Witam wszystkich serdecznie

Cieszę się że do mnie zaglądacie
gorzata76 pisze:Marta, jeszcze niedawno martwiłaś się o swoją jeżówkę, a ona teraz dorodniejsza od mojej
No masz złocienie, masz... nie podobają Ci się?
Gosia - bo nie wiedziałam gdzie ona.. nie było i nie było, a nagle wyskoczyła jak Filip z konopii całym JEDNYM kwiatkiem ;)
Złocienie pewnie że podobają

Tylko nie byłam pewna czy to one. Mi się te wszystkie stokrotkowate mylą.. Jeżówkę poznaję po kolorze, ale biała juz by mnie zmyliła
eury - piękna Twoja Landini

To chyba jedna z najbardziej poruszających lilii, prawda? Kolor ma niezwykły - i w słońcu, i w cieniu, i w deszczu.. Za każdym razem wygląda trochę inaczej i czym innym zachwyca.
Danusiu - dziękuję

Mi dech zaparła Twoja lilia złotogłów! Jeśli ktoś nie widział, to KONIECZNIE niech kliknie
TUTAJ
Asia - na pewno pomylili odmianę - niemożliwe żeby była aż taka różnica w kwiatach
Anikobi - wsiadaj w auto i autostradą masz 3 godzinki ;)
hanka55 pisze:A liliowe pole, wybacz Martuś ale mnie aż skręca

.
Na północy - kwitną, na południu - kwitną, tylko w padołku - bąbelki!
Choć tyle, że deszcz nie pada i można odcinać gnijące paczki róz.

Podobno kiedyś wróci lato

.
Na razie wieczorem +8C, a teraz w dzień, rześkie +12, więc o szybkiej wegetacji nie ma co marzyć.
Ech, idę golić trawnik, bo ten przysrasta niemal w oczach.

Hania - dziękuję za obkomplementowanie zdjęcia

Heritage mnie zachwyca - marnieje w deszczu, ale wystarczy chwila słońca, a ona już podnosi głowę i walczy dalej

Deszcz wszystkim już dokucza

Dobrze że choć pleśni nie ma na roślinach.
Liliowe pole to nie liliowe pole - tylko z "przykuca" i niskiej perspektywy tak wygląda ;) To jedno z niewielu miejsc, gdzie mam zielone tło i w kadr nie wchodzą żadne dachy, betonowe słupy i inne badziewie

Czekam aż żywopłot wyjdzie ze stadium niemowlaka, ale to jeszcze, jeszcze...
Z takimi temperaturami to u Ciebie wieczna młoda wiosna, która już w lipcu nie cieszy
marivsz - witam Cię serdecznie i dziękuję za miłe słowa
JolantaGraj pisze:Oj ,muszę powiększyć swoją kolekcję.

Jolu - dziękuję

Wiem że już to powtarzałam, ale to moje pierwsze lilie i tak mnie cieszą, że, no, nie mogę!

Nawet nie wiem jak to powiedzieć

Zresztą - Wam tłumaczyć nie muszę

W Waszych ogródkach też wypatrzyłam kilka okazów, na które zapoluję jesienią ;)
jollla500 pisze:Martuś ale cudności pokazałaś

ja tez zwróciłam uwagę na tę lilijkę co Asia śliczna jest
Jola - mi tez bardzo się podoba

Ma nieco drobniejsze kwiaty, bardziej delikatne, ale wspaniale nadrabia kolorem. W tym roku, wiosną, całe moje liliowe zakupy to był jeden wielki test. Nie bardzo wiedziałam jakie chcę mieć, nie byłam pewna czy zechcą rosnąć i na dodatek sadziłam je zupełnie bez pomysłu. Już pozaznaczałam co gdzie powędruje jesienią. A radochę mam ogromną
Aga -

Ja tylko sadzę co popadnie, jak popadnie..
A zobacz jakie tutaj paskudztwo:
Cotula zamordowana przez mrówki. I co z nią teraz?? Ściąć? Nie ściąć? Ja zetnę to może odbije od korzeni..
Rozwinęła się Pixels White
Moż ktoś wie: co to jest?