Nowy ogród Jacka cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jacek P.... pisze:Powód jest prosty - za ileś tam lat mnie tu nie będzie i szkoda inwestować w wolno rosnące rośliny, które potem trzeba będzie zostawić.
" I choćby jutro miał zginąć świat, ja jeszcze dziś posadzę jabłoń"
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Geniu, w takim razie będę Ci ukorzeniał hortensję. Myślę, że na przyszły rok sadzonka będzie jak znalazł :)

Dziękuję Irenko. Tak stary ogród ma w sobie dużo ciepła, dużo spontaniczności i dużo, dużo wspaniałych chwil, które żyją we wspomnieniach...

Grzesik, świetny cytat. Ale mnie zaskoczyłeś, że nie wiem, co mam napisać :oops: Napiszę po prostu - będą drzewa :)
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Cześć Jacku !
Zapomniałam napisać, jak bardzo podoba mi się Twój ciemny liliowiec !
A czemu napisałeś, że chcesz w przyszłości opuścić swój dom i ogród i dlatego nie chcesz sadzić drzew ?
Jak bym miała możliwość przenieść się na wieś i zamienić swój ogród na większy, nie wahała bym się i zostawiła swoje '' drzewa''.
Zabrała bym tylko cebule i kilka ulubionych bylin.
Jacku, ktoś tu coś mówił o jakiejś fajnej ścieżce !?!
Pozdrawiam.

:D :D :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Witaj Pelagio :!: Cieszę się, że wpadłaś :) Ja też bardzo lubię swojego bordowego liliowca. Jak mi podpowiadają znawcy, to prawdopodobnie 'Bela Lugosi'. Właściwie to mój jedyny ciekawy liliowiec, bo reszta bardziej pospolita.
Pell, może kiedyś będzie okazja pogadać o moich sprawach zawodowo-prywatnych. Jestem trochę jak niespokojny duch - dziś jestem tu, jutro tam. Ale bez względu na to, tak jak już napisałem Grzesikowi, drzewa będę sadził i sadzę. Posadziłem w tym roku miłorzęba, dwie sosny, lipę, skrzydłorzecha, orzecha włoskiego, oliwnika, iglicznię. Na posadzenie czeka wiąz i leszczyna. O krzewach nie wspomnę, bo też ich coraz więcej więc nie jest tak źle. Jednak byliny lubię najbardziej i na nich się skupię :) .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”