz,ja czasami nie patrzę na porę jak chcę coś zrobić w ogrodzie,dzisiaj właśnie też co nie co przesadzałam,bo taką miałam potrzebę
Jadziu ja mam chyba w odpowiednim miejscu ogród bo komarów nie ma wcale,siedzę często do 21,albo i dłużej,jakoś nie zauważyłam tego problemu
.U nas burzy nie było ,nawet dzisiaj trochę podlewałam bo właściwie jest sucho
,a przecież tyle deszczów było.
Jadziu ja mam chyba w odpowiednim miejscu ogród bo komarów nie ma wcale,siedzę często do 21,albo i dłużej,jakoś nie zauważyłam tego problemu
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
HALINKO czy SISI otwiera cały kwiat i czy ma matowe liście jasnozielone . Ta druga mojaniebieska to nieby DE,GAULE ,ale po otwarciu kwiatu już nie jestem tego taka pewna . Muszę jeszcze poiczyć płatki . Tę przesadziłam na jesieni ,gdyż miejsce w którym rosła jej nie odpowiadało . Teraz pod płotem czuje się wspaniale . Natomiast tej różowo-żółtej tam odpowiada . Miejsce jest bardziej słoneczne a pod płotem więcej cienia . . Miłego dnia . Masz dobrze bez komarów .
-
Bogusia2

- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Halino. Masz przepiękne róże. Sissi zachwycająca
. Zazdroszczę Ci braku komarów. U mnie jest ich mnóstwo. Nie można pracować w ogódku po 18tej a już do krzewów hortensji nie można się zbliżać, bo atakuja hordą!
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia