Plany ogrodu!

Ogólne tematy działkowe, nowości w ogrodnictwie
ODPOWIEDZ
Golden
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 5 lip 2009, o 17:09

Plany ogrodu!

Post »

Witam.

Proszę o poradę w zaprojektowaniu ogrodu!
Jak widzicie na zdjęciach mój ogród jest bardzo brzydki, jest dużo kwiatów ale niema w ogóle roślin i jest bardzo dużo miejsca na np: krzewy.
Cały czas zastanawiam się jak go zaprojektować tak jest od paru lat dlatego zwracam się do was abyście mi pomogli w projekcie, jakie kupić krzewy gdzie posadzić i co usunąć np: klomb

Oto zdjęcia:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Liczę na pomoc!
oloix
200p
200p
Od: 12 gru 2008, o 14:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja bym zaczął od ''remontu'' trawnika. skosić trawę napowietrzyć i nawieźć. Można się odgrodzić jakimiś tujami od torów. Czy te tory są czynne ? Jeśli tak to te tuje by trochę wyciszyły. Gdzie jest takie główe wejście na twoją posiadłość ? Jest tam jakaś furtka ? Jeśli jest to tam można postawić jaką pergole o obok pergoli posadzić pnące róże. Ja bym zrobił sobie taki kącik owocowy. Posadzić tam malini jeżyny jakieś drzewka owocowe.
Awatar użytkownika
dianek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lip 2008, o 11:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Golden - dobra rada od projektanta - zacznij od narysowania sobie zarysu ogrodu - co chcesz usunąć gdzie jakie kolory, gdzie ścieżki gdzie drzewa a gdzie krzewy i rabaty kwiatowe
później dobieraj gatunki
tak się profesjonalnie projektuje i wychodzą z tego bardzo fajne efekty - co zresztą możesz zobaczyć na ogrodach które są prezentowane na forum a które były projektowane przez profesjonalistów
np
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... highlight=
Pozdrawiam, Diana
Mój ogródek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Pozostałe tematy działkowe i ogrodowe - Dyskusje OGÓLNE, NOWOŚCI”