U was widzę takie dorodne .
Przeczytałam cały wątek i nie wiem.
Piękne, dorodne cebulki zakupione w ogrodniku zasadziłam - jedną w lutym, a drugą w marcu.
Podlewam na spodek. Zasilam Substralem do kwitnących.
Obydwie rosną jak szalone... ale w liście.
Mają po kilka pączków - a kiedy zakwitną to Bóg jeden wie.
Zobaczcie sami

A teraz kupiłam gloksynie fioletową o pełnych kwiatach i ona jest taka krępa, z mnóstwem kwiatów i pąków.
Zobaczcie

Ale może ktoś ma do nich sprawdzony nawóz.
Bo wydaje mi się, że jednak substral do kwitnących - to chyba jednak nie do nich.
A więc jaki?

Czy może to być spowodowane że ma za mokro
 Czy może to być spowodowane że ma za mokro 
 a te pełne rewelacja, ja mam dwie tzn. moja mama jedną dostała on Nas w tym roku a drugą w zeszłym ale świetnie sie przezimowała i super kwitnie sami zobaczcie
 a te pełne rewelacja, ja mam dwie tzn. moja mama jedną dostała on Nas w tym roku a drugą w zeszłym ale świetnie sie przezimowała i super kwitnie sami zobaczcie 

i tak gęsto kwitną
  i tak gęsto kwitną  

Sądzę, że jest nie do uratowania. Kupiłam wiosna bulwy, rosły pieknie...aż nagle zaczęły rosliny zagniwać... to jest choroba bulwy- lepiej wyrzucić- reanimacja niewiele pomoże- dwukrotnie tak miałam.../ odreanimowałam ...znowu to samo.../
 Sądzę, że jest nie do uratowania. Kupiłam wiosna bulwy, rosły pieknie...aż nagle zaczęły rosliny zagniwać... to jest choroba bulwy- lepiej wyrzucić- reanimacja niewiele pomoże- dwukrotnie tak miałam.../ odreanimowałam ...znowu to samo.../