Oaza spokoju Hanki - 2009
- bogusia177
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No widać taką aurę mamy ostatnio ,
że ciągle tylko burze i to takie że zaraz robią szkody
,,,,jak wspomnę dawniejsze czasy Haneczko ,to takich burz nie było .
Szkoda naszych upraw ,roślin ,warzyw .
Chcesz człowieku coś mieć ,napracujesz się
a tu w parę minut można wszystko stracić ,
No..... ale może jutrzejszy dzień będzie lepszy ....... :P
że ciągle tylko burze i to takie że zaraz robią szkody
,,,,jak wspomnę dawniejsze czasy Haneczko ,to takich burz nie było .
Szkoda naszych upraw ,roślin ,warzyw .
Chcesz człowieku coś mieć ,napracujesz się
a tu w parę minut można wszystko stracić ,
No..... ale może jutrzejszy dzień będzie lepszy ....... :P
- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Wszystkich w upalny dzień
Bogusia masz racje,burze są okropne,niszczą nasze kwiaty a teraz już słyszę grzmoty,jak nic znów idzie burza.Ale nic na to nie poradzimy a ponarzekać możemy
Jadzia cieszą mnie Twoje mile słowa.Lubię oglądać też u Was takie panoramiczne zdjęcia,zawsze można coś zgapić.Byłam u Ciebie i podziwiam Twoją aleję różaną
Gabrysia fajnie,że lilie Ci kwitną.Dziś wstawiam następne,które chyba jeszcze nie pokazywałam,bo dopiero rozkwitły.Dużo mam jeszcze w pąkach.

a tu jeżówka purpurowa od Benka
Bogusia masz racje,burze są okropne,niszczą nasze kwiaty a teraz już słyszę grzmoty,jak nic znów idzie burza.Ale nic na to nie poradzimy a ponarzekać możemy
Jadzia cieszą mnie Twoje mile słowa.Lubię oglądać też u Was takie panoramiczne zdjęcia,zawsze można coś zgapić.Byłam u Ciebie i podziwiam Twoją aleję różaną
Gabrysia fajnie,że lilie Ci kwitną.Dziś wstawiam następne,które chyba jeszcze nie pokazywałam,bo dopiero rozkwitły.Dużo mam jeszcze w pąkach.

a tu jeżówka purpurowa od Benka

- empuza

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
Haniu, wpadłam do Ciebie na wieczorny spacer.... rany!... padłam na kolana i za diabła wstać nie mogę.
Paszcza otwarta, gardło piszczy z zachwytu
Przecudne lilie i róże a powietrze tak pachnie, że nie ruszam się stąd
Będę cicho, obiecuję.
Paszcza otwarta, gardło piszczy z zachwytu
Przecudne lilie i róże a powietrze tak pachnie, że nie ruszam się stąd
Będę cicho, obiecuję.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
-
Bogusia2

- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj Haniu... Przepiękne lilie. A ile Ty ich masz
. I ile kolorów. Bajeczne. Haniu czy one są sadzone w ziemi czy w donicach?
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
-
Bogusia2

Haniu a czy możesz napisać jak się nazywa ta lilia, która ma białe brzegi i różówo-czerwonawy środek? Piękna jest.
Bogusia
Bogusia
- Hanka 1

Witam Wszystkich Miłych Gości
Empuza-Aga miło witać nowego gościa.Zaglądaj częściej skoro jest Ci dobrze u mnie.Rzeczywiście w ogrodzie zapach niesamowity
Iza-Liska
Dla pociechy duchowej Iza -kwiaty to lek na duszę.szkoda,że nie na ciało.Zapraszam ponownie
Bogusia2
Lilie wszystkie mam posadzone w gruncie.Takie kwiaty mi odpowiadają co nie trzeba wykopywać na zimę.Bogusiu nie wiem ile mam lilii,pogubiłam się całkowicie,tak samo nazwy.Ostatnie co kupiłam znam ale wcześniejsze już nie.Za dużo tego.Niektóre już tak mi się rozrosły,że muszę przemyśleć jak to opanować.Bogusiu napisz o którą Ci chodzi,bo z czerwonym środkiem mam kilka
Gabrysia
Z przekąsem napisałam,że purpurowa,bo taka miała być a ta biała wcale mi się nie podoba.Innej nie mam.
Zapraszam wszystkich na dzisiejszy obchód po ogrodzie
pierwsza NN druga Otello

spojrzenie na ogród

i nie zawodne lilie

Empuza-Aga miło witać nowego gościa.Zaglądaj częściej skoro jest Ci dobrze u mnie.Rzeczywiście w ogrodzie zapach niesamowity
Iza-Liska
Dla pociechy duchowej Iza -kwiaty to lek na duszę.szkoda,że nie na ciało.Zapraszam ponownie
Bogusia2
Lilie wszystkie mam posadzone w gruncie.Takie kwiaty mi odpowiadają co nie trzeba wykopywać na zimę.Bogusiu nie wiem ile mam lilii,pogubiłam się całkowicie,tak samo nazwy.Ostatnie co kupiłam znam ale wcześniejsze już nie.Za dużo tego.Niektóre już tak mi się rozrosły,że muszę przemyśleć jak to opanować.Bogusiu napisz o którą Ci chodzi,bo z czerwonym środkiem mam kilka
Gabrysia
Z przekąsem napisałam,że purpurowa,bo taka miała być a ta biała wcale mi się nie podoba.Innej nie mam.
Zapraszam wszystkich na dzisiejszy obchód po ogrodzie
pierwsza NN druga Otello

spojrzenie na ogród

i nie zawodne lilie

- izabella1004

- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Danio

- Od: 8 lis 2006, o 18:44
Coraz więcej lilii u Ciebie. Te, które kwitną teraz to azjatki, czy jakaś inna grupa? Wyobrażam sobie, jaki musi się unosić zapach.
Pozdrawiam Dorota
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
-
Bogusia2

Haniu chodziło mi o lilię na drugim zdjęciu z 15tego lipca. Musze się pochwalić
. Zakwitła mi dziś wielkim, przepieknym kwiatem Casa Blanka. Jestem nią zachwycona
. Dziękuję za wszystkie liliowe porady. Gdyby jeszcze nie grasowały na liliach takie sliczne, czerwone potwory, które poodgryzały pąki, byłoby jeszcze więcej kwiatów.
Bogusia
Bogusia
- Hanka 1

Witam Wszystkich
Iza Liska chciałabym Cię w końcu zarazić chorobą liliową.Zobacz ile mogą dać radości naszym oczom,bez większego zachodu z naszej strony.Jedynie co to pozbierać poskrzypka /opuchlaka/ liliowego
Izabela miło,że zaglądasz.Już Ci pisałam co stało się z moim katalogiem.Ta o którą pytasz to pajdówna
Dorotka masz racje,zapach w ogrodzie niesamowity,szczególnie pod wieczór lub po deszczu.Azjatki kończą kwitnienie,teraz zaczynają turbanowe ,orientalne i longi
Bogusia jakoś dotrwałam do wieczoru .Ostatnio zafascynowana jestem liliami turbanowymi,prawda,że piękne,zresztą nie tylko one ale według mnie wszystkie
I dzisiejsze rozkwity
Wybaczcie jakość zdjęć ale komary gryzą niemiłosiernie ,że trudno chwilę ustać aby cyknąć zdjęcie.

Iza Liska chciałabym Cię w końcu zarazić chorobą liliową.Zobacz ile mogą dać radości naszym oczom,bez większego zachodu z naszej strony.Jedynie co to pozbierać poskrzypka /opuchlaka/ liliowego
Izabela miło,że zaglądasz.Już Ci pisałam co stało się z moim katalogiem.Ta o którą pytasz to pajdówna
Dorotka masz racje,zapach w ogrodzie niesamowity,szczególnie pod wieczór lub po deszczu.Azjatki kończą kwitnienie,teraz zaczynają turbanowe ,orientalne i longi
Bogusia jakoś dotrwałam do wieczoru .Ostatnio zafascynowana jestem liliami turbanowymi,prawda,że piękne,zresztą nie tylko one ale według mnie wszystkie
I dzisiejsze rozkwity
Wybaczcie jakość zdjęć ale komary gryzą niemiłosiernie ,że trudno chwilę ustać aby cyknąć zdjęcie.