Sezon 2009- czyli co i jak u nas kwitnie
Najwyraźniej nadchodzi najlepszy czas dla 'PPE', u mnie tez zaczęła kwitnąć (ma aż dwa kwiatki, ale to jej pierwszy sezon u mnie
):

'Pink Fantasy' również zaczęła pokazywać swoje oblicze (wdzięczne, malutkie kwiatuszki, w sporej ilości jak na młodą sadzonkę, mają tylko jeden mankament - dość szybko bledną (wystawa wschodnia)

Pokazał się też 'Jackmanii'

I nareszcie, po trzech latach oczekiwań, mogę przekonać się na własne oczy, jak wygląda kwiat 'Xerxes'. Krótko mówiąc - w tym przypadku udało mi się wygrać bitwę (ale jeszcze nie wojnę ;)) z uwiądem.

'Pink Fantasy' również zaczęła pokazywać swoje oblicze (wdzięczne, malutkie kwiatuszki, w sporej ilości jak na młodą sadzonkę, mają tylko jeden mankament - dość szybko bledną (wystawa wschodnia)

Pokazał się też 'Jackmanii'

I nareszcie, po trzech latach oczekiwań, mogę przekonać się na własne oczy, jak wygląda kwiat 'Xerxes'. Krótko mówiąc - w tym przypadku udało mi się wygrać bitwę (ale jeszcze nie wojnę ;)) z uwiądem.

Mysza
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
- 100krotka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Myszek a mój PPE, też pierwszoroczniak, to jakiś straszny utracjusz i bon vivant ;-)
Zamiast sie pracowicie zagęszczać, jak Pan Bóg przykazał, to sobie nazawiązywał kwiatków na jednym chudym badylu i się cieszy
Co za małpa ;-)

Zamiast sie pracowicie zagęszczać, jak Pan Bóg przykazał, to sobie nazawiązywał kwiatków na jednym chudym badylu i się cieszy

"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
-
Jurek

- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mnie również się podobają,wklejaj więcej, jeśli możeszkaisog1 pisze:Myszek dziękiciesze się, że fotki Ci się podobają
U mnie kwitnie Polish Spirit przesadzony i rozsadzony na jesieni ubiegłego roku .Jeszcze dobrze się nie rozrósł, ale i tak cieszy oko

I Proteus - tym razem kwitnienie na tegorocznych pędach, więc kwiaty nie są pełne:

ps. Dokupiłem odmianę Generał Sikorski, ma nawet pąki kwiatowe. Ciekawe,jak sprawdzi się ta odmiana?
- 100krotka

Muszę sobie o tym Sikorskim poczytać, chciałabym coś wpuścić na budleję, tylko czy jego się tnie nisko? Sprawdzić ;-) a jak nie, to mandżurskiego sobie posadzę.
A u mnie rządzi Polish Spirit i Arabella

I trochę subtelniejszy, mój ulubiony Fryderyk Chopin.

Chyba przesadziłam z tym niebieskim ;-) Jesienią muszę zapolować na Mme Julię Correvon, Nelly Moser i Kardynała Wyszyńskiego, ot tak, dla równowagi ;-)
A u mnie rządzi Polish Spirit i Arabella

I trochę subtelniejszy, mój ulubiony Fryderyk Chopin.

Chyba przesadziłam z tym niebieskim ;-) Jesienią muszę zapolować na Mme Julię Correvon, Nelly Moser i Kardynała Wyszyńskiego, ot tak, dla równowagi ;-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- nocny_drwal

- Od: 16 lip 2009, o 09:56
- Kontakt:
- 100krotka

o maaaatko
Jak dla mnie - zdjęcie miesiąca
Jak dla mnie - zdjęcie miesiąca
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka