Bo duże kwiatuszki mają się dobrze, a jeden nawet kwiatki otworzył
Ćmówki z PESTKĄ@
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja jak wyjeżdżam to nie pozwalam się nikomu zbliżać do storczyków, bo tylko ja u mnie w domu umiem się nimi dobrze zajmować, ewentualnie T. do 2 tygodni spokojnie wytrzymają, Vandy mogą mieć lekko wiotkie liście, ale Phal. wytrzymają. co roku wytrzymywały. ale 3 miesiące to na pewno nie wytrzymają bez podlewania.
- Storczykowa

- Storczykowa

Kwiaty mają 12 cm rozpiętości i szczerze mówiąc tylko dla tego go kupiłam,bo jest ogromny.Ogólnie nie lubie białych kwiatów,ani doniczkowych ,ani ogrodowych.Jest tyle cudnych barw,ze szkoda miejsca na biel.Dla mnie kwiaty o białej barwie są ,,nijakie,,Kwiat powinien byc kolorowy
Wiem ,ze wiele osób sie ze mną nie zgodzi ,ale maja prawo.
- Storczykowa

kolorowe są piękne, ale białe mają swój urok. ja mam w kolekcji i takie, i takie. a jak tam twoje białe z mazami? już kwitną?PESTKA@ pisze:Kwiaty mają 12 cm rozpiętości i szczerze mówiąc tylko dla tego go kupiłam,bo jest ogromny.Ogólnie nie lubie białych kwiatów,ani doniczkowych ,ani ogrodowych.Jest tyle cudnych barw,ze szkoda miejsca na biel.Dla mnie kwiaty o białej barwie są ,,nijakie,,Kwiat powinien być kolorowyWiem ,ze wiele osób sie ze mną nie zgodzi ,ale maja prawo.
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Biały phalaenopsis ma duże ładne kwiaty a Vandzie mają zdrowe i dorodne korzonki. Czy keramzyt jest cały czas wilgotny 
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
Tak ..keramzyt jest wilgotny,ale tylko w gorące dni.W dni pochmurne i mokre staram sie zeby vandzie mialy sucho.Mam duzo kwiatów wokół(Ogród(z)PESTKI@-zapraszam)wiec one daja mikroklomat vandziom.Storczykowa ja też mam kilka bialych phalków z mazami,bez z ciapkami lub z kolorowymi warżkami,ale twierdze ,ze kwiaty są po to zeby nas rozpieszczaly kolorami tęczy.Biale kwiaty maja coś z niewinności ,delikatności...ale ja mam widocznie bardziej drapieżną naturę i lubię wyraziste kolory ,ciapki,paski,kropki,piegi.....Biały z mazami już kwitnie,pieknie się rozkrzewił ,a drugi szykuje sie do kwitnienia...i tez pieknie rozkrzewiony.Na jednym pędzie ma 6 odnózek.Jak zakwitnie to się nim pochwalę