Róże

Goście, goście

Clematis "Ville de Lyon"

Mam więcej takich połączonych róż z powojnikami, tylko niestety inne róże coś na razie nie bardzo chcą kwitnąć.AniaDS pisze:a to jest boskie połączenie, co za miłość bije z tego zdjęcia.... :P
Bardzo dziękujęAniaDS pisze:rany, piękne masz te clematisy, wiem, że się powtarzam![]()
![]()
lesioc pisze:Powiem szczerze, ze jak sadziłem tą różę to jeszcze nie zwracałem uwagi na nazwy odmian i po prostu nie zapamiętałemInes1977 pisze:Leszku co ta za róża ta czerwona? Bardzo mi się podoba..
Ale na tabliczce obok niej mam napisane "Gloria Dei" - co jak teraz popatrzyłem po zdjęciach w internecie jest najwyraźniej jakąś pomyłką - ta odmiana jest zupełnie innego koloru... Tak więc albo ja źle opisałem, albo źle była opisana na opakowaniu. Mam w garażu pudełko gdzie wrzucam wszystkie kartony po sadzonkach, więc przez weekend postaram się tam zajrzeć i sprawdzić czy nie ma tam jakiegoś podobnego do tej zdjęcia, ale niestety nic nie mogę obiecać.
Na pocieszenie jeszcze jedno zdjęcie... już się troszkę rozwinęły bardziej kwiaty, tylko ta mokra pogoda trochę je "przybrudziła"
Bardzo dziękujęAwe pisze:Lesioc,
jestem kolejnym zwiedzającym, nie będę spijać nektaru, ale podziwiać Twój talent.
Robisz cudne zdjęcia!Są zachwycające, doskonałe, wspaniała jakość![]()
Będę tu zaglądać częściej. Jestem pod wrażeniem...a te ostatnie ...super!
Nierozwinięta zdecydowanie ładniejsza:)lesioc pisze: Na zdjęciu kwiat świeży tuż obok przekwitającego (takiego właśnie zmoczonego deszczem):
![]()
Ja tak starałam się uważać na odmiany a w końcu mam ten sam problem Tylko już się nie dowiem czy pomyliłam czy tak kupiłam bo róża obok się nie przyjęła.lesioc pisze:Wstyd się przyznać, ale najwyraźniej to ja pomyliłem sobie plakietki
Ja stosuję takie 4 zasady :KASKA@ pisze:czym nawozić lilie by miały dużo pięknych kwiatów co roku???
Miło mi, że się podoba - a mam jeszcze kilka innych zestawień, ale niestety jak na razie kwitnienie róż rozminęło się z powojnikami... może jeszcze później będą jakieś zdjęcia przy ponownym kwitnięciu.AnniaJ pisze:Piękne powojniki
A ja od paru dni nie mogę się zdecydowac, z czym połączyć moją kwitnącą bujnie Nike!!!
Dzięki Tobie już wiem, że poczeka na pewne białe różane chciejstwo, które czeka na mnie jeszcze w szkółce
No przecież, że powojniki są absolutnie niezbędneMimo, że jak piszesz Twoja przygoda z ogrodem zaczęła się niedawno, to masz dużo ładnych roslin. Bardzo spodbały mi się powojniki na pierwszych zdjęciach. Mają super kolory! Musze też takie kupić. Bardzo lubię lilie, zwłaszcza kiedy są duuuuże i ładnie kwitną, a u Ciebie widzę ich sporo.