Ogród Atki
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Atka-a1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Dziękuję Marylo za odwiedziny
Zbierałam je bo to są niewymagające rośliny. Nie trzeba ich często odmładzać, prawie nie chorują i jak się rozrosną bardzo długo kwitną, pomimo tego,że pojedyńczy kwiat żyje tylko jeden dzień.
Teraz trochę się rozrosły, doszły inne rośliny i trzeba przystopować
Ciekawe na jak długo 

Zbierałam je bo to są niewymagające rośliny. Nie trzeba ich często odmładzać, prawie nie chorują i jak się rozrosną bardzo długo kwitną, pomimo tego,że pojedyńczy kwiat żyje tylko jeden dzień.
Teraz trochę się rozrosły, doszły inne rośliny i trzeba przystopować

- zanna
- Od: 24 maja 2008, o 22:37
Nie śmiałam przypominaćAtka-a1 pisze:Drugaandowan pisze:Beatko- ja bym jej jeszcze nie ruszała; martagony niezbyt lubią przesadzanie i rozsadzanie. Choć byłabym pewnie pierwsza do wymianyAnia
, pierwsza jest Ania-Zanna
Zaproponowałam jej wymianę na pomarańczową

Liliowce cudne. Catherine Woodbury też mam i czekam, czy zakwitnie latoś. Cudna i taka delikatna w kolorze...
Moje liliowce po kwitnieniu zrobią wypad w bardziej słoneczne miejsce (po truskawkach

- Atka-a1
Że u innych przekwitną, a u Ciebie będą piękneCo ja myślałam sadząc je w półcieniu

Ale sama stwierdziłam w tym roku, że w cieniu kwitną później, ale też niestety krócej. Ta sama odmiana posadzona na słońcu kwitła obficiej i wcześniej od posadzonej w p.cieniu o ponad tydzień. W p.cieniu zwolniło się miejsce

- Atka-a1
Zakwitła wreszcie Nostalgie. Wygląda jak z najcieńszej porcelany. Ciekawe czy wszystkie kwiaty bedą takie same.
Widziałam u innych, że ma też kwiaty prawie czerwone z białym.

Lilia martagon - przesadzana w tym roku właśnie pokazała się w pełnej krasie.
Kwiatek jest trochę większy od mojego kciuka

I jeszcze jeden liliowiec Duke of Durcham - w rzeczywistości jest trochę bardziej pomarańczowy

I dwumetrowa lilia Pink Perfection

Lilia martagon - przesadzana w tym roku właśnie pokazała się w pełnej krasie.
Kwiatek jest trochę większy od mojego kciuka

I jeszcze jeden liliowiec Duke of Durcham - w rzeczywistości jest trochę bardziej pomarańczowy

I dwumetrowa lilia Pink Perfection

- Atka-a1
Witaj Iwonko. Ta róża to Swany - okrywowa. W pełnym słońcu robi się prawie biała. Ze względu na brak miejsca - zarastała mi pół skalniaka - od kilku lat ją podkaszam i już jest piennaiwonaxp pisze:Witam cię Beatko ponownie
pięknie naprawdę u ciebie a lilie oczy cieszą:) piękne gatunki .Róze tez bardzo mi się podobają i urzekła mnie podobnie jak JolęGraj urzekła mnie ta biała z nalotem różu - jest bajeczna

Bardzo trafne porównacie- wydaje się tak krucha, że najlżejsze muśnięcie mogłoby ją zniszczyć. Przepiękna!!!Atka-a1 pisze:Zakwitła wreszcie Nostalgie. Wygląda jak z najcieńszej porcelany. Ciekawe czy wszystkie kwiaty bedą takie same.
Ania
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21