Ogród Moni cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniś róże cudo :shock: :shock: :shock: to samo powojnik, hortensje, gdy na te wszystkie piękności patrzę, to lista marzeń rośnie niewyobrażalnie :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moniko , zakwitła mi nowa róża , bardzo ciekawa, zobaczymy czy będzie u nas też ładnie zimować.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

OK pisze:Dominiko, Ania pewnie będzie w Wawie od 13 do 15ego lipca - jakieś spotkanko?
Cholera, nie bedzie mnie :cry: Jakby tydzien pozniej to dajcie znac :wink:
Awatar użytkownika
OK
100p
100p
Od: 14 kwie 2009, o 00:20

Post »

dominikams pisze:
OK pisze:Dominiko, Ania pewnie będzie w Wawie od 13 do 15ego lipca - jakieś spotkanko?
Szkoda :(
Jakby co, trzymam rękę na pulsie :wink:
Pozdrawiam, Olga
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Agness, Zuziu - moja lista chciejstw też coraz dłuższa przez te odwiedziny w ogródkach forumowiczek :wink: :lol: :lol: A Marie Curie naprawdę ładna i warta posiadania :wink:

Iguś, widziałam różyczkę - piękna i romantyczna :D
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

dominikams pisze:
dajemy znać, będę tydzień później :wink: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W ogrodzie wciąż działam, tworzę, kopię i sadzę. Plewienie idzie ciężko i ..., niechętnie :roll: :oops: :lol: Nie wiem jak będzie wyglądała pogoda w najbliższych dniach, ale od dwóch dni zakończyły się codzienne burze i ulewy - nareszcie mamy upały :D
Wszystko kwitnie, choć większość róż zakończyło swój pierwszy rzut kwitnienia i musiałam im ściąć wszystkie przekwitające kwiaty. Moja różanka wciąż się rozrasta i wzbogaca o nowe odmiany :D , a starsze cieszą coraz nowszymi i grubszymi pędami. Cieszy mnie fakt, że nie mam ataku plamistości, pomimo pogody deszczowej. Kilka chorych listków, jakie się pojawiły, zaraz oberwałam i choroba nie rozprzestrzeniła się na dobre. Jedynie Laguna rozchorowała się okrutnie, ale to pewnie ze starości, bo miała już większość pędów 3-4 letnich, a ichcnie wycinałam, bo było mi żal. Dzisiaj ją odmłodzę, bo niedawno zrobiłam to samo z jednym Louisem Odier i teraz ma już 5 pędów wys.0,5m, a widać jeszcze sporo nowych oczek pędowych :D
Wczorajsze fotki:
Na początek miniaturka, którą zimą kupiłam do domu i wiosną wkopałam do gruntu - teraz pięknie kwitnie, choć kwiat zmienił nieco barwę na ciemniejszą (w doniczce była kremowo - zielona):
Obrazek

Rhapsody in Blue - ta róża chyba nieustannie kwitnie i jest naprawdę godna polecenia, ponieważ ma wszystkie dodatnie cechy, jakich każdy oczekuje od róż :wink: :
Obrazek

Pierwsze pąki zostały wchłonięte przez sarenki, ale teraz kolejne pokazały urodę ślicznotki, na którą czekałam kilka lat - Pastella:
Obrazek

Kwitnie coraz obficiej piękna, rabatowa NN o kwiatach zbliżonych do angielek, jednak znacznie bardziej trwałych i zasychających na krzaczku, nie sypiących się :D :
Obrazek

William Shakespeare wciąż roznosi cudowny zapach w ogrodzie i nie można przejść obojętnie wobec jego urody:
Obrazek

Granny - coraz bardziej lubię tę różę za obfitość kwitnienia i cukierkowe kwiaty:
Obrazek

First Lady od Deirde z pąkiem jak piłeczka ping pongowa:
Obrazek

Doczekałam się nareszcie kwitnienia Elfe, którą z pierwszych pąków objadły sarny:
Obrazek

Topkapi na pniu niedługo zaszaleje burzą kwiatów:
Obrazek

ładnie rozkwitła kaskadowa Dorothy (?):
Obrazek

Nowa angielka do kolekcji - The Alnwick:
Obrazek

Kupiony kilka dni temu Charles Austin:
Obrazek

Bez kwiatka smutno wygląda i nie jest zbyt bujny, ale jest zdrowy i mam nadzieję, że szybko się rozrośnie:
Obrazek

No i tworzy się wielka różana rabata, która tak naprawdę ładna będzie co najmniej za rok, gdy wszystko się rozrośnie :wink:
Obrazek

Piękny dzień pożegnał nas wspaniałym zachodem słońca - zdjęcie tego nie oddaje, ale niebo było niemal różowe :D :D
Obrazek
Awatar użytkownika
OK
100p
100p

Post »

Cześć :lol:
To już pewne? Urlop i tak mam 13-31.07 :lol: Inaczej się nie dało :lol:

Monia, jestem nieustająco zachwycona Twoimi różami :D
Jeszcze się pochwal, co nowego kupiłaś, bo jakoś nie zauważyłam :wink:
Pozdrawiam, Olga
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Moniko nie lubisz plewić??? :shock: :;230
Ja ... lubię ... bo mam tej roboty niewiele :D
Piękna różanka powstaje... ach Ty jesteś gigantem różanym.
Chyba jedyną osobą na forum z tak ogromną ilością krzewów i ciągle zwiększasz ich stan :)
Bardzo mnie ekscytuje Twoje różane zacięcie ... za rok czy dwa to będzie ogród róż jak z bajki .
Już postanowiłam kupuję jesienią kolejne krzewy róż a wyrzucam z ogrodu jakieś krzaczyska co najmniej dwa.
Pastela,First Lady i Elfe - to moje różane marzenia ... kusisz mnie Moniko oj kusisz :)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KaRo pisze:Moniko nie lubisz plewić??? :shock: :;230
Ja ... lubię ... bo mam tej roboty niewiele :D
Piękna różanka powstaje... ach Ty jesteś gigantem różanym.
Chyba jedyną osobą na forum z tak ogromną ilością krzewów i ciągle zwiększasz ich stan :)
Bardzo mnie ekscytuje Twoje różane zacięcie ... za rok czy dwa to będzie ogród róż jak z bajki .
Już postanowiłam kupuję jesienią kolejne krzewy róż a wyrzucam z ogrodu jakieś krzaczyska co najmniej dwa.
Pastela,First Lady i Elfe - to moje różane marzenia ... kusisz mnie Moniko oj kusisz :)
Krysiu, Elfe ma bardzo duży pąk, więc pewnie i kwiat będzie duży. Kolor na zdjeciu niestety nie oddaje jej piękna w pełni - naprawdę piękna róża. First Lady z kolei to już druga w moim ogrodzie, a to dlatego, że jest tak wyjątkowa - kwiat baaardzo duży, pąki niesamowicie ciekawe ze względu na kształt jakiego nie mają pąki żadnej innej róży, a przy tym baaardzo duży kwiat po rozwinięciu. Pastella to w ogóle nie potrzebuje komentarza, bo jest po prostu bajeczna - polowałam na nią baaardzo długo, ale na szczęście skutecznie.
Z kolei sen z powiek spędza mi Twoje Blue Velvet, której nigdzie nie ma :? Gdybyś widziała, to daj znać, proszę :wink:
A jak ju będziesz robić miejsce na róże, to znajdź gdzieś jeszcze małe poletko na pnącą Piruette :wink: :lol:
Dziękuję za Twój ciepły komentarz o moich różach :oops: To daje dużą motywację do dalszego działania :wink: :D
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OK pisze:Cześć :lol:
To już pewne? Urlop i tak mam 13-31.07 :lol: Inaczej się nie dało :lol:

Monia, jestem nieustająco zachwycona Twoimi różami :D
Jeszcze się pochwal, co nowego kupiłaś, bo jakoś nie zauważyłam :wink:
Olga, dziękuję :wink:
Mam nadzieję, że za rok przyjedziesz ocenić zmiany na żywo :wink: Mniej więcej widać, w którym miejscu robię przekopy :lol: , więc pewnie kojarzysz jak było przed. Kupiłam nową Alnwick - jest zdjęcie powyżej. Dodatkowo mam jeszcze Charlesa Austina (też na fotce - kwiat w ostatecznej fazie przekwitania), ale on kupiony 01.07., więc już daaaawno :lol: :lol: :lol: No i jeszcze First Lady (druga, bo jedną już miałąm, ale ona taka piękna...). Mam jeszcze jedną nową, ale nazwy nie pamiętam i fotki nie zrobiłam, ale dzisiaj wieczorem postaram się poprawić :wink:
Kupiłam też taką bidulę Swany na pniu, ale wstyd pokazać, bo ma 3 pędy na krzyż i muszę się nią mocno zaopiekować, żeby za rok było co pokazać:
kwiaty zdechłe:
Obrazek

pień obdarty z kory (ale juz posmarowany maścią ogrodniczą):
Obrazek

krzywy na dodatek:
Obrazek
ale żal mi jej było i przygarnęłam :lol:
Awatar użytkownika
OK
100p
100p

Post »

Mniej więcej kojarzę co i gdzie :lol: :lol: :lol:

Proszę mi wyraźnie zaznaczać, które róże są nowe, a które stare - np. sprzed 3 dni :lol: :lol: :lol:

W przyszłym roku wiem, że będę oglądać różany busz, u Ciebie i u Ani :lol:
Szalejecie obie :wink:
Pozdrawiam, Olga
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

wkleiłam zdjęcia powyżej, ale zdążyłaś już odpisać :wink:
wstyd pokazać taki nabytek, co?
wiem jednak, ze takie bidy potrafią się ładnie odwdzięczyć za adopcję i odpowiednie wyżywienie :wink: :D
Awatar użytkownika
OK
100p
100p

Post »

Ej, wstyd byłoby pokazać, jakby to u Ciebie się doprowadziła do takiego stanu :wink:
A jak taką kupiłaś, to żaden wstyd - tym fajniej będzie podziwiać, jak odżyje :lol:
Pozdrawiam, Olga
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OK pisze:Ej, wstyd byłoby pokazać, jakby to u Ciebie się doprowadziła do takiego stanu :wink:
A jak taką kupiłaś, to żaden wstyd - tym fajniej będzie podziwiać, jak odżyje :lol:
już mi lepiej, ale jakie obciążenie psychiczne mam teraz, że musi być tylko lepiej :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”