Na działce ewkapaw-2009
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
ewkapaw pisze:A teraz jeszcze raz duma mojej skromnej działki . Róża która ma naprawdę wielkie kwiaty i jeszcze pięknie pachną
Scented Memory
Ewuniu!! Dziewczyny!
Byłam, widziałam
 i.... działeczka nie jest skromna.
  i.... działeczka nie jest skromna.Jest piękna, elegancka i bardzo kolorowa...
Lilie i róże cud - miód!
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012

Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- ewkapaw
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko  dziękuję  -   ale   czadzisz    .  Miło  mi  że  tak  piszesz   i  niech  tak  już  zostanie .  Kolorowa  może  i  jest  .  Rośnie  tyle  różnych  kwiatów  , że  trudno  ogarnąć   kolorystykę  ,  wysokość  i   dlatego    cały  czas  coś  przesadzam  ,  bo  okazuje    się  , że   powinno   być  inaczej  /  jeden  kwiatek  drugiemu  np.   zasłania  słoneczko /
 .  Miło  mi  że  tak  piszesz   i  niech  tak  już  zostanie .  Kolorowa  może  i  jest  .  Rośnie  tyle  różnych  kwiatów  , że  trudno  ogarnąć   kolorystykę  ,  wysokość  i   dlatego    cały  czas  coś  przesadzam  ,  bo  okazuje    się  , że   powinno   być  inaczej  /  jeden  kwiatek  drugiemu  np.   zasłania  słoneczko / 

.  Miło  mi  że  tak  piszesz   i  niech  tak  już  zostanie .  Kolorowa  może  i  jest  .  Rośnie  tyle  różnych  kwiatów  , że  trudno  ogarnąć   kolorystykę  ,  wysokość  i   dlatego    cały  czas  coś  przesadzam  ,  bo  okazuje    się  , że   powinno   być  inaczej  /  jeden  kwiatek  drugiemu  np.   zasłania  słoneczko /
Pozdrawiam   EWA
Spis linków

Spis linków
- ewkapaw
Mariola  naprawdę  warto  .  Jest   piękna  ,  cudnie  mocno  pachnie  ,  a  kwiaty  po  rozwinięciu  mierzyłam  17-18 cm  

Pozdrawiam   EWA
Spis linków

Spis linków
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- ewkapaw
kilka  innych  fotek    

Niestety wszystkie lewkonie mam o pojedyńczych kwiatkach

Niestety wszystkie lewkonie mam o pojedyńczych kwiatkach

Pozdrawiam   EWA
Spis linków

Spis linków
- ewkapaw
Małgosiu   niestety  nie  znam  nazwy  tych  lilii  .  Ja  kupiłam  działkę  i  one  już  na  niej  były  .  Te  lilie  mają  jakąś  wadę  ,  nie  potrafię   określić  dokładnie  o  co  chodzi  ,  ale  kwiat  składa  się  z  trzech  płatków  i  są  lekko  zniekształcone  . Zanim  całkowicie  się  rozwiną  wychodzą  jakby  "  kokonu".  Za  to  są  wielkie  i  na  bardzo  silnych  i  grubych  łodygach .A  może  tak  powinno  być  -  nie  znam  się  jeszcze  tak  bardzo  na  liliach  

Pozdrawiam   EWA
Spis linków

Spis linków
Szkoda....  

Jak się przyjrzeć pąkom - niektóre są dziwne,rzeczywiście!Mam podobną (może nawet taką samą ) i jeden z pąków jest podobny.Nawet zwróciłam na niego uwagą , bo jest inny od pozostałych 

Pozwolisz ,że wkleję zdjęcie?

Pierwszy pąk od lewej- jako jedyny jest inny....Śmieszny ,ale nie wiem dlaczego jest taki.
Aha , na znacznik nie patrz , bo to oczywiście nie ta lilia....Próbuję ustalić właśnie jej imię.

Jak się przyjrzeć pąkom - niektóre są dziwne,rzeczywiście!Mam podobną (może nawet taką samą ) i jeden z pąków jest podobny.Nawet zwróciłam na niego uwagą , bo jest inny od pozostałych

Pozwolisz ,że wkleję zdjęcie?

Pierwszy pąk od lewej- jako jedyny jest inny....Śmieszny ,ale nie wiem dlaczego jest taki.
Aha , na znacznik nie patrz , bo to oczywiście nie ta lilia....Próbuję ustalić właśnie jej imię.

Pozdrawiam,Małgorzata