W cieniu brzóz
- damapi
 - 500p

- Od: 15 gru 2008, o 09:13
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Witam Was serdecznie 
 ostatnio codziennie są burze a nauczona przykrym doświadczeniem z kompem, wyłączam go jak tylko zacznie grzmieć 
Ewo - lilię złotogłów wyhodowałam z pęczka maleńkich cebulek, które dostałam od znajomej, czekałam trzy lata aż zakwitną, w ubiegłym roku miały pierwsze kwiaty, jeszcze dość niepozorne. Dopiero w tym sezonie są takie jak powinny być. A Marta ma rację
  - rzeczywiście nic przy nich nie robię, najwyraźniej nie mają jakichś szczególnych wymagań. Ziemia w moim ogrodzie jest sucha i piaszczysta, dodaję co roku obornika spod pieczarek - jest bezpieczny, bo nie przedawkuje się go, poza tym odkażony - widocznie liliom to odpowiada 
Haniu - dziękuję
:P
Pablo - faktycznie pachnie cudnie, teraz jeszcze rozkwitają tytonie - choć kwiaty dość niepozorne w zestawieniu z liliami czy różami, to zapachem im dorównują :P
Jolu -wiązówka bardzo szybko się rozrasta, jeżeli podoba Ci się i chciałabyś, chętnie się podzielę :P
Lenko - dzięki

Nie mam złotogłowów zbyt wiele, ale jeżeli ktoś chciałby ją mieć, podzielę się tym co mam

Buziaki

Ewo - lilię złotogłów wyhodowałam z pęczka maleńkich cebulek, które dostałam od znajomej, czekałam trzy lata aż zakwitną, w ubiegłym roku miały pierwsze kwiaty, jeszcze dość niepozorne. Dopiero w tym sezonie są takie jak powinny być. A Marta ma rację
Haniu - dziękuję
:P
Pablo - faktycznie pachnie cudnie, teraz jeszcze rozkwitają tytonie - choć kwiaty dość niepozorne w zestawieniu z liliami czy różami, to zapachem im dorównują :P
Jolu -wiązówka bardzo szybko się rozrasta, jeżeli podoba Ci się i chciałabyś, chętnie się podzielę :P
Lenko - dzięki
Nie mam złotogłowów zbyt wiele, ale jeżeli ktoś chciałby ją mieć, podzielę się tym co mam
Buziaki
Danusiu wpadłam w odwiedziny a u Ciebie jak zwykle pięknie ,kwieciście i kolorowo
moja działka pływa po dzisiejszym deszczu i gradzie aż się płakać chce jak
wszystko marnieje i gnije kiedy to się skończy już brak cierpliwości.
Życzę Ci Danusiu dużo słoneczka pa ;:2

moja działka pływa po dzisiejszym deszczu i gradzie aż się płakać chce jak
wszystko marnieje i gnije kiedy to się skończy już brak cierpliwości.
Życzę Ci Danusiu dużo słoneczka pa ;:2
Pozdrawiam, Małgorzata
Zapraszam.

Zapraszam.
- ada.kj
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Danusiu. Myślałam, że to tylko we Wrocławiu jest poradeszczowa, a u Ciebie widzę również. Dziś w czasie pobytu na działce przeszły dwie burze, w tym jedna z gradobiciem, ale wielkich szkód nie porobiło. Ale zrobiło się tak mokro, że na mojej ciężkiej ziemi woda stała, tak, że na ścieżki ziemne nie sposób było wejść. Kilogramy błota lepiły się do butów.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki

Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- Karo
 - -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
 - Kontakt:

W takiej ilości lilie  robia  niesamowite  wrażenie Danusiu! 

C U D O W N Y widok!
To prawda co pisze Marta,masz zielone czułe ręce a ja dodam,że również wielkie serce!
Bardzo się cieszę,że mogę oglądać Twój ogród.
Pogoda jest tragiczna,mieszkamy blisko siebie więc pewnie mamy identyczną.
Właśnie po potężnej kolejnej ulewie zostałam wybawiona z domu .. na dach by oglądać przepiękną
podwójną tęczę... śliczne zjawisko miało średnicę patrząc na poziom ziemi ponad 200 m .
Widok tęczy rekompensuje szarość i obfitość ulewy jak przeszła przed chwilą ale mimo wszystko chciałabym juz odrobiny stabilizacji w pogodzie.
Tęsknię za typową robotą,za upalnym latem za bezdeszczowym dniem.
Pozdrawiam Danusiu i życzę nam wszystkim nastania wreszcie słonecznego i suchego lata

C U D O W N Y widok!
To prawda co pisze Marta,masz zielone czułe ręce a ja dodam,że również wielkie serce!
Bardzo się cieszę,że mogę oglądać Twój ogród.
Pogoda jest tragiczna,mieszkamy blisko siebie więc pewnie mamy identyczną.
Właśnie po potężnej kolejnej ulewie zostałam wybawiona z domu .. na dach by oglądać przepiękną
podwójną tęczę... śliczne zjawisko miało średnicę patrząc na poziom ziemi ponad 200 m .
Widok tęczy rekompensuje szarość i obfitość ulewy jak przeszła przed chwilą ale mimo wszystko chciałabym juz odrobiny stabilizacji w pogodzie.
Tęsknię za typową robotą,za upalnym latem za bezdeszczowym dniem.
Pozdrawiam Danusiu i życzę nam wszystkim nastania wreszcie słonecznego i suchego lata
- damapi
 - 500p

Dziękuję Karo  

Masz rację - widok pięknej tęczy rekompensuje wszystkie paskudztwa burz, deszczy i tym podobnych "atrakcji", to taka zapowiedź, że warto poczekać :P
Krysiu - wiem, że u Ciebie taka sama pogoda
 moi synowie donoszą mi codziennie, ale to się musi wreszcie skończyć, przecież nie może być tak całe lato! Staram się doszukać i  jakichś pozytywnych stron tego - i doszukałam się  :P  - moje rh raz wreszcie napiły się do syta i bardzo ładnie się rozrastają - podlewanie nie dało im tyle co pompa z nieba  :P

Masz rację - widok pięknej tęczy rekompensuje wszystkie paskudztwa burz, deszczy i tym podobnych "atrakcji", to taka zapowiedź, że warto poczekać :P
Krysiu - wiem, że u Ciebie taka sama pogoda
- damapi
 - 500p

Wreszcie cały dzień bez deszczu - choć nie wiem, czy jeszcze nie popada, bo zachmurzone porządnie.  Trochę można było jednak popracować w ogrodzie 

Rozkwitło kilka nowych kwiatów
Jeżówki - nie wiem skąd wzięła się biała ale dobrze, że jest

białe żurawki

i jeszcze dwie lilie - biała NN i Afrykańska królowa

liliowce

i taki sobie widoczek z wiązówkami w tle

pozdrawiam cieplutko

Rozkwitło kilka nowych kwiatów
Jeżówki - nie wiem skąd wzięła się biała ale dobrze, że jest

białe żurawki

i jeszcze dwie lilie - biała NN i Afrykańska królowa

liliowce

i taki sobie widoczek z wiązówkami w tle

pozdrawiam cieplutko

Danusiu u ciebie jak zwykle pięknie i kolorowo.