Wszystko o pomidorach 4cz. (20.05.09 -31.12.09)
Łukasz Gratuluję . U mnie pogoda jest nieco lepsza już cztery dni i widzę znaczną poprawę . Potwierdzam twoje spostrzeżenia ja uprawiam pomidora i ogórka 4 lata, ale dzięki forum dopiero odkrywam błędy i nabieram doświadczenia w naszej pasji.
Za to wielkie dzięki wszystkim Chętnym do Pomocy
Pozdrawiam
Za to wielkie dzięki wszystkim Chętnym do Pomocy
Pozdrawiam
PIOTREK (blansz1)
madzia25k - ja mam pomidora malinowego o nazwie "maliniak" , chyba nie widziałam jeszcze nasion o nazwie malinowy...... 
Fiołki w fiolecie ukryte w zieleni ,Szukały wiosennych, wonnych promieni.
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
-
kontra
- 200p

- Od: 12 kwie 2009, o 18:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Mam problem.
Dostałam od mamy koleżanki rozsadę pomidorów. Koleżanka twierdziła, że to koktailowe czerwone i żółte. W związku z tym traktowałam je jak Koralika - nie usuwałam wilków. A tu się okazuje, ze cześć to koktailowe a cześć ma dość spore owoce (5-6 cm)

Co robić? Zostawić niech rosną jak rosły? Czy pousuwać cześć pędów?
Dostałam od mamy koleżanki rozsadę pomidorów. Koleżanka twierdziła, że to koktailowe czerwone i żółte. W związku z tym traktowałam je jak Koralika - nie usuwałam wilków. A tu się okazuje, ze cześć to koktailowe a cześć ma dość spore owoce (5-6 cm)

- Szymonambar222
- 500p

- Od: 28 gru 2008, o 08:23
- sajmon0609
- 200p

- Od: 1 mar 2009, o 15:58
Wygląda mi to na pomidorki tzw śliwkowe mam je też są samo kończące i bardzo duże liście mają producent legutkokontra pisze:Mam problem.
- sajmon0609
- 200p

- Od: 1 mar 2009, o 15:58
Nie nie jadłem ich jeszcze ma dużo pomidorków ale jeszcze zielone też czekam z niecierpliwością co to wyjdzie za cudokontra pisze:To poobcinam. To w ogóle miały być dwa rodzaje a widzę, ze są co najmniej trzy. Zobaczymy co z tego będzie, bo tak mi się porobiło, ze miałam mieć mało odmian a mam coraz więcej
- tylko nie wiem jakie.
sajmon0609
Jadłeś je już? Dobre są?
No ja jutro obrywam pierwszy zbiór pomidorów:) Mniam... już się nie mogę doczekać. Wprawdzie mam tylko malinowy ożarowski, ale już sobie obiecałam, ze za rok będzie więcej odmian, i zapisałam sobie nazwy wszystkich rzeczy, które będę chciała mieć na warzywniku.
Także na razie skromnie, a za rok organizacja i porządek.
I zobaczymy.
Także na razie skromnie, a za rok organizacja i porządek.
I zobaczymy.
wciąż jestem zielona
- Milosz-s
- 200p

- Od: 29 maja 2007, o 16:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Oczywiście że "pędzone" w szklarni
Moje wielkości piłki tenisowej są zielone i jeszcze nie myślą jaśnieć, dopiero wczesne jakby bledną. Wysadzone były do gruntu w drugiej połowie maja.
Nie bez znaczenia jest też strefa klimatyczna. U nas w Wielkopolsce zbiory zawsze są nieco późniejsze. No ale co mają powiedzieć ludzie z Suwałk ?
A choroby Twoich się nie imają ? Moje jakoś dają sobie radę.
Moje wielkości piłki tenisowej są zielone i jeszcze nie myślą jaśnieć, dopiero wczesne jakby bledną. Wysadzone były do gruntu w drugiej połowie maja.
Nie bez znaczenia jest też strefa klimatyczna. U nas w Wielkopolsce zbiory zawsze są nieco późniejsze. No ale co mają powiedzieć ludzie z Suwałk ?
A choroby Twoich się nie imają ? Moje jakoś dają sobie radę.
Cieplutkie, słoneczne, już wiosenne, pozdrowionka z Jelonka - MIŁOSZ
R.O.D. Jelonek k. Poznania
R.O.D. Jelonek k. Poznania