Kolorowy ogród Geni -Cz.7
Geniu - co do niebieskiego floksa, to czemu on jest "Blue Boy" skoro on nie blue?
Masz może jakieś zdjęcia tego swojego "podejrzanego"
w rozkwicie? Jaki on ma kolorek?
A co do wyprzedaży wiosennej, to naprawdę jestem zadowolona
Fakt, większość nie zdąży zakwitnąć w terminie, ale jest parę miłych niespodzianek... a roślinki wszystkie wyrosły
Postanowiłam pomyśleć trochę bardziej perspektywicznie ( co nie zakwitnie teraz, zakwitnie za rok
), a ceny były korzystne...
Masz może jakieś zdjęcia tego swojego "podejrzanego"
A co do wyprzedaży wiosennej, to naprawdę jestem zadowolona
- Aska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 kwie 2006, o 14:36
Gosiu - u Gieni ograniczona przestrzeń, dlatego musi kupować to, co na 100% zakwitnie w sezonie. Ja mam jeszcze pustki, więc mogę sobie kupić coś, co pokaże kwiaty dopiero w następnym roku. Ale przyznaję, tegoroczna wyprzedaż była wyjątkowo udana, jeśli chodzi o kwitnienie. Właśnie wypatrzyłam kwiaty na jarzmiance. Już tylko floks czeka na kolejny sezon.
Właśnie doczytałam, że w Minikowie na polach doświadczalnych mają prezentować 261 odmian powojników
. Nieźle.
Właśnie doczytałam, że w Minikowie na polach doświadczalnych mają prezentować 261 odmian powojników
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Agnieszko ja sama wykopując kwiatki do Asi i teraz do Wrocławia połamałam chyba z 5 i nie będą kwitły ,ale w masie tak dużej to specjalnie nie rozpaczam ,po prostu poczekam rok i tak kilkanaście nie będzie kwitło .AGNESS pisze:Geniu przepięknie kwitną Ci już liliowce, ja na swoje nowe czekam z niecierpliwością, niestety jednego, który miał już piękne pąki i kwitłby po raz pierwszy zdeptali mi robotnicy wymieniający bramęi nie zobaczę jego kwiatuszków w tym roku
- e-genia

Gosiu zobaczymy jak zakwitnie a może jednak zrobi nam niespodziankę u mnie w tym roku nie zakwitnie .A w poprzednim roku nie robiłam zdjęć .
Minikowo jest niedaleko Bydgoszczy odbywają się tam targi rolne a oprucz tego są tam roślinki .
Asiu ja to czekam aż Pojedziesz gdzieś u Was na targi .
Ciągle żałuję że zapomniałam o tej żółtej żurawce wtedy jak byłyśmy razem .
Genia
Minikowo jest niedaleko Bydgoszczy odbywają się tam targi rolne a oprucz tego są tam roślinki .
Asiu ja to czekam aż Pojedziesz gdzieś u Was na targi .
Ciągle żałuję że zapomniałam o tej żółtej żurawce wtedy jak byłyśmy razem .
Genia
- e-genia

Gosiu ale tylko w ten sposób można kupić coś ciekawegogorzata76 pisze:W Otmuchowie w ten weekend będzie "Lato Kwiatów" - może pogoda dopisze... z jednej strony chętnie bym się wybrała, ale z drugiej - nie lubię tłumów![]()
Od nas to samochodem trochę ponad godzinkę chyba...
A samochodem godzinkę to nie daleko .
Może coś ciekawszego będzie niż w Minikowie .
Genia